ATUNCI SI ACUM | Aşa arăta la 5 ani, azi este una dintre cele mai mari sportive din România, triplă campioană olimpică. FOTO DE COLECŢIE

29 mar 2015 4732 afişări Gimnastica
ATUNCI SI ACUM | Aşa arăta la 5 ani, azi este una dintre cele mai mari sportive din România, triplă campioană olimpică. FOTO DE COLECŢIE

Este una dintre cele mai bune gimnaste din sportul românesc. Este un monument de ambiţie, de determinare şi autoarea unei reveniri de senzaţie, direct pe podiumul olimpic la Londra 2012. Triplă campioană olimpică la o singură ediţie a JO, sportiva de  27 de ani şi-a anunţat revenirea în sportul de performanţă cu gândul de a ajuta echipa şi la Rio 2016.

Gimnasta Cătălina Ponor nu mai are nevoie de prezentare în sportul mondial. O sportivă talentată care a urcat pe podium la toate competiţiile la care a participat, Ponor a impresionat prin abilitatea de a se mobiliza şi de a o lua de fiecare dată, de la capăt.

Cătălina a început gimnastica la vârsta de 4 ani, la Constanţa, dusă de bunica ei să vadă o sală pe care tot o arăta cu degetul. A fost dragoste la prima vedere şi nu a mai dorit să plece din sală, să se despartă de gimnastică.  În 2002, este remarcată la o selecţie naţională de antrenorii Mariana Bitang şi Octavian Bellu, care o cooptează în lotul olimpic. Peste doar un an, Ponor debutează la Mondialele de la Anaheim (SUA) unde cucereşte trei medalii de argint, două la individual, sol şi bârnă şi una cu echipa.


La 5 ani, Ponor impresiona prin mobilitate. Mai mult, executa un stând pe mâini perfect, pe nisipul plajei de pe malul Mării Negre

 

 

:)) 5 years old

A photo posted by cponor (@cponor) on

 

 

Sportiva ai cărei paşi au fost îndrumaţi în gimnastica de performanţă de Matei Stanei avea însă să dea lovitura în 2004, la Jocurile Olimpice de la Atena. Trei medalii de aur, la sol, bârnă şi cu echipa şi numele ei avea să intre în istoria sportului românesc. După mai multe retrageri şi reveniri, în 2011, a luat decizia de a reveni la lot pentru a prinde echipa pentru Jocurile Olimpice de la Londra. "Regina bârnei", cum este poreclită, a recuperat incredibil elementele şi exerciţiile şi a reuşit să ajute echipa să urce pe a treia treaptă a podiumului olimpic şi să cucerească argintul la sol, cu şanse mari de a urca pe podium şi la bârnă, unde a pierdut bronzul la contestaţii.Ea s-a retras imediat după Londra, însă a revenit în acest an pentru Rio 2016. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.