Alexandru Dedu figurează la Registrul Special ca preşedinte atât la Federaţia Română de Handbal, cât şi la Liga Profesionistă! - ACTE. ”Pe întreaga perioadă a mandatului său s-a aflat într-o stare de conflict de interese”. Reacţia lui Dedu

8 feb 2018 1340 afişări Handbal
Alexandru Dedu figurează la Registrul Special ca preşedinte atât la Federaţia Română de Handbal, cât şi la Liga Profesionistă! - ACTE. ”Pe întreaga perioadă a mandatului său s-a aflat într-o stare de conflict de interese”. Reacţia lui Dedu
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA

Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, a fost în toţi cei 4 ani de mandat preşedinte şi la Liga Profesionistă de Handbal! Cel puţin aşa spun înscrisurile în Registrul Special.

Conform unor acte, de la data la care LPH a fost înregistrat în Registrul Special nu a intervenit nicio împrejurare care să atragă revocarea de către Ministerul Tineretului şi Sportului, suspendarea temporară a Certificatului de Identitate Sportivă pentru aceasta sau radierea din Registrul Sportiv a acestei structuri sportive.

Şi azi, în Registrul Special, Alexandru Dedu figurează ca preşedinte, Nicolae Luca (azi la CSM Bucureşti) şi Ali Nurhan (azi la HCDS Constanţa), ca vicepreşedinţi.

”În anul 2014, prin participarea la lucrările şedintei Adunării Generale de Alegeri, în baza cărora a dobândit calitatea de preşedinte al Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu a generat un conflict de interese, definit ca fiind o situaţie în care o persoană este implicată în mai multe interese. De exemplu, interese financiare sau de altă natură, ce pot corupe sau afecta major luarea deciziilor corecte şi imparţiale de către acea persoană.

Pe întreaga perioadă a mandatului său de preşedinte al Federaţiei Române de Handbal s-a aflat într-o permanentă stare de conflict de interese, prin faptul că nu a procedat la efectuarea demersurilor care se impuneau, ca necesare şi obligatorii, în acest sens, având drept rezultat renunţarea acestuia la calitatea de preşedinte al Ligii Profesioniste de Handbal, întrucat nu putea deţine, în acelaşi timp, ambele funcţii.

În prezent, acest conflict de interese se menţine, întrucât nu au fost operate modificările în structura de conducere a Ligii Profesioniste de Handbal”, este opinia unui jurist.

Invitat la ProSport LIVE, Alexandru Dedu a avut o primă reacţie pe această temă: ”Eu sunt preşedinte demisionar în momentul în care am fost ales, demisie pe care o am ca şi toate celelalte documente ale Ligii Profesioniste de Handbal. Iar conform Statutului LPH, această funcţie revenea temporar unui vicepreşedinte, domnului Muntean. Şi de aici trebuia să meargă înainte cu toate cele. Noua conducere trebuia să facă diligenţele, eu am fost votat, ales şi sunt preşedintele Federaţiei Române de Handbal. Ţinând cont de aceste lucruri, nu-i frumos să faci aceste lucruri, având pârghii în minister. E normal să fi săpat şi să fi găsit acest lucru care nu duce nicăieri. Lucrurile stau în felul următor, fiindcă tot vorbim despre legalitate şi reprezentativitate. După 4 ani în Board-ul feminin la EHF, când participi la alegeri, este normal să iei doar 6 sau 7 voturi? Întreb. Şi dacă Europa îşi dă 7 voturi, ajungi într-un Board major, înseamnă că ai multă reprezentativitate pe alte continente”.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.