Gimnastele concurează în Marea Britanie

12 iun 2008 16 afişări Gimnastica

Echipa feminină a României concurează în acest sfârşit de săptămână la Ipswich, în Marea Britanie. Aversarele campioanelor europene vor fi doar gimnastele din ţara gazdă, Italia neparticipând. Sandra Izbaşa, Steliana Nistor, Anamaria Tămîrjan, Gabriela Drăgoi, Andreea Grigore şi Daniela Druncea sunt sportivele pe care mizează antrenorul Nicolae Forminte.

„Obiectivele nostre sunt cele avute şi până acum, siguranţă în execuţii, prezentarea elemetelor noi, felul cum sunt legate, adaptarea la noi condiţii de concurs, procedurile de încălzire, timpul alocat acesteia. Mă bucură faptul că Grigore se prezintă mult mai bine, de aceea am şi hotărât să o încercăm în această formulă. Vrem să o menajăm mai mult pe Tămîrjan, care după Europene a muncit cel mai mult în concursuri”, a explicat antrenorul Nicoale Forminte.


Competiţia va avea loc sâmbătă şi duminică, la Ipswich. „Iniţial ştiam că va fi doar un concurs pe echipe, am aflat acum că se va face şi o finală pe aparate, deci vor fi două zile de concurat. Trebuia să vină şi Italia, dar deocamdată nu se ştie nimic sigur”, a conchis acesta.


În urmă cu două săptămâni, la Constanţa, echipa României a învins  Marea Britanie. Atunci fetele au obţinut un punctaj de 238,600 puncte, faţă de 230,400 al englezoaicelor.

 

articol scris de Mirela Basescu


Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.