Noul campion mondial absolut în gimnastica masculină vine din China. Kohei Uchimura, neînvins din 2009, nu şi-a putut apăra titlul din cauza unei accidentări. Concursul similar feminin, fără nicio sportivă din România

6 oct 2017 1299 afişări Comentează şi tu Gimnastica
Noul campion mondial absolut în gimnastica masculină vine din China. Kohei Uchimura, neînvins din 2009, nu şi-a putut apăra titlul din cauza unei accidentări. Concursul similar feminin, fără nicio sportivă din România

China a câştigat prima medalie de aur la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Montreal, prin Xiao Ruoteng, care s-a impus în concursul de la individual compus. Sportivul chinez a câştigat în premieră titlul absolut, reuşind să-l detroneze pe Kohei Uchimura, care s-a accidentat în calificările de luni. Japonezul câştigase absolut toate concursurile la individual compus din cadrul Campionatelor Mondiale, începând din 2009.

China a reuşit să revină pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, după ce la Jocurile Olimpice de la Rio nu a obţinut nici măcar o medalie în probele individuale, masculin sau feminin. Xiao Ruoteng, în vârstă de 21 de ani, a dus o luptă palpitantă până la final cu japonezul Kenzo Shirai şi rusul David Beliavskiy. Ultimul a avut o şansă imernsă de a obţine cel mai important rezultat al cariereri, dar a ratat la bară fixă, astfel că titlul mondial a plecat în China.

Pe locul 2 s-a clasat un alt sportiv din această ţară, Lin Chaopan, în timp ce medalia de bronz a fost câştigată de japonezul Kenzo Shirai. China a obţinut o nouă medalie de aur la individual compus după o pauză de 10 ani, ultima reuşită de acest gen fiind trecută în dreptul marelui campion Yang Wei.

Oleg Verniaev, un alt sportiv cotat cu mari şanse de a prelua supremaţia de la Kohei Uchimura, a avut un concurs ezitant, astfel că a terminat doar pe locul 8 în clasamentul general. La noapte este programat concursul similar feminin, unde Ioana Crişan este doar rezervă. Larisa Iordache, creditată cu şanse la podium, s-a accidentat înainte de calificări, astfel că România a rămas fără nicio reprezentantă.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.