România, fără medalie la CM de la Montreal. Marian Drăgulescu, coborât de pe podium la ultima evoluţie: locul patru în concursul de sărituri, în SINGURA FINALĂ pe aparate cu prezenţă tricoloră. Aur decis la miime

8 oct 2017 3948 afişări Comentează şi tu Gimnastica
România, fără medalie la CM de la Montreal. Marian Drăgulescu, coborât de pe podium la ultima evoluţie: locul patru în concursul de sărituri, în SINGURA FINALĂ pe aparate cu prezenţă tricoloră. Aur decis la miime

România şi Marian Drăgulescu ratează medalia la Campionatul Mondial de gimnastică de la Montreal. Kenzo Shirai îşi completează dubla sol-sărituri, cu o medie de 14.900 în prima finală pe aparate a zilei de duminică. La o miime în spate, Igor Radivilov a trebuit să se mulţumească cu argintul, în timp ce Hansol Kim a înşfăcat bronzul, la ultima evoluţie din concurs.

  • La 21 de ani, Kenzo Shirai a urcat în premieră pe podiumul mondial la sărituri. Igor Radivilov a obţinut, pentru a doua oară în carieră, locul doi la CM de gimnastică, la aparatul favorit - la fel ca în 2014.
  • Pentru Hansol, aceasta este prima medalie importantă a carierei: mai are un bronz la Universiada de la Taipei din acest an, la individual compus.

"Marocanul" (35 de ani) a intrat al patrulea în concurs şi şi-a făcut loc, provizoriu, pe podium, pe poziţia a doua. Igor Radivilov, medaliat cu bronz olimpic la sărituri în 2012, şi-a depus rapid candidatura pentru aur, cu o evoluţie de 15.033,  cu aterizare fixată.

Rămas singurul reprezentant al Koreei în concurs după retragerea de ultim moment a lui Hakseon Yang, Hansol Kim a reuşit aterizări mai sigure decât Marian Drăgulescu şi i-a suflat bronzul, deşi Marian a avut săriturile mai grele şi două zecimi în plus pornind de la nota pentru dificultate.

Din păcate, doi paşi la aterizare - unul în spate şi unul în faţă, l-au costat pe Marian Drăgulescu podiumul mondial.

10 medalii are Marian Drăgulescu la Campionatele Mondiale de gimnastică - 8 de aur, 2 de argint, 0 de bronz.

20:35 Hansol KIM14,966 pentru prima săritură şi îi suflă bronzul lui Drăgulescu, la ultima evoluţie în concurs.


20:30 Rusul Artur Dalalozan a intrat în cocurs din postura de rezervă: sare primul şi ratează, aterizând pe burtă. A ieşit din cursă.


20:28 Încă doi sportivi. Radivilov (Ucraina) are evoluţie de peste 15.000 din prima şi trece peste Marian, cu media de 14.899. Mai sunt doi sportivi în concurs.


20:25 Francezul Zachari Hrimeche nu îl depăşeşte pe Drăgulescu! 14.083, după o primă execuţie ratată, notată cu 13.566.


20:20 Marian Drăgulescu încheie prima săritură cu un pas important în spate. Dar primeşte 14.700. Românul a ales să înceapă cu săritura de 5.600, a doua este din 5.400. 14.733 este punctajul afişat de tabelele sălii din Montreal - care îl duce pe Marian pe locul doi provizoriu. A doua săritură sa încheiat cu pas înainte. 9.100 şi 9.333 pentru Marian la execuţie.


20:15 Lopez Vega, gimnastul din Guatemala, este răsplătit cu 14.704. Urmează Marian.


20:10 Kenyo Shirai are două evoluţii foarte bune: 9.600 şi 9.400. Cu o medie de 14.900, este noul lider.


20:05 Primul pe zona de elan: japonezul Keisuke Asato. Media lui: 14.349, trasă în jos de o aterizare joasă la cea de-a doua săritură, notată cu 8.333 de arbitrii, la execuţie.


20:00 Începe prezentarea finalei de sărituri de la Montreal, cu Marian Drăgulescu în prim-plan pentru România.


Lucrurile nu s-au schimbat după Jocurile Olimpice de la Rio - pare concluzia primei zile de finale pe aparate la băieţi, din cadrul Campionatelor Mondiale de Gimnastică de la Montreal. Finalele din 2017 de la cal cu mânere, sol şi inele au fost câştigate de aceeaşi sportivi care se impuneau şi la ediţia Campionatelor Mondiale care au stabilit în mare parte lista sportivilor pentru Rio 2016.

Max Whitlock (24 de ani) a câştigat, sâmbătă noapte, la Montreal, titlul mondial la cal cu mânere, un aparat drag românilor, datorită lui Marius Urzică. Britanicul a adăugat pe ultima sută de metri un element în integralul său, înainte de finală - aşa cum relatează The Guardian - şi cu punctajul de 15,441 l-a depăşit în clasament pe rusul David Belyavsky (15,100). Interesant este că şi nota obţinută în calificări de britanic (15,300), i-ar fi fost suficientă pentru aur.

Dublu campion olimpic, Whitlock a reuşit să scrie o filă importantă în istoria gimnasticii din ţara sa, fiind primul sportiv care îşi apără titlul mondial. Începând cu anul 2000, românul Marius Urzică (2001 şi 2002), chinezul Xiao Qin (2005, 2006 şi 2007) şi ungurul Krisztián Berki (2010, 2011) au mai reuşit să câştige aurul la cal cu mânere la ediţii consecutive ale Campionatelor Mondiale de Gimnastică.

China a reăuşit să revină pe podiumul de la cal cu mânere, prin Xiao Ruoteng (15,066), pentru prima dată după 2009, atunci când se încheia o serie de cinci succese ale unor sportivi din ţara bobului de orez.

Kenzo Shirai (21 ani) şi-a apărat titlul mondial la sol, prezentând un exerciţiu foarte dificil - cu notă de plecare 7,2. Japonezul a plecat, din start, cu avantaj de şapte zecimi în faţa tuturor adversarilor săi (6,4 a fost a doua cea mai mare notă la dificultate, a israelianului Dolgopyat). Kenzo a primit a doua cea mai mare notă la execuţie a finalei, 8,433. Cu un total de 15,633, Shirai a câştigat finala cu peste un punct avantaj în faţa gimnastului din Israel (14,533) şi a americanului Yul Moldauer (14,500, cu 8,7 la execuţie - cea mai mare notă a finalei). Kenzo Shirai are acum în palmares patru titluri europene (trei la sol, unu cu echipa).

De altfel, toate cele trei finale masculine pe aparate programate sâmbătă au fost câştigate de sportivii care se impuseseră în anul preolimpic, la precedenta ediţie a Campionatelor Mondiale de Gimnastică. Iar Eleftherios Petrounias şi-a apărat la capătul unei finale spectaculoase titlul mondial la inele. Grecul a fost notat de arbitri cu 15,433, primind o zecime în plus la execuţie faţă de rusul Denis Abliazin, care a trebuit să se mulţumească cu un argint. Abliazin a fost singurul element de noutate pe podiumul de la inlele, unul completat pe treapta a treia de chinezul Liang Liu, exact ca în 2017.

Duminică seară, de la ora 20:00, este programată finala masculină de la sărituri - singura de la această ediţie a Mondialelor la care România este reprezentată în finală. Marian Drăgulescu intră în concurs al patrulea şi are şanse la medalii, în condiţiile în care s-a calificat cu a treia notă în finală. Finala este LIVE TEXT pe www.prosport.ro şi în direct pe canalele TVR.

 

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.