Piscupescu şi Lalciu, fără concurenţă

27 apr 2009 388 afişări Gimnastica
Piscupescu şi Lalciu, fără concurenţă Piscupescu şi Lalciu, fără concurenţă
GALERIE (46 de imagini) VEZI GALERIA

Alexandra Piscupescu şi Irina Lalciu au strălucit la cea de-a opta ediţie a Trofeului "Irina Deleanu" la gimnastică ritmică, competiţie desfăşurată sâmbătă şi duminică la sala Polivalentă din Bucureşti.
 

Aflată în ultimul an de juniorat, Alexandra s-a clasat pe primul loc la individual compus, iar în concursul pe obiecte a mai urcat pe prima treaptă a podiumului la două dintre ele (cerc şi măciuci), la celelalte două terminând competiţia pe locurile al doilea (coardă) şi al treilea (minge).
 

La rândul ei, Irina Lalciu nu a avut emoţii în concursul senioarelor, chiar dacă se află la primul an în care participă la această categorie. Irina a ocupat la final primul loc la individual compus, minge şi cerc şi a urcat pe poziţia a doua la panglică şi coardă.

Speranţele României pentru o nouă medalie olimpică se leagă, în primul rând, de cele două gimnaste pregătite la clubul Olimpia de Maria Gârba, antrenoarea lotului naţional, Jocurile Olimpice din 2012 de Londra fiind principala ţintă a federaţiei de specialitate.

La festivitatea de premiere au fost prezente printre alte personalităţi ale sportului românesc şi handbalistele Narcisa Lecuşanu şi Ada Nechita, acestea înmânând medaliile gimnastelor ce aspiră să atingă performanţe notabile, într-o disciplină mai puţin mediatizată în România.

O menţiune specială pentru Francesca Baciu (foto dreapta), de la clubul Royal Motors din Piteşti, care a intrat în concurs chiar dacă era foarte răcită, talentata gimnastă de numai  11 ani fiind oprită doar de un acces de tuse, la ultimul obiect, să termine competiţia.

La ediţia din acest an a concursului internaţional de la Bucureşti au participat gimnaste din SUA, Rusia, Moldova, Estonia, Australia, Olanda, Belgia, Serbia, Grecia, Suedia, Cipru şi România.

 

 

 Careul de aşi al gimnasticii ritmice româneşti: Maria Gârba, Alexandra Piscupescu, Irina Lalciu şi Irina Deleanu

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.