VIDEO SPECTACULOS | Drăgulescu e într-o formă senzaţională. Se pregăteşte pe şase aparate şi vrea să atace podiumul mondial şi la bară fixă, unde are un exerciţiu cu dificultate de 7.3

4 iun 2015 1458 afişări Gimnastica
VIDEO SPECTACULOS | Drăgulescu e într-o formă senzaţională. Se pregăteşte pe şase aparate şi vrea să atace podiumul mondial şi la bară fixă, unde are un exerciţiu cu dificultate de 7.3

Revenit în pregătire la începutul lui 2015 cu obiectivul de a urca pe podium la Jocurile Olimpice de la Rio 2016 , Marian Drăgulescu a recuperat incredibil exerciţiile pe care le avea înainte de retragere, în 2012.

Aflat într-o formă fizică de excepţie, octuplul campion mondial a postat pe o reţea de socializare câteva dintre surprizele pe care le pregăteşte la diverse aparate. Astfel, gimnastul în vârstă de 34 de ani va introduce pe una din diagonalele de la sol trei şuruburi jumătate, o premieră pentru el. "Îmi plac provocările şi pentru mine ediţia de la Rio va fi o provocare. În momentul în care am decis să mă reapuc de gimnastică mi-am dat seama că nu va mai fi suficient să fac ceea ce reuşeam până la Londra, ci ca să mă bat pentru medalii trebuie să învăţ elemente noi. Nu contează vârsta dacă ai ambiţie şi îţi doreşti să faci performanţă, aş putea spune că sunt mulţumit că în cele cinci luni de când mă pregătesc serios am reuşit să învăţ elemente noi", ne-a declarat Marian.

Mai mult, Marian se pregăteşte pe toate cele şase aparate, primul concurs în care va evolua fiind Naţionalele României din luna septembrie, ce vor avea loc în Sala Polivalentă din Bucureşti. "La Naţionale voi reprezenta clubul Steaua şi voi concura pe toate aparatele. Va fi un prim test pentru Mondialele de la Glasgow unde sper să ajut echipa la cât mai multe aparate, adică notele mele să se regăsească în primele trei la fiecare din cele şase aparate", a explicat el.

Surpriza vine din faptul că pe lângă sol şi sărituri, aparatele favorite la care a câştigat până acum titlurile mondiale, Marian se pregăteşte să atace podiumul şi la bară fixă. "Bara fixă este un aparat care mi-a plăcut tot timpul, este spectaculos şi după primele antrenamente în sală mi-am dat seama că pot face  un exerciţiu competitiv la acest aparat. Acum pregătesc o bară din 7.3 şi în funcţie de ce se va întâmpla la Mondiale voi mai creşte dificultatea. Îmi doresc să fiu sănătos, pentru că am plăcerea de a face gimnastică şi de a mă întoarce în forţă în competiţii", a spus acesta. În acest moment, Drăgulescu şi-a recuperat ambele sărituri, prima cu dificultate 7.0 şi a doua cu dificultate 7.2.  Surse apropiate gimnastului spun că acesta pregăteşte o nouă săritură Drăgulescu cu dificultate mult mai mare ca prima.

  •     3 medalii are Drăgulescu în palmares la Jocurile Olimpice: un argint (la sol, în 2004) şi două de bronz (cu echipa şi la sărituri, ambele în 2004)
  •     17 medalii de aur a cucerit Marian Drăgulescu: 8 la Mondiale şi 9 la Europene

 

În ultima perioadă, gimnastul legitimat la CS Steaua este prezent şi în social media, unde poate fi urmărit pe adresa Marian Dragulescu Official (Facebook) şi Marian Dragulescu (Instagram)

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.