VIDEO Vezi cum arată Drăgulescu 2, a doua săritură inventată de octuplul campion mondial. Drăgulescu 2 e mai valoroasă decât Drăgulescu 1 cu 4 zecimi. "E de zece ori mai grea", spune Marian

17 iun 2015 7142 afişări Gimnastica
VIDEO Vezi cum arată Drăgulescu 2, a doua săritură inventată de octuplul campion mondial. Drăgulescu 2 e mai valoroasă decât Drăgulescu 1 cu 4 zecimi. "E de zece ori mai grea", spune Marian

În timp ce o parte din gimnaştii români concurează la Jocurile Europene de la Baku, cei rămaşi în pregătire la Complexul Naţional Sportiv "Lia Manoliu" pregătesc noile elemente cu care vor ieşi în concurs la Mondialele de la Glasgow.

Revenit în pregătire la începutul lui 2015 cu obiectivul de a urca pe podium la Jocurile Olimpice de la Rio 2016 , Marian Drăgulescu se antrenează pe şase aparate şi pregăteşte o a doua săritură care îi poartă numele, mult mai valoroasă ca prima. Gimnastul legitimat la CS Steaua a pus pe o reţea de socializare un filmuleţ cu noua lui săritură.

Drăgulescu 2, cum va fi numită este o îmbunătăţire a săriturii Drăgulescu 1, având jumătate de întoarcere în plus. "Ideea acestei sărituri mi-a venit anul trecut şi am început să lucrez la ea din luna februarie, întâi la plasă şi apoi la groapa cu bureţi. Este de 10 ori mai grea decât prima săritură Drăgulescu pentru că nu poţi vedea aterizarea, practic aterizezi în orb. În plus, trebuie să ai înălţime mult mai mare şi să fie mai rotată. Este greu, dar dacă vreau să mă lupt pentru medalia de aur, trebuie să vin cu ceva nou şi dificil. Mă bucur că încă mă mai pot bate de la egal la egal cu gimnaştii tineri, de azi", ne-a declarat Marian Drăgulescu (34 de ani). Acesta îşi doreşte să sară oficial Drăgulescu 2, la Naţionalele României, din luna septembrie, de la Bucureşti.

În acest moment, conform Codului de punctaj actual, Drăgulescu 1  are o notă de plecare din 6.0. Drăgulescu 2, ar urma să aibă nota de plecare din 6.4. În gimnastica masculină mondială, sunt doar două sărituri din 6.4, cea care poartă numele lui Yang Hak Seon şi cea a lui Ri se Gwang.

  • Până acum, în concursuri, Marian sărea Drăgulescu şi Li Xiao Peng, cu dificultate 6.2. Pentru că nu poate prezenta două sărituri din aceeaşi grupă, Marian va ţinti titlul olimpic cu o primă săritură din 6.2, Li Xiao Peng şi cu o a doua săritură Drăgulescu 2, de dificultate 6.4
     

Toată lumea sare Drăgulescu
 Marian Drăgulescu a inventat prima săritură care îi poartă numele şi este executată de majoritatea sportivilor din gimnastica mondială, în urmă cu aproape 20 de ani. "Era o săritură foarte îndrăzneaţă la acea vreme, ea neavând nici măcar număr de concurs, scriam pe tabelă 0.00 ca la Nadia, când a luat primul 10. După câteva luni se auzise de noua săritură şi, când puneam 0.00, era parcă un murmur în sală, toată lumea aştepta să o vadă. M-am simţit foarte mândru", a rememorat Marian. Acesta a prezentat-o oficial, la Memorialul Gander din Elveţia în 1999.

Cum arată Drăgulescu 1:

 

România are tradiţie în ce priveşte săriturile în gimnastica mondială, Simona Amânar dând numele unei sărituri considerată una dintre cele mai grele şi mai valoroase  din concursul feminin.

 

În ultima perioadă,Marian este prezent şi în social media, unde poate fi urmărit pe adresa Marian Dragulescu Official (Facebook) şi MarianDragulescu (Instagram)

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.