EXCLUSIV | Marea îi sperie, culoarul olimpic ba. Robert Glinţă a experimentat şi înotul în ape libere: "Nu mi s-a întâmplat să am o problemă, sau să mi se declanşeze o frică, dar..." Răspunsul la întrebarea: de ce se tem înotătorii de top de mare?

4 sep 2018 1984 afişări Alte Sporturi
EXCLUSIV | Marea îi sperie, culoarul olimpic ba. Robert Glinţă a experimentat şi înotul în ape libere: "Nu mi s-a întâmplat să am o problemă, sau să mi se declanşeze o frică, dar..." Răspunsul la întrebarea: de ce se tem înotătorii de top de mare?

Robert Glinţă, 21 ani, a vorbit la ProSport LIVE despre una dintre cele mai mari curiozităţi din lumea sportului de performanţă. Vă închipuiţi un pilot de Formula 1 care să nu se suie la volanul unei maşini? Dar un paraşutist căruia să i se facă rău când se uită pe geam de la etajul 10? Totuşi, înotătorii de top se feresc să înoate în ape deschise. De la Camelia Potec la Răzvan Florea, reticenţa pare una absolută.

Ajuna prima dată la bazin cu scopul explicit de a învăţa să înoate pentru a putea intra mai apoi în apa mării, după cum povestea în urmă cu un an într-un interviu ProSport, Robert Glinţă a elucidat misterul, în platoul ProSport LIVE.

"Eu am participat o dată la o competiţie de înot în ape libere. Just for fun. Nu a fost pentru mine. A fost mult prea obositor concursul. Chiar dacă mi-a adus o satisfacţie că am reuşit să termin proba respectivă şi am fost înconjurat de prieteni, a fost o atmosferă amuzantă şi nu a fost un concurs extrem de important, ştiu foarte bine că mă descurc mult mai bine în bazin închis şi acolo îmi voi îndrepta toată atenţia", a povestit Robert Glinţă.

Elevul lui Silviu Anastase a atcat problema frontal.

"Mie nu mi s-a întâmplat să am o problemă sau să mi se declanşeze o frică când nu văd, practic, fundul suprafeţei în care înot. Dacă mergi în larg şi înoţi, iar apa mai e şi tulbure, este imposibil să vezi fundul. Probabil, înotătorii care au de a face întotdeauna cu un bazin şi au privirea spre fundul bazinului şi constant văd acea linie care este trasată de-a lungul bazinului ca să ţii o traiectorie dreaptă, fiind obişnuiţi cu acest lucru, când ajung în mare, nu mai au acest confort, că ştiu întotdeauna unde se află, sau la ce distanţă faţă de fundul bazinului. Aia, probabil, declanşează foarte multe frici. Odată ce nu ştii cât de departe eşti de fund, nu ştii nici ce poate apărea de acolo - o meduză, un peşte, habar n-am... ce frici pot avea unii oameni!", a încheiat Glinţă.

Robert Glinţă se va pregăti pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo în România, după ce în 2017 alesese să meargă în Statele Unite pentru a se pregăti.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.