Gimnastica - arhiva septembrie 2008

 • Forminte va discuta cu Steliana Nistor Forminte va discuta cu Steliana Nistor
  29 sep 2008   Gimnastica

  Înainte de a lua o decizie în ceea ce priveşte viitorul ei, Steliana Nistor va avea o discuţie hotărâtoare cu antrenorul lotului, Nicolae Forminte. „Am vorbit cu Stela şi ori azi, ori mâine cel târziu va veni la Deva să stăm de vorbă. Tot ce pot să sper este că va lua o decizie înţeleaptă şi se va gândi la viitorul ei”, a declarat acesta.

 • Drăgulescu s-a transferat în Bundesliga Drăgulescu s-a transferat în Bundesliga
  28 sep 2008   Gimnastica

  Drăgulescu revine asupra deciziei de retragere: se antrenează pentru clubul KTV Straubenhardt. „Este ultimul meu concurs. Totul s-a sfârşit aici”, declara, dezamăgit după finala olimpică la sărituri, Marian Drăgulescu (foto). De atunci a trecut o lună, timp în care „Marocanul” s-a pregătit zilnic, în sala „Lia Manoliu”. „Bară fixă, sărituri şi sol, dar nu la intensitatea concursului. Doar aşa, să rămân în formă, să îmi apăr cartea de vizită şi cine ştie, poate îmi iese acolo ce trebuia să fie la Beijing”, zâmbeşte el. Deşi îşi anunţase...

 • „Doresc să rămân alături de băieţi şi rezultatele să vină” „Doresc să rămân alături de băieţi şi rezultatele să vină”
  26 sep 2008   Gimnastica

  Antrenorul Dan Grecu aniversează astăzi 58 de ani, dintre care 24 i-a petrecut la conducerea lotului olimpic masculin de seniori. După ce a dat gimnasticii româneşti la nivel de seniori tot ce avea mai bun în postura de antrenor principal, maestrul emerit a fost numit în funcţia de antrenor coordonator al loturilor. Astfel, el va face naveta între Bucureşti şi Bistriţa, unde se află Centrul Naţional Olimpic de pregătire a juniorilor.

 • Pascu, în locul lui Dan Grecu
  26 sep 2008   Gimnastica

  Lotul olimpic masculin are un nou antrenor, pe Nicuşor Pascu, cel care a pregătit 10 ani echipa Elveţiei. „Cred în potenţialul băieţilor şi sunt convins că vom face rezultate la toate competiţiile“, a declarat antrenorul care l-a descoperit pe Drăgulescu. Maestrul emerit Dan Grecu a fost numit antrenor coordonator al loturilor.

 • Stoica: „Atitudine anormală din partea Stelianei Nistor“ Stoica: „Atitudine anormală din partea Stelianei Nistor“
  26 sep 2008   Gimnastica

  Preşedintele Adrian Stoica taxează gestul Stelianei Nistor de a nu anunţa FRG că se retrage. Chiar dacă mai are o săptămână până când îşi poate decide viitorul în gimnastică, 1 octombrie fiind dată limită stabilită de federaţie, Steliana Nistor (foto) a anunţat deja că este hotărâtă să renunţe la o carieră care i-a adus numeroase medalii. Deşi toată lumea pare să cunoască decizia ei, cei care nu au aflat nimic de planurile dublei vicecampioane mondiale sunt chiar conducătorii federaţiei. A

 • „Mi-a fost dor de România” „Mi-a fost dor de România”
  25 sep 2008   Gimnastica

  Promovarea în funcţia de antrenor coordonator al loturilor masculine a maestrului emerit Dan Grecu a adus o numire surpriză în stafful tehnic al lotului olimpic de seniori. Astfel, Nicuşor Pascu este noul antrenor al României. După ce timp de 10 ani a pregătit naţionala Elveţiei, acesta a revenit în ţară.

 • Apolzan: "Nistor va spune adio gimnasticii!" Apolzan: "Nistor va spune adio gimnasticii!"
  25 sep 2008   Gimnastica

  Secretarul general al FR Gimnastică, Mircea Apolzan, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că forul va respecta dorinţa sportivei Steliana Nistor de a-şi încheia cariera, deşi medaliata olimpică cu bronz, de la Beijing, nu a făcut un anunţ oficial.

 • Părinţii Sandrei, cei mai fideli susţinători Părinţii Sandrei, cei mai fideli susţinători
  16 sep 2008   Gimnastica

  Zilele petrecute cu lotul olimpic la mare au fost trăite din plin de campioana olimpică la sol, Sandra Izbaşa. Cu atât mai mult cu cât părinţii ei, cei mai fideli susţinători, i-au fost aproape, ca întotdeauna.Amsterdam, Volos, Aarhus, Stuttgart, Clermont–Ferrand, Beijing. Oraşul, concursul şi medalia. Săli nenumărate în care şi-au susţinut în permanenţă fiica, în care au tremurat pentru fiecare piruetă, în care nu au încetat să spere. Ce este mai bun. Aşa ar suna, sec, pentru părinţii Sandrei Izbaşa periplul prin ţările în care campioana olimpică şi...

 • Sandra Izbaşa: "Vreau un titlu Mondial" Sandra Izbaşa: "Vreau un titlu Mondial"
  16 sep 2008   Gimnastica

  Gloria Olimpiadei a rămas în urmă. Medaliată cu aur la sol, Sandra şi-a făcut planurile pentru următorul an competiţional, la începutul căruia va intra în vigoare şi noul cod de punctaj. Izbaşa a intrat de luni în sala de la Deva şi se pregăteşte pentru ultimele concursuri ale anului, etapele de GrandPrix. Nu a fost prea scurtă vacanţa? Nu, e potrivită. Ştiu că urmează un an greu şi trebuie să începem din timp munca. Dacă nu mai continuam cu gimnastica, era, cu siguranţă, şi vacanţa mai lungă.

 • Nistor se decide în 14 zile
  15 sep 2008   Gimnastica

  Medaliata de la JO, Steliana Nistor, a împlinit ieri 19 ani şi şi-a petrecut ziua de naştere acasă la Sibiu, alături de cei apropiaţi. „De şapte ani nu mi‑am mai petrecut ziua alături de familie. Legat de carieră, încă nu am decis nimic, dar o s-o fac până la 1 octombrie”, ne-a spus Steliana. (Dragoş Popescu)

 • Steliana Nistor a făcut chef Steliana Nistor a făcut chef
  15 sep 2008   Gimnastica

  Gimnasta sibiancă a petrecut ziua de naştere alături de familie şi prieteni. Steliana Nistor a primit cadouri de casă nouă şi spune că va anunţa pe 1 octombrie dacă mai continuă sau nu ca gimnastă. Proaspăt medaliată olimpică cu naţionala României de gimnastică feminină, Steliana Nistor profită din plin de clipele petrecute acasă la Sibiu, alături de familie şi prieteni. Cea care a împlinit luni vârsta de 19 ani a avut parte şi de o petrecere acasă, printre invitate fiind şi fosta colegă de lot de la Deva, Andreea Stănescu. Fântână arteziană din partea...

 • Au început grijile pentru Forminte Au început grijile pentru Forminte
  9 sep 2008   Gimnastica

  Aflat în vacanţă, acasă, la Constanţa, Nicolae Forminte nu are timp de relaxare. Telefoanele sună continuu, problemele de sănătate ale fetelor trebuie rezolvate, grijile pentru noul ciclu olimpic au început deja. Antrenorul lotului speră însă că cele două medalii de la JO să fie un gir al capacităţii sale profesionale. Antrenorul Nicolae Forminte vorbeşte despre suspiciunile cu care s-a confruntat Cât de importantă e vacanţa? Era nevoie de o modalitate de a ne descoperi pe noi, aşa cum suntem şi nu cum am fost percepuţi până acum, ca subiecţi de îndoieli şi...

 • Vacanţă pentru medaliatele cu bronz olimpic Vacanţă pentru medaliatele cu bronz olimpic
  8 sep 2008   Gimnastica

  Sandra Izbaşa, Anamaria Tămîrjan, Gabriela Drăgoi, Andreea Acatrinei, Andreea Grigore, Dana Druncea, Mădălina Guţu, Andreea Palade și Cerasela Pătraşcu se află în cantonament la mare. Miile de ore de antrenament, flic-flacurile şi piruetele au rămas undeva în urmă. Timp de 10 zile, la Constanţa, relaxarea, refacerea şi distracţia compun programul celor mai bune gimnaste din Europa. La primele ore ale dimineţii, plaja este aproape goală.

 • Tragedie în sportul rusesc
  6 sep 2008   Gimnastica

  Sportivele Anastasia Golovitnina, Anna Marina şi Olga Gofman şi antrenoarea Svetlana Kushu, au murit într-un incendiu produs la un hotel din localitatea rusească Gelendjik. Focul a fost provocat de un fulger, victimele neavând nicio şansă să se salveze. Ele se pregăteau pentru CM de gimnastică acrobatică, de la Glasgow.

 • Drăgulescu: "Mă retrag din gimnastică" Drăgulescu: "Mă retrag din gimnastică"
  5 sep 2008   Gimnastica

  Gimnastul Marian Drăgulescu a anunţat în cadrul unei festivităţi de premiere organizată de un sponsor COR că se retrage din activitate. "Mă retrag din gimnastică, deoarece am făcut un nou RMN, iar problemele de sănătate pe care le aveam s-au agravat şi nu mai pot risca încă patru ani, până la următoarea Olimpiadă. Dacă nu aş fi avut necazuri cu coloana, situaţia ar fi fost alta." Gimnastul a dezvăluit care sunt planurile sale de viitor, menţionând că doreşte să continue în lumea gimnasticii: "Mi-aş dori să preiau o grupă de copii la clubul Dinamo. Am...

 • Nistor, învoită de la mare
  4 sep 2008   Gimnastica

  Lotul olimpic al României, medaliat cu bronz în întrecerea pe echipe de la JO din China, se reuneşte astăzi, la mare. Din cantonamentul de zece zile ar putea lipsi Steliana Nistor. „Vorbesc zilnic cu ea şi încerc să o motivez să meargă mai departe. De aceea i-am spus că se poate prezenta direct la Deva”, a declarat Nicolae Forminte.

 • Forminte aşteaptă JO 2012
  4 sep 2008   Gimnastica

  Antrenorul lotului feminin al României, Nicolae Forminte, a declarat că aşteaptă cu nerăbdare următoarea ediţie a JO de la Londra, din 2012: „Începem de acum pregătirile pentru Londra, unde sperăm să reuşim o performanţă cel puţin la fel de bună ca cea din China. Ce a fost la Beijing a trecut şi trebuie să privim spre alte competiţii”.

 • Cerasela Pătraşcu, operată din nou
  4 sep 2008   Gimnastica

  Problemele par să se ţină scai de Cerasela Pătraşcu, componentă de bază a lotului olimpic. Accidentată în acest an, la Europene şi operată la meniscul genuchiului drept, Cerasela a tras din greu pentru a prinde echipa pentru Jocurile Olimpice. Deşi îşi recuperase parţial două dintre aparatele preferate, paralele şi bârna, antrenorul Nicolae Forminte a decis să nu o forţeze, lăsând-o acasă. Cum sportiva din Balş începuse să acuze dureri la antrenamente, ea a mai suferit o intervenţie artroscopică, tot la genunchiul drept şi tot la menisc.

 • Dani Popescu: „Am dat mai mult decât am putut” Dani Popescu: „Am dat mai mult decât am putut”
  2 sep 2008   Gimnastica

  Component al echipei olimpice de gimnastică a României, Daniel Popescu se află într-o mică vacanţă, acordată de antrenorul Dan Grecu. El se află acasă, la Reşita, alături de familie. „Sunt câteva zile care ne ajută să ne revenim din oboseală, din schimbarea fusului orar, din tot. Acum sunt bine, umărul este ok, pentru că trei săptămâni nu am făcut nimic cu mâna, însă rămâne regretul că nu am fost apt şi nu am putut ajuta echipa cum mi-am dorit”, a mărturisit gimnastul în vârstă de 25 de ani.

CLASAMENT Liga 1 Betano
POZ Echipa M V E Î GOL PCT
vezi detalii clasament »
1 CFR Cluj 10 7 2 1 15-4 50
2 FCSB 10 7 2 1 18-6 48
3 Viitorul 10 6 2 2 18-10 39
4 U Craiova 10 3 2 5 7-10 34
5 Astra 10 2 0 8 6-20 27
6 Sepsi OSK 10 0 2 8 5-19 21
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.