Gimnastica - arhiva mai 2009

 • Bellu, în "Gymnastics Hall of Fame" Bellu, în "Gymnastics Hall of Fame"
  31 mai 2009   Gimnastica

  Fostul antrenor al lotului feminin de gimnastică al României, Octavian Bellu, în prezent secretar de stat în cadrul MTS, a fost inclus, sâmbătă, la Oklahoma, în International Gymnastics Hall of Fame. Potrivit International Gymnast online, la ceremonia de sâmbătă au mai fost incluşi în Hall of Fame şi Viktor Chukarin (Ucraina), Elvira Saadi (Uzbekistan), Vitaly Scerbo (Belarus) şi Dominique Dawes (SUA). De asemenea, Margaret Sikkens Ahlquist (Suedia) a primit Ordinul Internaţional de Merit. Odată cu ceremonia din Oklahoma, numărul membrilor International Gymnastics Hall...

 • Ra-Ra-Rasputin! Ra-Ra-Rasputin!
  31 mai 2009   Gimnastica

  Componentele lotului olimpic au fani în toată lumea, chiar şi în industria muzicală. Aflaţi la Deva pentru a susţine un concert cu ocazia „Serbărilor Cetăţii”, membrii trupei Boney M le-au arătat fetelor înregistrări cu ele, pe telefoanele mobile. Aflate în plină pregătire pentru Mondiale, medaliatele cu bronz olimpic pe echipe au „evadat”, vineri seara, din cantonamentul de sub Cetate pentru a participa la un concert susţinut de legendara formaţie de muzică disco Boney M. Însoţite de antrenorul coordonator Nicolae Forminte, ele s-au st

 • „Merg înainte!” „Merg înainte!”
  28 mai 2009   Gimnastica

  Prima parte a anului 2009 a fost nefastă pentru Sandra Izbaşa, dar revenirea fără medalie de la Europene nu i-a tăiat cheful pentru gimnastică. Ea şi-a păstrat totuşi neclintit visul – titlul mondial la sol, singurul care-i lipseşte şi a găsit puterea de a merge mai departe. Şi asta în condiţiile în care, în urmă cu o lună, o intervenţie la talpa piciorului drept, pentru a-i fi extirpaţi nişte negi, i-a dat planurile peste cap. În pregătire la Deva, eleva lui Nicolae Forminte şi-a expus gândurile pentru ProSport.

 • Şase fete pentru Internaţionale Şase fete pentru Internaţionale
  28 mai 2009   Gimnastica

  Staff-ul tehnic al lotului olimpic feminin de gimnastică a stabilit fetele care vor concura la Internaţionalele României de la Ploieşti (5-7 iunie). Pe fondul numeroaselor accidentări care au decimat lotul, vor fi şase gimnastele care vor concura în Sala Sporturilor „Olimpia”: Diana Chelaru, Amelia Racea, Diana Trenca şi Raluca Haidu, ele urmând să participe la individual compus, în timp ce Gabriela Drăgoi şi Ana Porgras vor evolua numai la două aparate, paralele şi bârnă.

 • Haidu, Racea şi Trenca merg la Lugano Haidu, Racea şi Trenca merg la Lugano
  24 mai 2009   Gimnastica

  În plină pregătire pentru Mondialele de la Londra (13-18 octombrie), componentele lotului olimpic de gimnastică continuă seria verificărilor. Astfel, staff-ul tehnic a stabilit gimnastele care vor reprezenta România la concursul "Citta di LUGANO 2009 ", care va avea loc, la sfârşitul săptămânii viitoare, în localitatea elveţiană Lugano. Cele trei sportive sunt: Amelia Racea (vicecampioană europeană de juniori la bârnă şi medaliată cu bronz la sol, la Europenele de anul trecut), Raluca Haidu şi Diana Trenca (foto).

 • Stănescu nu participă la Internaţionalele României Stănescu nu participă la Internaţionalele României
  21 mai 2009   Gimnastica

  Finalist la paralele şi la inele la ultimul concurs la care a participat, Grand Prix-ul de la Glasgow, Robert Stănescu (foto) nu va participa la următoarele concursuri din cauza problemelor de sănătate pe care le acuză. „Are de mulţi ani probleme cu coloana, câteodată e mai bine, alteori se resimte, a făcut un şi un RMN, însă are nevoie de o perioadă mare de pauză ceea ce ne-ar da peste cap pregătirea. De aceea trage de el şi încercă să ţină pasul în antrenamente. În săptămânile următoare o să îl menajăm, de aceea nu va participa nici la Internaţionalele...

 • Băieţii se pregătesc pentru Moscova şi Lugano Băieţii se pregătesc pentru Moscova şi Lugano
  21 mai 2009   Gimnastica

  După participarea la Grand Prix-ul de la Glasgow, componenţii lotului olimpic continuă seria verificărilor în concursurile internaţionale. Astfel, staff-ul tehnic a desemnat gimnaştii care vor reprezenta România la întrecerile care vor avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare: Răzvan Şelariu şi Flavius Koczi vor concura la etapa de Cupă Mondială ce va avea loc la Moscova, iar Marius Berbecar şi Adrian Bucur (foto) se vor întrece, în Elveţia, pentru Trofeul Lugano

 • Robert Stănescu, locul 5 la paralele Robert Stănescu, locul 5 la paralele
  16 mai 2009   Gimnastica

  România nu a avut astăzi niciun reprezentant pe podium în finalele pe aparate a Grand Prix-ului de la Glasgow. Calificat în două finale, la inele şi la paralele, Robert Stănescu a obţinut locul 7 la prima, cu nota 15,075 şi locul 5 în cea de-a doua, el primind pentru exerciţiul prezentat nota 14,375.

 • Locul 3 pentru Drăgoi la bârnă Locul 3 pentru Drăgoi la bârnă
  16 mai 2009   Gimnastica

  Medaliată cu bronz continental la bârnă, Gabriela Drăgoi s-a clasat pe locul 3 în finala acestui aparat la Grand Prix-ul de la Glasgow. Deşi obţinuse prima notă în calificări, buzoianca nu a reuşit să repete evoluţia bună de ieri (14,425), astăzi fiind notată doar cu 13,950.

 • Diana Chelaru este în finală şi la sol Diana Chelaru este în finală şi la sol
  15 mai 2009   Gimnastica

  După ce a obţinut calificarea în finala la paralele, Diana Chelaru a reuşit să îşi asigure prezenţa şi în cea de la sol. Pentru evoluţia ei, gimnasta originară din Oneşti a obţinut a cincea notă a concursului 13,775.

 • Două finale pentru Stănescu şi una pentru Buidoşo Două finale pentru Stănescu şi una pentru Buidoşo
  15 mai 2009   Gimnastica

  Robert Stănescu (foto) s-a calificat astăzi, în finala probei de inele, la Grand Prix-ul de la Glasgow. Finalist la acest aparat şi la Jocurile Olimpice de la Beijing, el a obţinut pentru exerciţiul prezentat nota 14,825, calificându-se de pe ultimul loc în finală. El şi-a asigurat prezenţa şi în finala la paralele, de pe poziţia a şaptea (nota 14, 650).

 • Drăgoi, prima în calificări la bârnă Drăgoi, prima în calificări la bârnă
  15 mai 2009   Gimnastica

  Medaliată cu bronz continental la bârnă, Gabriela Drăgoi a dominat astăzi sesiunea de calificări la acest aparat, în cadrul Grand Prix-ului ce are loc la Glasgow. Pentru evoluţia ei, gimnasta originară din Buzău a obţinut nota 14,425 . Ea şi-a asigurat prezenţa şi în finala la paralalele, unde a obţinut a cincea notă din calificări: 13,125.

 • Made in Romania Made in Romania
  13 mai 2009   Gimnastica

  Revenirea lui Marian Drăgulescu în sportul de performanţă reprezintă, pe lângă ambiţia lui nemăsurată, şi revenirea perfecţiunii. Nimeni altul nu poate executa impecabil săritura pe care „Marocanul” a inventat-o şi care este încercată astăzi de zeci de sportivi. Dar dinamovistul nu e doar o piesă unicat care face faimă ţării noastre pe toate meridianele.

 • Lipă: "Nu ştiu ce şanse are Drăgulescu să revină în top!" Lipă: "Nu ştiu ce şanse are Drăgulescu să revină în top!"
  11 mai 2009   Gimnastica

  Preşedintele CS Dinamo, Elisabeta Lipă, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că nu ştie dacă Marian Drăgulescu va reuşi să revină la cel mai înalt nivel din gimnastică, însă a precizat că şi ea a trecut prin asemenea momente şi a reuşit până la urmă să câştige o medalie olimpică. "Este greu de spus dacă Marian va reuşi să revină acolo sus unde ne-am obişnuit cu el. Nu putem spune de acum asta. Nici mie nu mi-a dat nimeni şanse atunci când am revenit în canotaj, dar am reuşit că câştig o medalie olimpică. Acum totul depinde de el. Marian are şi o...

 • Doctorul Oană a revenit la lot Doctorul Oană a revenit la lot
  8 mai 2009   Gimnastica

  Timp de peste 23 de ani a fost medicul care s-a ocupat de sănătatea fetelor de la lotul olimpic de gimnastică. Pentru doctorul Ioachim Oană, istoria a început odată cu Nadia, a continuat cu Silivaş, Dobre, Miloşovici, Gogean, Amânar şi acum revine în actualitate prin Izbaşa.

 • Drăgulescu: „Sunt un tip ambiţios” Drăgulescu: „Sunt un tip ambiţios”
  7 mai 2009   Gimnastica

  Multiplul campion mondial şi european, Marian Drăgulescu, vorbeşte, pentru ProSport, despre revenirea lui în lumea sportului de performanţă.

 • Antrenorul Pascu îl sprijină pe Drăgulescu Antrenorul Pascu îl sprijină pe Drăgulescu
  6 mai 2009   Gimnastica

  Vestea revenirii lui Marian Drăgulescu a fost primită cu bucurie în lotul olimpic masculin. Antrenorul Nicuşor Pascu a explicat ce înseamnă aceast lucru pentru echipa României şi obiectivele pe care stafful tehnic i le-au trasat „Marocanului”.

 • Patru pentru Glasgow Patru pentru Glasgow
  6 mai 2009   Gimnastica

  Alin Jivan, Cosmin Popescu, Ovidiu Buidoşo şi Robert Stănescu (foto) vor reprezenta România la etapa de Cupă Mondială care va avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare, la Glasgow. „Obiectivul lor este clar: să facă în competiţii exact ce pregătesc în sală. Când zic asta mă gândesc la Alin Jivan care la Europene nu şi-a făcut solul original, pregătit în antrenamente”, a explicat antrenorul Nicuşor Pascu.

 • Drăgulescu revine pentru medalie la CM! Drăgulescu revine pentru medalie la CM!
  6 mai 2009   Gimnastica

  Multiplul campion mondial şi european, gimnastul Marian Drăgulescu revine în sportul de performanţă, după o pauză de patru luni. Obiectivul lui este de a cuceri o medalie la Mondialele de la Londra (12-18 octombrie) pentru care pregăteşte trei aparate: sol, sărituri şi bară fixă.

 • Drăgoi şi Chelaru se pregătesc pentru Glasgow Drăgoi şi Chelaru se pregătesc pentru Glasgow
  5 mai 2009   Gimnastica

  Gabriela Drăgoi, medaliată cu bronz continental la bârnă şi Diana Chelaru au fost desemnate pentru a reprezenta România la etapa de Cupă Mondială de la Glasgow, care va avea loc săptămâna viitoare între 14 -17 mai. „Pregătirea decurge normal. Drăgoi lucrează în continuare pe două aparate, la paralele şi bârnă, mai are dureri doar când forţează. La sfârşitul acestei luni vom avea circuitul medical şi vom afla dacă poate lucra şi pe celelalte două aparate fără a risca”, a declarat antrenorul Nicolae Forminte.

 • Nota 17, misterul Nadiei Nota 17, misterul Nadiei
  1 mai 2009   Gimnastica

  Aflată pentru câteva zile în ţară şi prezentă la acţiunea organizată de Fundaţia „Casa Campionilor”, Nadia Comăneci a vorbit despre cum este viaţa ei între două proiecte în colţuri diferite ale lumii şi despre noua faţă a gimnasticii dată de noul cod de punctaj. - Cât veţi mai sta în România? O să termin de filmat spotul publicitar pentru campania realizată de Ministerul Turismului, apoi vineri (nr. azi) mă întorc în Statele Unite. Peste o săptămână voi merge în Italia pentru un interviu la Rai, apoi în Spania pentru un eveniment acolo. Pe fugă...

CLASAMENT Liga 1 Betano
POZ Echipa M V E Î GOL PCT
vezi detalii clasament »
1 CFR Cluj 10 7 2 1 15-4 50
2 FCSB 10 7 2 1 18-6 48
3 Viitorul 10 6 2 2 18-10 39
4 U Craiova 10 3 2 5 7-10 34
5 Astra 10 2 0 8 6-20 27
6 Sepsi OSK 10 0 2 8 5-19 21
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.