INTERVIU | Aniversare pentru Larisa Iordache: dubla vicecampioană mondială împlineşte 19 ani. "Îmi este dor de concursuri. Îmi lipsesc publicul, aplauzele şi lupta pentru podium"

19 iun 2015 2908 afişări Gimnastica
INTERVIU | Aniversare pentru Larisa Iordache: dubla vicecampioană mondială împlineşte 19 ani. "Îmi este dor de concursuri. Îmi lipsesc publicul, aplauzele şi lupta pentru podium"

Dubla vicecampioană mondială de la Nanning, cea mai bună gimnastă tricoloră a momentului, Larisa Iordache, împlineşte astăzi 19 ani. "O zi obişnuită", cum o caracterizează ea. Bucureşteanca de la CS Dinamo a început cu antrenamentul de dimineaţă, a continuat cu răspunsul la sute de mesaje şi telefoane şi care se va încheia cu încă un antrenament.

Sâcâită de dureri la glezna stângă, cea care a supărat-o şi la Jocurile Olimpice de la Londra, Larisa nu a putut participa la nicio competiţie în acest an. S-a antrenat cu dureri, a făcut pauză, şi-a reluat pregătirea, în timp ce doctorii au tot încercat să găsească cauza durerilor. Larisa a vorbit pentru ProSport despre cum decurg acum antrenamentele, obiectivele de viitor şi dorinţele pe care le are.

La Mulţi Ani, Larisa. În primul rând, cum te simţi?
Mulţumesc. Sunt bine, mai bine decât în ultima perioadă. Mă antrenez zilnic, nu la capacitate maximă, ci pentru a mă reacomoda la efort.

 

🐒

A photo posted by Larisa Iordache (@larisa_iordache) onMai resimţi dureri?
Durerile nu mai sunt, însă cum nu am lucrat  timp de 3 luni de zile acum încerc să mă acomodez la efortul şi forţa de care am nevoie pentru a face elementele acrobatice fară a simţi vreo jenă. Nu vreau să forţez nimic, vreau să iau totul treptat.

Te pregăteşti pe patru aparate?
Întotdeauna mă voi pregăti pe patru aparate pentru că medalia la individual compus este cea mai importantă pentru o gimnastă. Momentan lucrez la toate aparatele, elemente şi legări, dar fără a face integrale.

Până la Mondiale mai sunt trei luni. Crezi că vei putea reuşi să-ţi adaugi elemente noi în integralele, să măreşti dificultatea?
Este important să revin la integralele pe care le făceam anul trecut la Mondiale. Dacă sunt sănătoasă şi voi rămâne sănătoasă, cred că voi avea timp pentru a-mi adăuga şi elemente  noi. Dorinţă este, sper să şi pot face asta.

Care ar fi primul concurs pentru tine?
Campionatul Mondial rămâne obiectivul principal, însă îmi doresc să particip la Naţionalele din septembrie, de la Bucureşti.


Larisa îşi doreşte să revină cât mai repede în concursuri

Ai urmărit concursul de gimnastică de la Baku?
Am tras cu ochiul, între două antrenamente. Îmi este foarte greu să vorbesc despre concursurile în care eu nu sunt. Mi-am dorit enorm să fiu la Baku, mai ales că este prima ediţie a Jocurilor Europene, dar trebuie să mă resemnez. Mi s-a părut un concurs puternic, nu la fel ca la Europene, dar au fost câteva gimnaste care mi-au plăcut.

Larisa, au fost şase luni grele pentru tine. Ce ţi-a fost cel mai dificil în acest timp?
Să nu pot merge la concursuri. Îmi este dor de atmosfera aceea de concurs, de competiţie, îmi lipsesc publicul, aplauzele şi tot ce înseamnă lupta pentru podium. Este greu să vezi cum colegele se pregătesc, merg în competiţii şi tu nu poţi face asta.

Te motivează prezenţa Cătălinei Ponor în sală?
Cătălina este un exemplu şi un model pentru mine. O privesc cu uimire şi cu admiraţie când văd câtă motivaţie şi ambiţie are şi cât de repede recuperează anii în care a stat departe de gimnastică. Într-un fel prezenţa ei îmi dă încredere şi speranţa că vom face o echipă puternică pentru Mondiale.

 Ce îţi doreşti de ziua ta?
În primul rând multă sănătate ca să pot ajunge acolo unde îmi doresc, obiectivul pentru care lupt în fiecare zi în sală. Apoi, fericire alături de cei dragi şi cam atât pentru că în rest am de toate.

Vei face ceva deosebit astăzi?
Nu, este o zi obişnuită. Am avut un antrenament de dimineaţă, o să mai fie unul după-amiaza. Singura diferenţă este că azi primesc multe mesaje şi telefoane şi mă bucur că lumea se gândeşte la mine.

Larisa Iordache a promovat în această perioadă examenul de Bacalaureat, următorul pas fiind înscrierea la UNEFS.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.