Gimnastica - arhiva aprilie 2008

 • Deva, capitala lumii...la gimnastică Deva, capitala lumii...la gimnastică
  29 apr 2008   Gimnastica

  De 30 de ani, la Deva se dă ora exactă în gimnastica europeană şi mondială. România are 12 gimnasti calificati la JO (sase fete si sase băieti). Întrecerile la această disciplină au loc între 9 si 19 august.

 • Cerasela Pătraşcu se bate cu timpul Cerasela Pătraşcu se bate cu timpul
  22 apr 2008   Gimnastica

  Diagnosticată cu ciupituri la meniscul genunchiului drept şi operată, Cerasela Pătraşcu (foto) îşi doreşte să prindă echipa pentru JO. Cel mai mare adversar este însă, timpul. După intervenţia artroscopică, micuţa sportivă s-a întors la Deva, unde urmează pas cu pas indicaţiile doctorilor şi ale staffului tehnic.„Doctorul Filipescu ne-a spus că are şanse 50% pentru a fi recuperată pentru Beijing. Este foarte receptivă la programul care i s-a dat şi săptămâna viitoare, pe marţi i se vor scoate firele”, a explicat Nicolae Forminte.

 • Campioanele europene se luptă cu gripa Campioanele europene se luptă cu gripa
  22 apr 2008   Gimnastica

  Cele mai bune gimnaste din Europa nu s-au întors din Franţa numai cu titlul continental, ci şi cu o răceală puternică, care a dat antrenamentele peste cap. Singura sportivă care nu are probleme este Steliana Nistor De câteva zile, fiecare componentă a lotului olimpic urmează un traseu nedorit: simptome, infirmerie, zile la pat, după care revenirea. „Ne luptăm să scăpăm şi de asta, dar cum se face o fată bine, cade alta la pat. Antrenamentele sunt mai uşoare, tocmai pentru a nu solicita foarte mult organismul”, a explicat Nicolae Forminte, antrenorul lotului.

 • Bitang, cea mai tare antrenoare
  18 apr 2008   Gimnastica

  Mariana Bitang a fost inclusă în Academia Mondială a Recordurilor, ca fiind „cea mai de succes antrenoare din lume“. De-a lungul carierei, la lotul olimpic de gimnastică, ea a obținut 19 medalii olimpice, cumulând un total de 152 de medalii la competiţiile de anvergură. Titlul similar la masculin îi aparţine lui Octavian Bellu

 • Fetele au intrat în programul normal de pregătire Fetele au intrat în programul normal de pregătire
  18 apr 2008   Gimnastica

  După ce au cucerit titlul european pe echipe, componentele lotului olimpic au reintrat în programul obişnuit de antrenament, cu două şedinte tehnice pe zi.

 • Steliana Nistor, motivată de rezultate Steliana Nistor, motivată de rezultate
  16 apr 2008   Gimnastica

  Antrenorul Nicolae Forminte nu este îngrijorat de intenţia Stelianei Nistor (foto) de a se retrage după JO şi crede că decizia ei va fi influenţată de rezultatele pe care le va obţine. „Eu ştiu că Steliana vrea să continue mulţi ani de acum încolo, dacă sănătatea îi va permite”, a spus el.

 • Primire dulce pentru gimnastele medaliate Primire dulce pentru gimnastele medaliate
  16 apr 2008   Gimnastica

  Componentele lotului naţional au fost premiate de autorităţile din Deva într-o ceremonie care s-a desfăşurat ieri, la Casa de Cultură „Drăgan Muntean“ din Deva. La festivitate au participat aproximativ 700 de persoane, elevi şi profesori de la şcolile şi liceele din Deva, oameni de sport, dar şi oficialităţi locale. La finalul spectacolului, pe scenă a fost adus un tort de ciocolată de 50 de kilograme tras în glazură tricoloră, din care a ieşit o gimnastă cu o pancartă în mâini pe care scria: „Viitorul gimnasticii româneşti este la Deva“.

 • Fetele lotului naţional spun pas Cupei Mondiale Fetele lotului naţional spun pas Cupei Mondiale
  16 apr 2008   Gimnastica

  Componentele lotului naţional care au cucerit aurul european pe echipe nu vor mai participa la etapele de Cupă Mondială care au loc în aceste două luni. Decizia a fost luată de stafful tehnic pentru a preîntâmpina accidentările, dar şi pentru a continua pregătirea. Următorul concurs cu echipa va fi la sfârşitul lunii mai, la Constanţa.

 • Gimnasta Cerasela Pătraşcu a fost operată Gimnasta Cerasela Pătraşcu a fost operată
  16 apr 2008   Gimnastica

  Accidentată grav la CE şi diagnosticată cu ciupituri la meniscul genunchiului drept, Cerasela Pătraşcu a fost operată, ieri, în Bucureşti. „I s-a făcut anestezie locală, apoi a urmat artroscopia. În funcţie de recomandările doctorului Filipescu vom şti cât de repede o recuperăm”, a declarat antrenorul Nicolae Forminte.

 • Steliana Nistor: "Nu mă gândesc la retragere" Steliana Nistor: "Nu mă gândesc la retragere"
  16 apr 2008   Gimnastica

  Campioana europeană cu echipa şi medaliată cu argint la paralele la Campionatele Europene de la Clermont-Ferrand, Steliana Nistor a infirmat, azi, la Deva că ar intenţiona să se retragă din activitatea competiţională după Jocurile Olimpice de la Beijing

 • Campioanele europene nu mai participă la etapele de Cupă Mondială Campioanele europene nu mai participă la etapele de Cupă Mondială
  16 apr 2008   Gimnastica

  Componentele lotului naţional de gimnastică, care au cucerit recent aurul continental pe echipe nu vor mai participa la etapele de Cupă Mondială care vor avea loc în aceste două luni. Decizia a fost luată de stafful tehnic pentru a preîntâmpina eventualele accidentări, dar şi pentru a continua pregătirea fără întreruperi. „Ceea ce contează pentru noi sunt concursurile cu echipa şi până la sfârşitul lunii mai, când va avea loc competiţia de la Constanţa, fetele nu vor mai participa la nicio etapă de Cupă Mondială. Pentru Jocurile Olimpice prioritate are echipa...

 • Steliana Nistor se retrage după JO Steliana Nistor se retrage după JO
  15 apr 2008   Gimnastica

  Campioană europeană cu echipa şi medaliată cu argintul continental la paralele şi cu cel mondial la individual compus, Steliana Nistor (18 ani) şi-a anunţat retragerea după JO. Sportiva îşi va încheia cariera din cauza problemelor medicale grave la coloana vertebrală.

 • Izbaşa aur la sol şi bronz la bârnă Izbaşa aur la sol şi bronz la bârnă
  13 apr 2008   Gimnastica

  Campioana europeană la sol, Sandra Izbaşa şi-a confirmat statutul de favorită la acest aparat câştigând fără probleme, primul loc la Cottbus. Eleva lui Nicolae Forminte a fost notată pentru exerciţiul cu notă de plecare din 6.3 cu 15, 300.

 • Drăgulescu reia antrenamentele Drăgulescu reia antrenamentele
  12 apr 2008   Gimnastica

  După două luni de investigaţii medicale şi diferite supoziţii, Marian Drăgulescu a câştigat lupta cu diagnosticele. Cu acceptul doctorilor

 • Izbaşa, în două finale Izbaşa, în două finale
  11 apr 2008   Gimnastica

  Campioana europeană la sol, Sandra Izbaşa, s-a calificat de pe primul loc în finala de la acest aparat la etapa de Cupa Mondială de la Cottbus. Ea a obţinut nota 15,000, devansând-o pe brazilianca Barbosa cu 14,350.

 • Izbaşa şi Nistor la sol, paralele şi bârnă Izbaşa şi Nistor la sol, paralele şi bârnă
  11 apr 2008   Gimnastica

  În pregătire pentru Jocurile Olimpice de la Beijing, componentele lotului feminin de gimnastică, Sandra Izbaşa şi Steliana Nistor participă în aceste zile la etapa de Cupă Mondială ce are loc la Cottbus, în Germania. Cei doi lideri ai celei mai bune echipe din Europa vor încerca să urce în finală la câte două aparate, Izbaşa la sol şi bârnă, respectiv Nistor la paralele şi bârnă. La competiţia care are loc în sala Lausitz-Arena vor participa 70 de gimnaste din 32 de ţări. Pentru elevele lui Nicolae Forminte se anunţă o verificare de top, pentru că în...

 • România, a 11-a la JO România, a 11-a la JO
  10 apr 2008   Gimnastica

  Bookmakerii anticipează clasamentul final pe medalii al Jocurilor Olimpice de Vară de la Beijing. Delegaţia României e plasată pe 11, în topul bet-at-home. Marea favorită e China, cu 2.10/1, urmată de Statele Unite, 2.20/1, şi de Rusia, 7/1. Urmează în ordine Japonia, 25/1, Germania şi Australia, 40/1, Coreea de Sud, Italia şi Franţa, toate cu aceeaşi cotă de 100/1, Marea Britanie, 150/1, şi România, cu 200/1 şanse de a se impune. Pe piaţa pariurilor se speculează că ai noştri vor reuşi să obţină între patru şi şase medalii de aur, gimnastele Sandra Izbașa...

 • Băieţii fac verificări după ora Elveţiei Băieţii fac verificări după ora Elveţiei
  10 apr 2008   Gimnastica

  Lotul masculin de gimnastică se pregăteşte intens pentru participarea la Campionatul European de la Lausanne, competiţie rezervată întrecerilor pe echipă şi pe aparate. Astfel, vicecampionul mondial de la sărituri, Daniel Popescu, Flavius Koczi, Răzvan Şelariu, Cosmin Maliţa, Alin Jivan, Ovidiu Buidoşo, Adrian Bucur, Robert Stănescu, Ovidiu Buidoşo şi Dan Potra se antrenează pentru a prinde un loc în lotul pentru Europene. „Antrenamentele sunt intense, de mai mult de două săptămâni, avem verificări marţea, joia şi sâmbăta, la orele de concurs de la Lausanne,...

 • Pătraşcu, aptă peste două luni Pătraşcu, aptă peste două luni
  9 apr 2008   Gimnastica

  Accidentată la Europene, la coborârea de la paralele, Cerasela Pătraşcu (foto) a fost dignosticată cu probleme la meniscul genunchiului drept. „Va face o artroscopie, în ţară, săptămâna viitoare. Sper ca în două luni, ea să reintre în sală şi să o recuperăm pentru Olimpiadă, la sărituri şi paralele“, a declarat Nicolae Forminte.

 • Onoruri pentru fetele de aur Onoruri pentru fetele de aur
  8 apr 2008   Gimnastica

  Campioanele europene au făcut să răsune imnul României şi în sala de festivităţi a Palatului Cotroceni. Ieri, fetele şi stafful tehnic au fost decorate cu Ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a, respectiv a II-a.

 • Forminte: "Rezultatul ar fi fost mai bun cu Pătrașcu validă" Forminte: "Rezultatul ar fi fost mai bun cu Pătrașcu validă"
  7 apr 2008   Gimnastica

  România s-a întors de la Europenele de la Clermont-Ferrand campioană continentală pe echipe şi cu încă patru medalii. Antrenorul Nicolae Forminte își păstrează cumpătul şi crede că este loc de mai bine. Care sunt punctele pozitive?

 • Gimnastele vor fi decorate de Băsescu Gimnastele vor fi decorate de Băsescu
  7 apr 2008   Gimnastica

  Reprezentantele lotului naţional de gimnastică vor fi decorate de Preşedintele Traian Băsescu, marţi, la Cotroceni.

 • Gimnastele pot câştiga pentru medaliile obţinute circa 192.500 lei Gimnastele pot câştiga pentru medaliile obţinute circa 192.500 lei
  7 apr 2008   Gimnastica

  Gimnastele române ce au participat la Campionatele Europene de la Clermont-Ferrand vor fi premiate de către Agenţia Naţională pentru Sport cu suma toatală de cel mult 192.500 de lei, pentru performanţele obţinute la această competiţie, cinci medalii şi un loc şase.

 • Prima SOListă a Europei Prima SOListă a Europei
  6 apr 2008   Gimnastica

  Încoronate campioanele Europei pe echipă, elevele lui Nicolea Forminte au îmbogăţit, ieri, în finalele pe aparate, zestrea continentală: aur la sol (Izbaşa), două medalii de argint la paralele (Nistor) şi bârnă (Izbaşa) şi un bronz la sol (Tămîrjan).

 • Izbaşa, prim-SOLista Europei Izbaşa, prim-SOLista Europei
  6 apr 2008   Gimnastica

  Sandra Izbaşa a fost vedeta delegaţiei României la Europenele din Franţa. După un 2007 în care a avut probleme de sănătate, eleva lui Nicolae Forminte revine în fruntea Europei la sol, aparat pe care-l câştigase şi în 2006, la Volos. Sandra şi-a completat palmaresul la Clermont Ferrand cu o medalie de argint la bârnă, ea fiind una dintre marile speranţe ale ţării noastre pentru Olimpiada de la Beijing.

CLASAMENT
POZ Echipa M V E Î GOL PCT
vezi detalii clasament »
1 CFR Cluj 10 7 2 1 15-4 50
2 FCSB 10 7 2 1 18-6 48
3 Viitorul 10 6 2 2 18-10 39
4 U Craiova 10 3 2 5 7-10 34
5 Astra 10 2 0 8 6-20 27
6 Sepsi OSK 10 0 2 8 5-19 21
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.