VIDEO SCANDAL la MTS | Drăgulescu protestează pentru că nu a fost reţinut în lotul pentru Campionatul European. MTS a chemat poliţia, iar sportivul a fost avertizat. ”Simt că m-am antrenat ca prostul şi îşi bat joc de mine”

19 iul 2018 15630 afişări Gimnastica
VIDEO SCANDAL la MTS | Drăgulescu protestează pentru că nu a fost reţinut în lotul pentru Campionatul European. MTS a chemat poliţia, iar sportivul a fost avertizat. ”Simt că m-am antrenat ca prostul şi îşi bat joc de mine”
GALERIE (4 de imagini) VEZI GALERIA

Marian Drăgulescu a fost exclus din echipa României pentru Campionatul European de gimnastică de la Glasgow (9-12 august). Antrenorul Marius Urzică a susţinut că sportivul nu are avizul medical al INMS după o intervenţie chirurgicală. Multiplul campion mondial a precizat însă că se simte foarte bine, cardiologii şi-au dat acordul pentru a intra în competiţii, iar dacă este nevoie poate concura pe propria semnătură, aşa cum au procedat în trecut ”Nadia Comăneci şi Marius Urzică”!

Declaraţii Marian Drăgulescu în faţa MTS

 • ”Voi fi aici în fiecare zi până voi primi un răspuns favorabil. Sunt dator să lupt pentru a participa la Campionatul European”
 • ”Andreea Răducan a participat la rândul ei pe propria semnătură. Propria răspundere este propria răspundere. Am avut o problemă cervicală şi în 2007. În România nu i-a dat nimeni de cap, astfel că m-am dus în Statele Unite şi totul a fost în regulă”
 • ”Mă simt umilit, eu m-am antrenat din a patra zi după operaţie, sunt pregătit să particip”
 • ”Nu este vorba despre partea financiară, dacă era pentru bani, m-aş fi lăsat de mult de gimnastică. Este vorba despre pasiune, e microbul pentru gimnastică. Mai am 2 ani de activitate şi îmi doresc foarte mult să ajung la Europene”
 • Cătălina Ponor a avut două intervenţii pe inima, una mai complicată, iar cea de a doua, ablaţie, cum am avut şi eu, iar federaţia a înscris-o la două luni distanţă la Campionatul Mondial”
 • ”Marius Urzică nu ar fi ieşit niciodată campion olimpic dacă nu ar fi participat pe propria semnătură”
 • ”Sper să se sesizeze cineva şi să se găsească o soluţie în ceea ce mă priveşte, simt că m-am antrenat ca prostul şi îşi bat joc de mine”
 • ”Nu cred că există vreun risc în a mă lăsa pe propria răspundere să particip, asta înseamnă că nu-şi asumă nimic nici INMS, nici Federaţia. Medicii care m-au operat mi-au spus că pot să urc şi pe Everest”
 • Le-am spus că până la Campionatul European sunt dispus săb fac toate testele zilnic, din oră în oră, cum vor ei, dacă mai au vreun dubiu

UPDATE: Marian Drăgulescu a anunţat că va veni zilnic la MTS, timp de 3 săptămâni, unde intenţionează să stea câte 2-3 ore.


UPDATE Marian Drăgulescu a primit avertisment, dacă mai rămâne să protesteze în faţa MTS, el va fi amendat de Poliţie. Argumentul, nu are autorizaţie pentru a protesta în faţa MTS. Deocamdată sportivul se află în continuare în sediul MTS.


UPDATE Marian Drăgulescu este la această oră la MTS, unde protestează pentru faptul că nu a fost reţinut în lotul pentru Campionatele Europene. Gimnastul a adus toate trofeele şi medaliile câştigate de-a lungul carierei şi le-a întins pe un steag tricolor.

Ministerul Tineretului şi Sportului a avut prima reacţie, a chemat poliţia. Un agent de poliţie l-a invitat pe sportiv în interiorul instituţiei. "Domnule Drăgulescu, vă rog să mă urmaţi!"

Federaţia Române de Gimnastică a emis un comunicat după reacţiile din ultimele ore:

”Am fost la INMS unde am continuat circuitul medical şi la fel nu au mai găsit niciun fel de probleme. Am primit de la INMS avizul de a începe antrenamentele, având în vedere că nu au mai apărut probleme. Dar nu şi pentru competiţii. Există o normă europeană după care cei de la INMS se ghidează, unde scrie că recomandările unei pauze după astfel de intervenţii sunt între 6 săptămâni şi 3 luni de zile. Dacă nu apar astfel de extrasistole, pot participa la competiţii. Ideea este în felul umător: cei care m-au operat m-au asigurat şi mi-au dat scrisoare medicală că pot concura fără niciun fel de risc. Eu tot ce îmi doresc, măcar să existe o deschidere din acest punct de vedere la o discuţie între cei care mi-au făcut această intervenţie, INMS, Federaţie, COSR, cei care ar putea găsi o soluţie vizavi de acest Campionat European”, a detaliat Marian Drăgulescu.

”Aparatul la sărituri este cel mai puţin solicitant ca şi efort”

Multiplul campion mondial a adăugat că la Europene va merge doar la un singur aparat, sărituri: ”Nu voi face şase aparate, ci doar unul. Aparatul la sărituri este cel mai puţin solicitant ca şi efort. La antrenamente fac 20 de sărituri pe zi, iar la competiţie sunt doar două. În competiţie este chiar mai uşor decât la antrenamente”.

Marian Drăgulescu a fost informat aseară de Marius Urzică de faptul că nu merge la Campionatul European. ”Mi-a spus că având în vedere acele norme europene, conform cărora pot participa după 3 luni la competiţii, iar MTS nu mi-a dat avizul, nu merg la Europene. Eu am venit cu propunerea de a merge la Glasgow pe propria răspundere, cum s-a mai întâmplat de-a lungul timpului la nenunăraţi sportivi. Începând cu Nadia Comăneci, Marius Urzică ş.a.m.d. Dacă există această posibilitate, îmi doresc şi eu prin această metodă să ajung la acest Campionat European”, a precizat Marius Drăgulescu, care intenţionează să proteste azi în faţa MTS, la ora 14:00, pentru a-şi susţine cauza.

Ce a mai spus Drăgulescu:

 • ”Eu nu am nicio grijă din punctul acesta de vedere, pentru că lucrurile au decurs foate bine de la intervenţia chirurgicală, am trecut cu brio toate testele, toate protocoalele”
 • ”Sunt pregătit pentru Campionatul European şi voi fi sută la sută la Glasgow. Mai sunt trei săptămâni, ultimele retuşuri vor fi gata până la start”
 • ”Am spus că mai fac 2 ani gimnastică, mai am patru competiţii, Vreau să particip la toate aceste patru competiţii”

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.