Primăria Bucureşti va decide săptămâna viiitoare câştigătorul licitaţiei pentru construirea Sălii Polivalente ce va găzdui Europenele de gimnastică din 2017

29 apr 2015 642 afişări Gimnastica
Primăria Bucureşti va decide săptămâna viiitoare câştigătorul licitaţiei pentru construirea Sălii Polivalente ce va găzdui Europenele de gimnastică din 2017
  • Bucureştiul va organiza în 2017 Campionatul European de gimnastică artistică, însă noua Sala Polivalentă ce urmează să fie construită în Complexul Sportiv Naţional Lia Manoliu se află doar la faza de proiect.
  • Lucrările de construcţie nu au început, mai mult de câteva luni totul s-a mutat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi Curtea de Apel, unde firmele care au depus proiectele, SC Strabag SRL şi Astaldi SPA se "bat" în contestaţii.

Surse din interiorul Primăriei au dezvăluit pentru ProSport că săptămâna viitoare se va decide câştigătorul licitaţiei, urmând să fie soluţionată de către CNSC şi ultima contestaţie depusă de Astaldi. Astăzi, într-o discuţie avută la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta i-a asigurat pe oficialii Federaţiei de Gimnastică că urmăreşte îndeaproape situaţia şi că instituţia pe care o conduce este preocupată de ceea ce se întâmplă cu această licitaţie, cu atât mai mult cu cât Guvernul asigură finanţarea şi oferă prin MTS terenul pe care se va ridica sala.

1077 de zile au rămas până la debutul Campionatului European de gimnastică ce urmează să aibă loc la Bucureşti, între 10 şi 16 aprilie 2017. 1077 de zile în care construcţia Sălii Multifuncţionale din Complexul Sportiv Lia Manoliu trebuie să înceapă şi să se şi termine. Chiar mai puţin de 1000 de zile rămase dacă ne gândim că sala trebuie să fie gata în toamna lui 2016, ca să se poată instala echipamentele auxiliare. Întinsă pe durata unui an, licitaţia pentru atribuirea proiectului va fi finalizată săptămâna viitoare, urmând a fi stabilit câştigătorul dintre SC Strabag SRL şi Astaldi SPA.

Declaraţi câştigători, austriecii de la Strabag mai au de aşteptat câteva zile pentru a afla decizia Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor privind ultima contestaţie depusă de italienii de la Astaldi. "Săptămâna viitoare este deadline-ul stabilit de Primărie. Aşteptăm să se soluţioneze şi ultima contestaţie, după care totul va deveni oficial. Câştigătorul fusese stabilt, dar această contestaţie venită pe ultima sută de metri a mai amânat lucrurile", au spus surse din Primărie, pentru ProSport.

 

Prezent în această dimineaţă la Palatul Victoria, la premierea sportivilor medaliaţi la Europenele de gimnastică şi haltere, dar şi a echipei feminine de Fed Cup ce s-a calificat în Grupa Mondială, premierul Victor Ponta a adus în discuţie şi problema ridicării noii Săli Polivalente ce ar urma să găzduiască Campionatul European.

Acesta le-a dat asigurări preşedintelui FRG, Adrian Stoica şi ministrului Tineretului şi Sportului, Gabi Szabo, că Guvernul urmăreşte îndeaproape situaţia. "Domnul Premier ne-a asigurat de sprijinul său, ne-a spus că şi Guvernul este preocupat de această întârziere care poate da peste cap organizarea Campionatului European. Timpul trece şi din păcate nu este în favoarea noastră. Nu ştiu dacă vreo firmă, indiferent de cine va câştiga proiectul va poate face această sală în 12 luni. Mi se pare o situaţie incredibilă, nu înţeleg cum poţi să faci contestaţie a doua oară pe acelaşi lucru, cum s-a întâmplat cu cele două firme ce şi-au depus proiectul. Momentan nu putem vorbi oficial de o variantă de rezervă, acest lucru urmând să fie stabil după o discuţie cu constructorul care ne poate spune exact cât va dura ridicarea sălii", ne-a declarat Adrian Stoica, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică.

Între timp, România a primit Drapelul Uniunii Europene de Gimnastică,o garanţie a faptului că în 2017, Bucureştiul va fi gazda celei de-a 7-a ediţii indviduale a Campionatului European. În plus, oficialii europeni l-au rugat pe preşedintele forului autohton, Adrian Stoica, să le trimită fotografii cu momentul inaugurării construcţiei. "Până acum, oficialii Federaţiei Internaţionale de Gimnastică nu au făcut presiuni, au încredere în promisiunea pe care le-am făcut-o la depunerea candidaturii şi sper că se va termina toată această licitaţie, iar câştigătorul va începe cât mai repede lucrările, ca să nu ne facem de râsul lumii" , a mai spus Stoica

  • În 1957, Bucureştiul era gazda primul Campionat European de gimnastică, competiţie ce a avut loc în Sala Floreasca.

Autorităţile au prevăzut un buget de aproximativ 60 de milioane de euro pentru noua arenă de sport ce va avea o capacitate de 12.000 de locuri. Guvernul României va pune la dispoziţie această sumă, dar şi terenul pe care urmează să se ridice sala, prin intermediul Ministerului Tineretului şi Sportului.

Campionatul European din 2017, programat a se desfăşura între 10 şi 16 aprilie, va fi mixt, feminin şi masculin, peste 700 de sportivi urmând să participe. Bugetul pentru organizarea competiţiei va depăşi un milion şi jumătate de euro, sumă ce urmează a fi adunată de la  forul de specialitate, sponsori şi fonduri bugetare. Sala de competiţie trebuie să aibă lângă ea sală de încălzire, loc unde îşi vor face încălzirea sportivii ce intră  în concurs şi şase spaţii de lucru, trei pentru antrenamentele fetelor şi trei pentru cele ale băieţilor.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.