Gimnastica - arhiva septembrie 2009

 • Marile speranţe Marile speranţe
  29 sep 2009   Gimnastica

  La o săptămână după ce a suferit în Germania o intervenţie chirurgicală de reconstituire a tendonului ahilian drept, Sandra Izbaşa s-a întors în ţară Accidentată grav la un antrenament în urmă cu 10 zile, Sandra Izbaşa are puterea să viseze din nou. Ea a revenit în ţară, călcând singură, fără cârje, purtând însă un dispozitiv special la piciorul drept, păstrând ghipsul doar la mâna stângă. Operată în urmă cu o săptămână la clinica din Mainz, lângă Frankfurt pe Main, Sandra Izbaşa a început lupta cu propriul organism. Operaţia de...

 • Şi-a donat pensia! Şi-a donat pensia!
  25 sep 2009   Gimnastica

  Constantin Nicolae Emilian mai pune la bătaie 50 de milioane pentru CM Într-o societate în care actele de caritate la adresa sportivilor sunt ca şi inexistente, ProSport îţi spune povestea primului filantrop din gimnastica românească, Constantin Nicolae Emilian, care a „sponsorizat” premierile fetelor la Naţionalele de la Buzău. „Bună ziua. Aş dori să contribui la premierea fetelor cu suma de 40 de milioane de lei vechi”, cad ritmat cuvintele de la capătul firului, în secretariatul Federaţiei Române de gimnastică. Astfel a început istoria colonelui în rezervă...

 • Tămîrjan: “Nu simt nicio presiune!” Tămîrjan: “Nu simt nicio presiune!”
  25 sep 2009   Gimnastica

  Vicecampioană europeană la bârnă, Ana Maria Tămîrjan (foto) este gimnasta pe umerii căreia apasă presiunea de a aduce medalie la Mondialele de la Londra (12-18 octombrie). Deşi mai resimte dureri la şoldul drept, ea se pregăteşte pe patru aparate, dorindu-şi o clasare pe podium la individual compus. Ana a vorbit, pentru ProSport, despre ultimul concurs, Naţionalele de la Buzău, despre pregătire şi mai ales despre obiectivele pe care şi le-a trasat.

 • „Lupt până la capăt!” „Lupt până la capăt!”
  23 sep 2009   Gimnastica

  O tipă optimistă, plină de viaţă, Sandra Izbaşa a demonstrat că are caracterul unei mari campioane. Deşi a fost la un pas de o tragedie, accidentându-se grav, ea şi-a păstrat zâmbetul pe buze. Aflată la spitalul din Mainz (Germania), unde a suferit luni seară o operaţie la tendonul ahilian al piciorului drept, ea a vorbit, pentru ProSport, despre şocul prin care a trecut şi planurile de viitor.

 • Zeiţa face un miracol Zeiţa face un miracol
  22 sep 2009   Gimnastica

  Drama Sandrei Izbaşa, care s-a accidentat grav la un antrenament, rupându-şi tendonul ahilian la piciorul drept şi suferind o fractură la mâna stângă, a făcut înconjurul lumii. Sensibilă la durerea campioanei olimpice de la Beijing, Nadia Comăneci a sărit imediat în ajutorul ei. Astfel, „Zeiţa de la Montreal” i-a propus să facă recuperarea la picior în Statele Unite, mai mult, ea s-a oferit să o găzduiască atât timp cât e nevoie pentru ca gimnasta de la Steaua să se pună pe picioare. Totul pentru ca Sandra să beneficieze de ajutorul celor mai buni...

 • ȘOCATE ȘOCATE
  21 sep 2009   Gimnastica

  Elevele lui Forminte sunt marcate de ceea ce i s-a întâmplat campioanei olimpice, care va fi indisponibilă cel puţin patru luni Naţionalele de gimnastică, de la Buzău, s-au desfăşurat sub imperiul fricii, fetele fiind marcate de accidentarea campioanei olimpice, Sandra Izbaşa. Fără liderul care dădea concursului culoare şi dinamism, componentele lotului olimpic parcă nu şi-au găsit ritmul în Sala Sporturilor de la Buzău. Fragmente bune de exerciţii combinate cu mari ezitări şi chiar ratări. Totul, derulat pe fundalul accidentării grave, din timpul antrenamentului de...

 • Vezi aici podiumul în toate finalele pe aparate, masculin şi feminin!
  20 sep 2009   Gimnastica

  Astăzi, ultima zi a Naţionalelor de gimnastică a programat finalele pe aparate. Mai jos aveţi campionii naţionali şi podiumul la fiecare finală.

 • Ana Porgras, campioană naţională la individual compus Ana Porgras, campioană naţională la individual compus
  19 sep 2009   Gimnastica

  Naţionalele de gimnastică ale României, competiţie ce are loc în aceste zile la Buzău a programat astăzi concursul feminin de individual compus. Astfel, titlul naţional a fost câştigat de Ana Porgras (foto), care a uimit publicul prezent în Sala Sporturilor evoluând la toate cele patru aparate.

 • Sandra Izbaşa va fi operată în Germania! Sandra Izbaşa va fi operată în Germania!
  19 sep 2009   Gimnastica

  Campioana olimpică la sol, Sandra Izbaşa care a suferit o ruptură parţială de tendon ahilian la piciorul drept şi o fractură la mâna stângă va fi operată luni după-amiaza, în Germania.

 • "O grea lovitură!" "O grea lovitură!"
  19 sep 2009   Gimnastica

  Întodeauna alături de Sandra, părinţii Roxana (foto) şi Florin Izbaşa sunt acum principalul sprijin pentru campioana olimpică la sol. „A fost o lovitură pentru toţi şi încercăm să trecem peste asta. Sandra are nevoie de foarte multă linişte şi mai ales de odihnă. Nu cred că s-a acomodat cu situaţia prezentă, e un pic mai greu de acceptat ca, după ce zilnic ai făcut atâta mişcare, acum să fii imobilizat la pat, cu mâna şi piciorul în ghips”, ne-a declarat Roxana Izbaşa.

 • Izbaşa ratează Mondialele de la Londra! La un pas de tragedie! Izbaşa ratează Mondialele de la Londra! La un pas de tragedie!
  19 sep 2009   Gimnastica

  Sandra Izbaşa (19 ani), gimnasta de care se legau principalele şanse la o medalie la CM (12-18 octombrie), s-a accidentat grav joi seară, în timpul unui antrenament premergător Naţionalelor, la Buzău. Ea a fost diagnosticată cu ruptură parţială a tendonului ahilian la piciorul drept şi cu fractură a mâinii stângi. „Anii cu soţ întotdeauna au fost cei mai buni pentru mine, iar cei cu număr impar, dezastruoşi. Sper ca anul acesta să sparg ghinionul”, spunea Sandra, optimistă, la începutul anului. Au trecut de atunci nouă luni, timp în care a suferit o operaţie în...

 • Echipa masculină de gimnastică a lui Dinamo a câştigat titlul naţional! Echipa masculină de gimnastică a lui Dinamo a câştigat titlul naţional!
  18 sep 2009   Gimnastica

  Echipa masculină de gimnastică a clubului Dinamo Bucureşti, în componenţa Marian Drăgulescu, Flavius Koczi, Andrei Ursache, Iulian Gheorghe, Dan Popescu, Daniel Popescu, a câştigat titlul naţional, la Campionatele Naţionale ce au început, vineri, la Buzău. Dinamo Bucureşti a obţinut în total 340,450 de puncte. Pe locul al doilea a încheiat Steaua Bucureşti, cu 336,350 de puncte, ultima treaptă a podiumului revenind echipei CSS 2 Bistriţa, cu 333,550 de puncte.

 • Jivan: “Sandra să aibă multă credinţă!” Jivan: “Sandra să aibă multă credinţă!”
  18 sep 2009   Gimnastica

  Fost medaliat mondial cu bronz la sărituri (Melbourne 2005), gimnastul Alin Jivan a suferit o accidentare asemănătoare cu a campioanei olimpice la sol, Sandra Izbaşa. În 2006, în timpul unui concurs de verificare la Sfântu Gheorghe, în timp ce evolua la sol, în urma unei aterizări forţate, el a suferit o ruptură de tendon ahilian la piciorul stâng

 • Izbaşa va fi indisponibilă cel puţin patru luni Izbaşa va fi indisponibilă cel puţin patru luni
  18 sep 2009   Gimnastica

  Campioana olimpică la sol, Sandra Izbaşa va fi indisponibilă între trei şi şase luni în urma accidentării de aseară, de la antrenamentul efectuat la Buzău.

 • Drăgulescu sare la Buzău Drăgulescu sare la Buzău
  18 sep 2009   Gimnastica

  Naţionalele de gimnastică ale României, o importantă verificare în vederea CM de la Londra (12-18 octombrie), debutează azi (ora 17:00/ TVR2), în Sala Sporturilor la Buzău, cu întrecerea masculină. Elevii lui Nicuşor Pascu îşi vor prezenta noile exerciţii cu care atacă, peste numai trei săptămâni, podiumul mondial. Astfel, pot fi văzuţi la lucru cel mai bine cotaţi gimnaşti autohtoni: Marian Drăgulescu, Flavius Koczi şi Daniel Popescu.

 • EXCLUSIV Sandra Izbaşa, la un pas de tragedie! EXCLUSIV Sandra Izbaşa, la un pas de tragedie!
  18 sep 2009   Gimnastica

  Sandra Izbaşa (19 ani), sportiva de care se legau principalele şanse de medalie la Mondialele de la Londra (12-18 octombrie) s-a accidentat grav aseară, în timpul unui antrenament făcut la Buzău, unde astăzi debutează Naţionalele României.

 • Băieţii concurează primii la Naţionale Băieţii concurează primii la Naţionale
  17 sep 2009   Gimnastica

  Campionatul Naţional de gimnastică al României debutează mâine (ora 17:00), în Sala Sporturilor, de la Buzău, cu întrecerea masculină. Astfel, concursul va avea o miză triplă contând atât pentru titlul naţional pe echipe, pentru titlul naţional la individual compus şi pentru calificările în finalele pe aparate.

 • Suporter de lux Suporter de lux
  17 sep 2009   Gimnastica

  Într-un dialog cu iubitorii sportului românesc, organizat ieri de ProSport şi Orange concept store, Andreea Răducan (foto) a vorbit şi despre apropiatul CM de gimnastică, ce va avea loc la Londra (12-18 octombrie): „Voi merge acolo împreună cu Maria Olaru să le încurajez pe fete. Este foarte important să aibă suportul tuturor pentru că este primul an al noului ciclu olimpic”. Mai mult, deşi sunt aproape opt ani de când a renunţat la sportul de performanţă, campioana olimpică de la Sydney recunoaşte că încă se mai gândeşte la concursuri. „Îmi place sportul pe...

 • Naţionalele, verificare utilă pentru Mondiale Naţionalele, verificare utilă pentru Mondiale
  16 sep 2009   Gimnastica

  Naţionalele României de gimnastică, competiţie ce va debuta peste două zile, în Sala Sporturilor, din Buzău va reprezenta o verificare utilă pentru componentele lotului feminin, în privinţa participării la la Mondialele de la Londra (12-18 octombrie).

 • Drăgoi poate rata Naţionalele Drăgoi poate rata Naţionalele
  15 sep 2009   Gimnastica

  Medaliată cu bronz continental la bârnă, la CE de la Milano, din acest an, Gabriela Drăgoi (foto) este incertă pentru Naţionalele României de la Buzău.

 • Pătraşcu revine la Naţionale Pătraşcu revine la Naţionale
  15 sep 2009   Gimnastica

  După un an plin de ghinioane, în care accidentările s-au ţinut lanţ şi a stat mai mult de opt luni în pauză, Cerasela Pătraşcu (foto) va concura la Naţionalele de la Ploieşti.

 • Dani Popescu şi Marian Drăgulescu, la Cupa Bosfor Dani Popescu şi Marian Drăgulescu, la Cupa Bosfor
  3 sep 2009   Gimnastica

  România va avea, în acest sfârşit de săptămână, doi reprezentanţi în concursul internaţional „Cupa Bosfor". Astfel, Daniel Popescu (foto) şi Marian Drăgulescu vor lua startul la competiţia care se va desfăşura la Istanbul.

 • Pascu: “E posibil să nu facem individual compus” Pascu: “E posibil să nu facem individual compus”
  3 sep 2009   Gimnastica

  Cu două săptămâni înainte de Naţionalele de gimnastică ale României, competiţie care va alea loc la Buzău, între 18 şi 20 septembrie, componenţii lotului olimpic sunt în plină pregătire. Concentrarea e cu atât mai mare cu cât aceştia vor să prezinte la Buzău exerciţiile cu care vor merge la Mondialele de la Londra.

 • Federaţia a stabilit lotul României pentru Mondiale Federaţia a stabilit lotul României pentru Mondiale
  3 sep 2009   Gimnastica

  Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Gimnastică a stabilit astăzi, componenţa lotului feminin şi a celui masculin care vor reprezenta România la Mondialele de gimnastică de la Londra (13-18 octombrie). La masculin, delegaţia îi va include pe Marian Drăgulescu, Flavius Koczi, Marius Berbecar, Daniel Popescu, Cosmin Popescu, Robert Stănescu, reserve fiind Alin Jivan şi Ovidiu Buidoşo, iar la feminine, vor lupta pentru medalii Sandra Izbaşa, Anamaria Tămîrjan (foto), Ana Porgras (foto), Diana Chelaru, rezervă fiind Gabriela Drăgoi.

 • "Marocan renăscut" "Marocan renăscut"
  3 sep 2009   Gimnastica

  De patru ani în goană după medalia de aur, Marian Drăgulescu vrea să spargă ghinionul la Mondialele de la Londra (12-18 octombrie). Un vis pentru care a revenit în sală, a strâns din dinţi la antrenamente şi nu a încetat niciodată să spere.

CLASAMENT Liga 1 Betano
POZ Echipa M V E Î GOL PCT
vezi detalii clasament »
1 CFR Cluj 10 7 2 1 15-4 50
2 FCSB 10 7 2 1 18-6 48
3 Viitorul 10 6 2 2 18-10 39
4 U Craiova 10 3 2 5 7-10 34
5 Astra 10 2 0 8 6-20 27
6 Sepsi OSK 10 0 2 8 5-19 21
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.