Alexandru Dedu comentează campania spectaculoasă de achiziţii făcută de CSM Bucureşti. ”Hai să ne întoarcem în urmă cu patru ani şi să vedem cât de 'uşor' vorbeam despre aceste nume”. Ce spune despre salariul Cristinei Neagu

2 mar 2019 2849 afişări Handbal
Alexandru Dedu comentează campania spectaculoasă de achiziţii făcută de CSM Bucureşti. ”Hai să ne întoarcem în urmă cu patru ani şi să vedem cât de 'uşor' vorbeam despre aceste nume”. Ce spune despre salariul Cristinei Neagu

De 1 martie, CSM Bucureşti a anunţat o campanie de transferuri cu adevărat spectaculoasă, cu unele jucătoare considerate numărul unu în lume pe postul lor. După anunţarea noilor ”tigroaice”, clubul din Capitală a transmis că achiziţiile vor mai urma. Întrebat ce părere are despre cum va arăta campioana României în sezonul următor, Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, prezent la lansarea centrului de handbal de la Timişoara, a preferat să nu se hazardeze în declaraţii.

  • Jucătoarele transferate de CSM Bucureşti sunt Crina Pintea, Nora Mork, Denisa Dedu, Gabriela Perianu, Laura Chiper, Andreea Klikovac, Linea Torstensson şi Carmen Martin.

Preşedintele FRH a precizat că românii ar trebui să se gândească dacă, acum patru ani, puteam visa la asemenea nume reunite într-o singură echipă din ţara noastră. ”Acum vorbim de aceste lucruri cu o lejeritate fantastică şi ni se pare normal ca în faţa spectatorilor români să vorbim cu o mare usurinţă despre campioane olimpice, mondiale. Hai să ne întoarcem în urmă cu patru ani şi să vedem cât de uşor vorbeam despre aceste nume”, a punctat Dedu.

Întrebat dacă echipa aceasta va putea câştiga Liga Campionilor, Dedu a spus că îşi doreşte asta. ”Handbalul feminin din România este al doilea în clasament la nivel european şi în lume. Atunci, nu pot decât să mă bucur că astfel de jucătoare ajung în România. În ceea ce priveşte CSM-ul, ne-au obişnuit cu nişte transferuri spectaculoase, cu nişte rezultate. Nu trebuie să uităm că s-a câştigat Liga Campionilor, că în toţi aceşti ani au fost în Final Four. Rezultate absolut fenomenale pentru realitatea sportului românesc. Da, îmi doresc ca aceste nume să facă o echipă. Îmi doresc ca această echipă să mai câştige încă o dată Champions League, a spus preşedintele FRH.  

Cu multe vedete la un loc, Dedu e convins că Thomas Ryde va face o adevărată echipă la CSM Bucureşti. ”Eu îl cunosc pe Thomas bine. Este un om de mare valoare, un catalizator. Poate fi o soluţie pentru CSM”, a punctat preşedintele FRH.

Dedu sugerează că banii cheltuiţi cu Neagu ar trebui să se reflecte asupra handbalului

În ultimele zile au fost multe controverse legate de faptul că handbalista Cristina Neagu doreşte 360.000 de euro anual pentru a-şi prelungi înţelegerea cu CSM Bucureşti. Şeful handbalului românesc spune că, la nivel mondial, suntem departe, dar că investiţia trebuie să dea şi rezultate.

”Nu mă interesează aceaste parte, nu o să discut sub nicio formă partea salarială a jucătorilor şi jucătoarelor din România. Este problema fiecărui club în parte şi responsabilitatea lor. Ceea ce pot eu să vă spun e că la nivel mondial, încă suntem departe cu banii pe care îi primesc. Dar, atenţie, trebuie să vorbim întotdeauna de cantitatea rezultată. Trebuie să existe un paralelism”, a spus Dedu, întrebat de salariul cerut de Neagu.

Cât despre cum va fi interul după ce se reface în urma accidentării, şeful FRH nu are dubii. ”Nu am niciun dubiu că Cristina va fi aceeaşi pe care o cunoaştem”, a punctat Alexandru Dedu.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.