B&B, colecţia 2010

10 iun 2010 42 afişări Gimnastica
B&B, colecţia 2010 B&B, colecţia 2010

Lotul feminin de gimnastică a păşit ieri, la Izvorani, într-onouă etapă. Un obiectiv de podium ce vizează JO, drumul până laLondra 2012 urmând să fie parcurs cu antrenorii Octavian Bellu şiMariana Bitang.
Relaxaţi, nedându-se înapoi de la a exemplifica unele mişcări,corectând diferite unghiuri şi exerciţii, atenţi la fiecaregimnastă şi, parcă, prezenţi peste tot în sală, aşa au repornitspre performanţă cei doi antrenori.

Cu ochiipe fiecare mişcare
Încă de la început, Octavian Bellu şi Mariana Bitang şi-au găsitrepede gesturile fireşti, ca şi cum cei cinci ani în care au statdeparte de sală nu au existat vreodată. "Trebuie să vă gândiţi căsunteţi mai bune ca celelalte", răzbat, răsfrânte, cuvintele luiBellu. O discuţie ca de la profesor la eleve înainteaantrenamentului. Aşezate în linie pe covorul de la sol, fetele îlascultă atente, fără să clipească. Încă două-trei vorbe, după carerosteşte răspicat: "Hai, sus!". Toate ţâşnesc în picioare şi salutăscurt: "Bună ziua!".

Începe încălzirea. Exerciţii noi şi elemente speciale pentruaterizare, totul pigmentat cu diferite concursuri care învioreazăun pic atmosfera şi aştern zâmbete pe feţele micuţelor. Un pictimide la început, fetele îşi revin, încet-încet, parcă cu fiecareexerciţiu. Bellu se plimbă în jurul covorului de la sol şiurmăreşte cât de corect e făcută mişcarea. O ajută pe Claudia Voicusă fixeze mai bine o piruetă, îi arată Sandrei un exerciţiu noupentru genunchi şi din când în când mai dă o indicaţie scurtă. Eabia începutul.


"Sunt alături de antrenorii care au lucrat, nu vrem săperturbăm ordinea aceasta, ci să aducem un plus deexperienţă", Mariana Bitang, antrenor lot gimnastică

"Nu vrem să grăbim lucrurile, ci să luăm totul treptat,să ne cunoaştem mai bine, să vedem de ce se află fiecareaici", Octavian Bellu, antrenor lot gimnasticăVersiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.