Gimnastele tricolore merg să facă un concurs fără ratare la Jocurile Europei. Antrenorii se tem: "S-au schimbat generaţiile ca mentalitate. Copiii de azi sunt mai sensibili, nu mai sunt dispuşi să facă sacrificii"

9 iun 2015 787 afişări Gimnastica
Gimnastele tricolore merg să facă un concurs fără ratare la Jocurile Europei. Antrenorii se tem: "S-au schimbat generaţiile ca mentalitate. Copiii de azi sunt mai sensibili, nu mai sunt dispuşi să facă sacrificii"

România va participa la Jocurile Europene din Baku (12 -28 iunie) la gimnastică artistică feminină cu o echipă tânără, formată din Andreea Iridon, Laura Jurcă şi Silvia Zarzu. Tricolorele, care vor fi însoţite la acest concurs de antrenorii Lăcrămioara Moldovan şi Lucian Sandru, au ca obiectiv realizarea unui concurs curat, fără ratări. Antrenor la lotul olimpic al României de peste 17 ani, Lucian Sandu (46 de ani) a vorbit pentru ProSport despre competiţia de la Baku, accidentările din lot şi schimbarea de mentalitate a tinerei generaţii.

ProSport: Care este obiectivul echipei pentru Baku?
Lucian Sandu: Nu ne-am propus un obiectiv special, în primul rând vrem să mergem să ne prezentăm foarte bine şi să fim sănătoşi, pentru că de la începutul anului am avut foarte multe probleme de sănătate în cadrul lotului. După aceea vedem şi rezultatele.

Aţi aruncat o privire şi peste componenţa celorlalte echipe care vin la competiţia din Baku?
Ne-am uitat în mare, niciuna din ţările contracandidate nu a venit cu prima garnitură, ca să spun aşa, ci fetele din eşalonul doi. Toată lumea îşi menajează sportivele pentru Campionatele Mondiale unde este un concurs foarte greu de calificare la Jocurile Olimpice.

Ce înseamnă pentru cele trei fete nominalizarea în echipa de Baku?
Eu sper să însemne ceva pentru ele. Sperăm că vor încerca să demonstreze încrederea pe care le-am acordat-o şi  sperăm să concureze bine.

Cum se mai simte Larisa Iordache, care a tot acuzat dureri la gleznă?
Larisa este mult mai bine, a scăpat de "stresul" legat de examenul de bacalaureat. Piciorul la care acuza dureri este mult mai bine, ea a început să lucreze, să sperăm că ghinioanele s-au terminat şi că va fi bine.

Diana Bulimar trece printr-o altă intervenţie chirurgicală...
Din păcate, este un an greu pentru ea. Sperăm să o putem recupera până la Mondiale, însă şansele sunt foarte mici, va fi greu.

Didi este o pierdere mare pentru echipă...
Din păcate, este o pierdere importantă pentru că orice gimnastă pe care nu o mai avem în sală contează enorm pentru că sunt puţine senioare. Avem 11 senioare şi fiecare e foarte importantă.

Cum este Cătălina Ponor? Cum şi-a recuperat integralele?
Cătălina este bine, este în tonus, îşi doreşte, se antrenează. Sperăm să fie şi bine.

 

Step by step getting back my skills #happy#getting#stronger👍🏻

A video posted by cponor (@cponor) on

 

Simţiţi că celelalte fete sunt motivate de prezenţa Cătălinei în sală?
Da, sunt motivate. Cătălina le încurajează şi pe ele. Este un foarte mare plus revenirea ei în sală.

Înainte de Europene, Andreea Munteanu se gândea să se retragă. Care mai este situaţia ei acum, după ce a câştigat titlul continental la bârnă?
Ea face când face şi când nu, nu face. Ea este în sală, facem tot posibilul ca problemele pe care le are să le depăşească.

Ce credeţi că se întâmplă cu noua generaţie de sunt atât de multe gânduri de retragere?
S-au schimbat generaţiile ca mentalitate, extrem de mult. Copiii de astăzi sunt mult mai sensibili, nu mai sunt dispuşi să facă sacrificii, viaţa socială... nu ştiu de ce sunt aceste schimbări. Oricum, problemele sunt mai multe şi mai mari ca în trecut.

  


 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.