Gimnastica - arhiva iulie 2009

 • „E o glumă proastă!” „E o glumă proastă!”
  31 iul 2009   Gimnastica

  Nicolae Forminte (foto), antrenorul lotului feminin de gimnastică, a rămas surprins de scandalul izbucnit în handbalul feminin, dar şi de faptul că gimnastica a fost amestecată. „Eu refuz să cred că un antrenor pe mâna căruia sunt lăsate nişte domnişoare ar putea recurge la aşa ceva. Eşti şi tu părinte la rândul tău, părinţii fetelor au încredere în tine, preiei o parte din responsabilităţile lor. Am fost coleg cu soţia lui, fostă gimnastă de ritmică, suntem amici, şi îmi pare rău pentru toată această situaţie”, spune Forminte.

 • Izbaşa, studentă la kinetoterapie Izbaşa, studentă la kinetoterapie
  27 iul 2009   Gimnastica

  Campiona olimpică la sol, Sandra Izbaşa (19 ani) a fost admisă la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Babeş–Bolyai” din Cluj, la specializarea Kinetoterapie şi motricitate specială, după sesiunea care s-a încheiat sâmbătă.

 • Racea, dublă campioană olimpică europeană de tineret Racea, dublă campioană olimpică europeană de tineret
  24 iul 2009   Gimnastica

  Ocupantă a locului doi, ieri, la individual compus, la Festivalul olimpic al tineretului european, competiţie ce are loc la Tampere, Amelia Racea a rupt monopolul argintului, cucerind astăzi două medalii de aur. Vicecampioană europeană de juniori la bârnă, în 2008, ea a cucerit titlul la acest aparat şi în Finlanda. A doua medalie obţinută de campioana internaţională a României a fost la sărituri. În plus, ea a mai urcat de două ori pe treapta secundă a podiumului la paralele şi la sol.

 • Argint la sol pentru Muntean
  24 iul 2009   Gimnastica

  Medaliat cu argint, ieri, la individual compus, la Festivalul olimpic al tineretului european, competiţie ce are loc la Tampere, Andrei Muntean a urcat şi astăzi pe podium. Sportivul legitimat la CSS Sibiu a cucerit medalia de argint la sol, evoluţia lui fiind notată de către arbitri cu 14,050.

 • Racea, argint la individual compus Racea, argint la individual compus
  23 iul 2009   Gimnastica

  Campioană internaţională a României, Amelia Racea a ocupat astăzi locul 2, la individual compus, la Festivalul olimpic al tineretului european, competiţie ce are loc la Tampere (Finlanda). Vicecampioană europeană de juniori la bârnă, în 2008, în Franţa, Racea a totalizat 55,800 puncte. Favorită la medalia de aur, sportiva legitimată la CSS Deva, s-a luptat de la egal la egal cu rusoaica Victoriya Komova în primele două rotaţii, însă în cea de-a treia rotaţie, aterizarea ratată la paralele a scos-o din lupta pentru titlu.

 • Muntean, argint la individual compus
  23 iul 2009   Gimnastica

  Gimnastul Andrei Muntean a cucerit astăzi medalia de argint, la individual compus, la Festivalul olimpic al tineretului european, competiţie ce are loc la Tampere (Finlanda). Sportivul legitimat la CSS Sibiu a obţinut un total de 80,650 puncte. Al doilea reprezentant al României în finala la individual compus, Adelin Kotrong a ocupat locul 12, cu un total de 76, 450 puncte.

 • Argint pentru fete la FOTE Argint pentru fete la FOTE
  22 iul 2009   Gimnastica

  Echipa feminină de gimnastică a României a cucerit astăzi medalia de argint la Festivalul olimpic al tineretului european, competiţie ce are loc la Tampere (Finlanda). Amelia Racea, Raluca Haidu şi Diana Trenca au totalizat 111,250 puncte, urcând pe treapta a doua a podiumului.

 • Bronz pentru băieţi la FOTE
  22 iul 2009   Gimnastica

  Echipa masculină de gimnastică a României a cucerit ieri medalia de bronz la Festivalul olimpic al tineretului european, competiţie ce are loc la Tampere (Finlanda). Andrei Muntean, Ladislau Kotrong şi Laurenţiu Nistor au totalizat 159, 200 puncte, urcând pe a treia treaptă a ierarhiei.

 • România ţinteşte aurul la FOTE România ţinteşte aurul la FOTE
  20 iul 2009   Gimnastica

  Festivalul olimpic al tineretului european (FOTE), competiţie care reuneşte sportivi din 49 de ţări, debutează mâine, la Tampere. România, care va fi reprezentată atât la masculin, cât şi la feminin, are şanse să fie prezentă pe podium în competiţia fetelor, unde vor lua startul Amelia Racea, Raluca Haidu şi Diana Trenca

 • Cătălina Ponor va lucra pentru Teodora Ungureanu Cătălina Ponor va lucra pentru Teodora Ungureanu
  13 iul 2009   Gimnastica

  ProSport a anunţat în urmă cu două zile că încă o campioană olimpică la gimnastică pleacă să-şi găsească împlinirea profesională în străinătate. Cătălina Ponor are deja biletele de avion achiziţionate pentru SUA. „Mă doare că nu am primit nicio propunere din ţară. Marii campioni care au plecat au făcut asta pentru că în alte ţări sunt apreciaţi mai mult”, explica Ponor decizia ei de a părăsi România. Cătălina va pleca pe 25 iulie, urmând ca în primă fază să predea nişte cursuri de gimnastică la o şcoală de vară. Acesta va fi primul...

 • De ce emigrează campioanele? De ce emigrează campioanele?
  12 iul 2009   Gimnastica

  De mai bine de patru decenii, gimnastica românească produce valori şi paradoxuri. Din laboratoarele de la Oneşti şi Deva au ieşit zeci de campioane mondiale şi olimpice, însă nici măcar una nu a ajuns să antreneze la nivel înalt în România. Ignorate în ţară, majoritatea şi-au găsit împlinirea profesională în străinătate. Cătălina Ponor calcă pe drumul bătătorit de nume mari ale gimanasticii româneşti, precum Nadia, Daniela Silivaş, Ecaterina Szabo sau Teodora Ungureanu, şi vrea să emigreze în SUA. „Într-adevărul, am primit mai

 • Ponor emigrează! Ponor emigrează!
  11 iul 2009   Gimnastica

  După ce şi-a luat licenţa la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Constanţa, Cătălina Ponor se pregăteşte de un nou început în viaţă. Unul profesional. La aproape 22 de ani, pe care îi va împlini luna viitoare, fosta campioană olimpică de la Atena a decis să calce pe urmele altor gimnaste de top din România, care au trecut Oceanul pentru a-şi face un nume în antrenorat. Informaţia a fost confirmată de Carmen Ponor, mama fostei sportive: „A primit oferte atât din Canada, cât şi din SUA, însă a optat pentru Statele Unite. Sigur va pleca”. Surse din...

 • „Gimnastica trece pe primul loc" „Gimnastica trece pe primul loc"
  6 iul 2009   Gimnastica

  Campioana olimpică la sol, Sandra Izbaşa este exemplu perfect că sportul de performanţă face casă bună cu învăţătura. Ea a promovat Bacalaureatul cu nota 9, 71 şi se gândeşte să urmeze, la Cluj, Facultate de Educaţie Fizică şi Sport.

 • Koczi, medalie de aur la Universiadă Koczi, medalie de aur la Universiadă
  6 iul 2009   Gimnastica

  Flavius Koczi (foto) a câştigat prima medalie de aur a delegaţiei tricolore la cea de-a 25-a ediţie a Universiadei. El a urcat pe prima treaptă a podiumului la sărituri, reuşind să obţină şi o medalie de bronz, la paralele. În cea de-a treia finală în care s-a calificat, la cal cu mînere, Koczi a terminat pe locul 6, cu nota 14,375.

 • Locul 23 pentru Bucur, la Universiadă Locul 23 pentru Bucur, la Universiadă
  5 iul 2009   Gimnastica

  Singurul reprezentat al României în proba de individual compus, la Universiada care are loc în aceste zile la Belgrad (1-12 iulie), Adrian Bucur a terminat pe locul 23. Cu un punctaj total de 77,750 puncte, Bucur s-a instalat pe penultima poziţie a ierarhiei finale. Deşi în această finală obţinuse calificarea şi Flavius Koczi, acesta nu s-a aliniat la startul întrecerii.

 • Băieţii, pe locul 6 la Universiadă Băieţii, pe locul 6 la Universiadă
  4 iul 2009   Gimnastica

  Echipa masculină de gimnastică a României a terminat pe locul şase la cea de-a 25-a ediţie a Universiadei, competiţie care are loc între 1 – 12 iulie, la Belgrad. Flavius Koczi, Adrian Bucur, Marius Berbecar, Ovidiu Buidoşo şi Cristian Băţagă au totalizat un punctaj de 259,250 puncte, primii doi urmând să concureze astăzi şi în finala la individual compus. România va avea reprezentanţi şi în trei din cele şase finalele pe aparate, astfel: cal – Flavius Koczi, sărituri – Flavius Koczi şi Marius Berbecar şi paralele: Marius Berbecar şi Flavius Koczi.

CLASAMENT
POZ Echipa M V E Î GOL PCT
vezi detalii clasament »
1 CFR Cluj 10 7 2 1 15-4 50
2 FCSB 10 7 2 1 18-6 48
3 Viitorul 10 6 2 2 18-10 39
4 U Craiova 10 3 2 5 7-10 34
5 Astra 10 2 0 8 6-20 27
6 Sepsi OSK 10 0 2 8 5-19 21
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.