EXCLUSIV | "Vin cu sabie, cu cuţit, câte 10 inşi. Plecăm din România ca să fie mai bine şi te întorci în patru şipci". Reacţia lui Petre Cozma după ce canotorul Tudor Simionov a fost ucis în Londra: "Am plâns în hohote. M-am văzut pe mine când am fugit în Ungaria"

3 ian 2019 12066 afişări Alte Sporturi
EXCLUSIV | "Vin cu sabie, cu cuţit, câte 10 inşi. Plecăm din România ca să fie mai bine şi te întorci în patru şipci". Reacţia lui Petre Cozma după ce canotorul Tudor Simionov a fost ucis în Londra: "Am plâns în hohote. M-am văzut pe mine când am fugit în Ungaria"

Românul Tudor Simionov (33 de ani) a decedat în noaptea de revelion la Londra, oraş în care lucra ca bodyguard la un club. Acesta a încercat să oprească un grup de indivizi care au vrut să intre fără invitaţii la o petrecere exclusivistă şi a fost înjunghiat în piept. Simionov a fost canotor, legitimat la Clubul Sportiv Dinamo, dar a plecat în Anglia în căutarea unei vieţi mai bune, după cum titra şi cotidianul The Sun.

Simionov nu este primul sportiv român înjunghiat în străinătate. În urmă cu zece ani, Marian Cozma ne-a părăsit după ce a fost înjunghiat brutal în inimă în oraşul Veszprem din Ungaria. Tatăl său, Petre Cozma, a trecut exact prin ce trec apropiaţii fostului canotor, şi a dezvăluit că a plâns în hohote la auzul poveştii:

”Ce să facă, vin cu sabie, cu cuţit, câte 10, 15 inşi. Plecăm de aici ca să fie mai bine, şi uite, te întorci în patru şipci ca fi-miu şi ca băiatul ăsta, la 33 de ani. Crede-mă, am plâns în hohote. Sunt trecut prin ele, asta este. Săracul... Dumnezeu să-l ierte. Să dea Dumnezeu să dea putere familiei. E criminal! Eu exact în pielea părinţilor lui Tudor am fost. M-am văzut pe mine, când am luat repede avionul, am fugit în Ungaria”, a spus Petre Cozma pentru ProSport.

Plecat la Londra cu prietena sa, Mădălina Anghel, Tudor Simionov visa la o familie: cei doi urmau să se căsătorească, dar şi să devină părinţi, a aflat şi presa britanică. Tudor Simionov era canotor şi plecase în Anglia pentru o viaţă mai bună. În jurul orei locale 5:30 (7:30 în România), un grup de indivizi au vrut să intre fără invinaţii la o petrecere privată exclusivistă. Tudor, paznic la petrecerea respectivă, a făcut tot ce a depins de el pentru a-i opri pe indivizii respectivi. Totul s-a terminat tragic, după ce Tudor a fost înjunghiat.

Puteţi citi aici: CULISE Paznicul erou ucis la Londra era canotor român! În 2018 a luat medalie la CE. ProSport vi-l prezintă pe omul Tudor Simionov: "A avut un vis: să devină CEO. A plecat la Masterat. Ajuta cum putea sportivii de la Ghermăneşti"

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.