Gimnastica - arhiva ianuarie 2009

 • INTERVIU Steliana Nistor / „Era să mă întorc la lot!”
  31 ian 2009   Gimnastica

  Dublă vicecampioană mondială, la individual compus şi la bârnă, Steliana Nistor a mărturisit, pentru ProSport, că a luat în calcul şi varianta revenirii în gimnastică. Retrasă imediat după JO de la Beijing din cauza problemelor de sănătate, sportiva din Sibiu recunoaşte deschis: „Mi-aş fi dorit foarte mult să pot continua. Era cât pe ce să mă întorc, dar tot la problemele de sănătate m-am gândit”.

 • INTERVIU Izbaşa / „Dacă nu va fi anul acesta titlul mondial, la anul va fi sigur!”
  31 ian 2009   Gimnastica

  Aflată în redacţia ProSport, campioana olimpică la sol, Sandra Izbaşa a vorbit despre obiectivele ei la Campionatele Europene de la Milano (2-5 aprilie). „Îmi doresc foarte mult un titlu la individual compus pentru că m-am zbătut atâta şi o medalie pe patru aparate nu are oricine. Şi, desigur, o finală la sol şi la bârnă”, spune ea. La Europenele de anul trecut Sandra a câştigat două medalii de aur, la sol şi cu echipa şi una de argint, la bârnă. Ea dezvăluie şi cum va arăta noul exerciţiu la sol, refăcut după codul de punctaj care se aplică începând din...

 • INTERVIU Forminte / “Gala Sportului mi-a lăsat un gust amar” INTERVIU Forminte / “Gala Sportului mi-a lăsat un gust amar”
  31 ian 2009   Gimnastica

  Prezent astăzi la Gala Sportului Românesc, antrenorul coordonator al lotului olimpic a poposit câteva minute şi în redacţia Prosport. În această scurtă vizită a fost însoţit de o parte dintre fetele care au urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului olimpic: Sandra Izbaşa, Steliana Nistor, Gabriela Drăgoi, Anamaria Tămîrjan, Andreea Acatrinei şi Andreea Grigore. Antrenorul Nicolae Forminte vorbeşte pentru ProSport despre obiectivele lotului în 2009 şi dezvăluie numele junioarei pe care vrea să o „arunce” în acest an în competiţiile de anvergură, pentru a se...

 • Trei în unu! Trei în unu!
  28 ian 2009   Gimnastica

  Sandra Izbaşa se pregăteşte după noul cod de punctaj individual compus pentru CE, face chestionare pentru şcoala de şoferi şi învaţă pentru Bac. „O să fie cel mai greu an al meu, dar merită lupta. E un pic obositor să mă împart între atâtea lucruri, dar încerc să le fac cât mai bine, pentru că am o groază de energie“, mărturiseşte ea. Dimineaţa - şcoală şi antrenamente. După-amiază - şofat, pregătire pentru Bac şi încă o tură de antrenamente. Seara - iarăşi lecţii şi studiu: „E un program acceptabil. Orele de condus le am între 13:30 şi...

 • Doamna Maria Doamna Maria
  27 ian 2009   Gimnastica

  Doamna Maria Simionescu a fost zâna bună a gimnasticii noastre feminine. N-am prins-o ca executantă, fiind o pionieră a acestei discipline, care a adus României o glorie mai mare decât toată economia noastră siluită şi insultată de-a lungul anilor. După ce s-a desprins din temelia liceului de profil din Oneşti, la a cărui înfiinţare a contribuit, a devenit o arbitră internaţională de mare autoritate. Aşa o ştiu oamenii. Cu o privire luminoasă şi un coc sever din nişte şuviţe blonde. Ascultată şi respectată. Veghind drăgăstoasă, dar obiectivă, exprimările...

 • A făcut lobby pentru Nadia A făcut lobby pentru Nadia
  27 ian 2009   Gimnastica

  Gimnastica românească a avut de-a lungul timpului în persoana Mariei Simionescu (foto, indicată cu săgeată) un susţinător de nădejde. De altfel, preşedintele de onoare al FRG, Nicolae Vieru, a rememorat, pentru ProSport, două dintre momentele în care doamna Mili şi-a dovedit calităţile.

 • File de viaţă File de viaţă
  27 ian 2009   Gimnastica

  Internată din noiembrie în spital, fosta mare arbitră internaţională şi fondatoarea Liceului de gimnastică de la Oneşti, Maria Simionescu (82 de ani) îşi trăieşte în linişte şi singurătate drama. Suferind de o semiparalizie, luptă pentru a-şi recupera partea stângă, cea afectată.

 • Amelia Racea merge la Cupa Americii Amelia Racea merge la Cupa Americii
  23 ian 2009   Gimnastica

  Promovată în lotul olimpic de senioare de la Deva imediat după Jocurile Olimpice de la Beijing, Amelia Racea va participa luna viitoare, la prima competiţie internaţională, Tyson American Cup. Concursul, care va avea loc pe 21 februarie, la Chicago, mai exact, la Hoffman Estates, o suburbie a metropolei.

 • Poliţist de...grădiniţă Poliţist de...grădiniţă
  16 ian 2009   Gimnastica

  Marian Drăgulescu a debutat ieri ca antrenor departe de lumina reflectoarelor, într-o sală care „arată ca atunci când eram junior şi mă pregăteam aici... cred că şi aparatele sunt aceleaşi”, după cum ne mărturiseşte sextuplul campion mondial. În sala de gimnastică a clubului Dinamo, în jur de 30 de copii, fete şi băieţi, lucrează împreună. De la intrare te izbeşte înfăţişarea austeră a încăperii, dar şi frigul pătrunzător. Fotografiile Aureliei Dobre, surprinsă în momentul gloriei, la CM din ’87, şi un ceas care măsoară durata pregătirii sunt...

 • Forminte: „Vreau ca junioarele să crească lângă senioare” Forminte: „Vreau ca junioarele să crească lângă senioare”
  11 ian 2009   Gimnastica

  Lotul olimpic de senioare de la Deva se poate mări din această lună. Astfel celor 16 fete care se află acum în echipă au şanse să li se alăture încă patru. „Am solicitat federaţiei să fie trimise încă patru junioare de la Oneşti şi aştept să se ia o hotărâre. Vreau ca ele să crească în lotul naţional fără să fie grăbite şi cum nu vom avea competiţii pe echipe anul acesta, vor avea timp să se acomodeze”, ne-a declarat antrenorul Nicolae Forminte.

 • Lavinia Miloşovici: „Încerc să-mi găsesc liniştea!” Lavinia Miloşovici: „Încerc să-mi găsesc liniştea!”
  9 ian 2009   Gimnastica

  La aproape trei luni de când micuţa Denisa Florentina s-a stins, multipla campioană trăieşte la fel de intens drama suferită. „E foarte greu să o iei de la capăt. Când cineva se duce aşa, nu îţi poţi reveni repede. Îmi este dor de fetiţa mea, de tot ce am trăit împreună, de lupta noastră. Trebuie să fiu tare, dar e cumplit”, spune, cu voce tristă, Lavinia.

 • „Marocanul” spune adio! „Marocanul” spune adio!
  6 ian 2009   Gimnastica

  „Nu vreau să risc nimic, trebuie să mă mulţumesc cu ce am obţinut până acum. E un moment trist, ca toate momentele care înseamnă un sfârşit de drum. E greu, dar trebuie să ştii să renunţi“, mărturiseşte Marian Drăgulescu (28 de ani).

 • Fetele se antrenează în regim normal Fetele se antrenează în regim normal
  5 ian 2009   Gimnastica

  După un cantonament de 10 zile la munte în perioada Sărbătorilor, componentele lotului olimpic de gimnastică au intrat în programul normal de pregătire, cu două antrenamente pe zi. „Se observă deja acumulările facute la munte, fetele, în special junioarele au devenit mai reziste la efort, la constanţa antrenamentelor, până acum totul este bine. Deocamdată lucrurile au intrat în normal, Sandra a revenit şi ea la lot, după ce am lăsat-o câteva zile acasă, în rest nu sunt probleme deosebite”, a declarat antrenorul Nicolae Forminte. În aceste zile, stafful tehnic...

 • Palade şi Guţu lăsate în afara lotului Palade şi Guţu lăsate în afara lotului
  4 ian 2009   Gimnastica

  Gimnastele Andreea Palade şi Mădălina Guţu au fost excluse din lotul olimpic de senioare de la Deva. Hotărârea luată de colectivul tehnic a fost aprobată de Biroul Executiv al Federaţiei Române de Gimnastică. “Am luat această măsură pentru că cele două nu au confirmat până acum. Li s-au oferit multe ocazii de a arăta că sunt de perspectivă, dar nu s-a întâmplat nimic. Ni se cere performaţă, nu un număr cât mai mare de sportive în lotul olimpic..."

CLASAMENT Liga 1 Betano
POZ Echipa M V E Î GOL PCT
vezi detalii clasament »
1 CFR Cluj 10 7 2 1 15-4 50
2 FCSB 10 7 2 1 18-6 48
3 Viitorul 10 6 2 2 18-10 39
4 U Craiova 10 3 2 5 7-10 34
5 Astra 10 2 0 8 6-20 27
6 Sepsi OSK 10 0 2 8 5-19 21
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.