CULISE | Paznicul erou ucis la Londra era canotor român! În 2018 a luat medalie la CE. ProSport vi-l prezintă pe omul Tudor Simionov: "A avut un vis: să devină CEO. A plecat la Masterat. Ajuta cum putea sportivii de la Ghermăneşti"

2 ian 2019 35378 afişări Alte Sporturi
CULISE | Paznicul erou ucis la Londra era canotor român! În 2018 a luat medalie la CE. ProSport vi-l prezintă pe omul Tudor Simionov: "A avut un vis: să devină CEO. A plecat la Masterat. Ajuta cum putea sportivii de la Ghermăneşti"
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

O tragedie petrecută în noaptea dintre ani, în capitala Angliei, a lovit în sportul românesc.

Românul care şi-a pierdut viaţa într-un tragic incident din Londra, petrecut în noaptea de Revelion, în jurul orei ocale 5:30 (7:30 în România), încercând să oprească un grup de indivizi care au vrut să intre fără invitaţii la o petrecere exclusivistă, era canotor. Mai exact, a fost primul sportiv român legitimat la Master, medaliat chiar în 2018, la Campionatul European rezervat sportivilor "veterani". Ce s-a întâmplat de fapt? Tudor a fost înjunghiat în piept de nişte indivizi fără inimă, chiar la intrarea clădirii Mayfair din Londra, unde avea loc o petrecere privată. S-a luptat, potrivit înregistrărilor cu telefonul oferite de martori Poliţiei, cu nouă agresori înainte de a fi ucis.

Presa britanică l-a identificat încă din primele ore pe Tudor Simionov, în vârstă de 33 de ani, un român plecat de curând în Regat, "în căutarea unei vieţi mai bune", după cum scrie The Sun.

Pentru canotajul românesc însă, numele Simionov este unul cu greutate. ProSport a aflat cine era Tudor Simionov şi de ce plecase, cu adevărat, în Regat.

Dorin Alupei, oficial al Federaţiei Române de Canotaj, medaliat cu argint la Campionatele Europene, dublu medaliat cu bronz la Mondiale şi participant la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, la Atlanta (1996) şi Sydney (2000) l-a identificat rapid pe Tudor Simionov. "A făcut canotaj, nu l-am cunoscut foarte bine, este o generaţie mai mică cu zece ani faţă de mine, dar în ultimul timp concura la concursuri de Masters, la veterani", a spus Dorin Alupei pentru ProSport.

Pe Tudor Simionov l-a cunoscut mult mai bine Ani Mironov, o bună prietenă de familie, care a răspuns întrebărilor ProSport cu glas curmat de lacrimi şi încă în stare de şoc, devastată fiind de durerea pierderii unui prieten "cu care s-a ajutat de multe ori".

"Tudor a fost sportiv, în timpul junioratului, la Triumf şi, mai apoi, la Dinamo. A renunţat la sport după tineret şi s-a apucat serios de carte, a şi muncit. A mers la Facultatea de Arhitectură, pe care şi-a dorit enorm să o termine, dar a fost nevoit să se lase, pentru ca era foarte scumpă. În nurmă cu doi ani, el a devenit primul sportiv român legitimat la categoria Master", povesteşte, în exclusivitate pentru ProSport, Ani Mironov.

Medalia cu care Tudor Simionov se mândrea pe reţelele de socializare. Foto: Tudor Simionov via Facebook

"Nu era sărac. A avut un vis: să devină CEO. Şi a plecat să facă Masteratul-ul, pentru ca apoi să-şi împlinească visul"

Povestea lui Tudor Simionov este una aparte. Prietena sa apropiată afirmă că plecarea lui este legată de un vis, nu de o lipsă acută a banilor, aşa cum poate s-au gândit mulţi. Pentru a înţelege, derulează filmul, în urmă cu patru ani şi accentuează - nu era sărac.

"La 29 ani, el a început Facultatea de Marketing, la ASE. Avea un program infernal, de la 7:00 la 8:00, dimineaţa, avea antrenament, de la 8:00 la 17:00 mergea la serviciu, apoi de la 17 mergea la cursuri. În aceeaşi perioadă, mama lui, Rodica Simionov, fostă handbalistă, s-a îmbolnăvit. El a avut grjă şi de mama lui, până când aceasta a murit. Apoi, a terminat ASE-ul", povesteşte Ani Mironov.

Tudor Simionov a plecat în Anglia pentru a continua studiile şi a ajunge în vârf. "A vrut să continuie studiile, visa să devină CEO (n.r. - chief executive officer, adică Director General). A plecat mai întâi în Olanda să urmeze cursuri de Masterat, apoi s-a gândit că cel mai bine este în Anglia şi a plecat în UK, pentru a-şi urma visul şi a deveni CEO. Acolo, lucra, pentru că sunt scumpe cursurile şi îi mai lipseau nişte bani, era nevoie de nişte bani în plus", întăreşte Ani Mironov.

Acasă, Tudor Simionov "avea situaţie materială bună", iar una dintre marile bucurii şi ambiţii ale lui era aceea de "a ajuta sportivii de la Ghermăneşti (n.red. - judeţul Ilfov): le ducea tricouri, mai făcea din când în când grătare pentru ei", îşi aminteşte Ani, care oftează. "Aşa era Tudor, săritor. Un om bun. Poate că dacă nu ar fi fost aşa şi nu ar fi sărit să îşi ajute colegii, ar fi fost în viaţă astăzi..."

Tudor Simionov iubea apa şi canotajul. Foto: Tudor Simionov via Facebook

"Aşa era... a văzut pe geam cum un bărbat agresa o femeie, în stradă. Şi s-a dus imediat să ajute"

Plecat la Londra cu prietena sa, Mădălina Anghel, Tudor Simionov visa la o familie: cei doi urmau să se căsătorească, dar şi să devină părinţi, a aflat şi presa britanică.

Lui Ani Mironov încă nu îi vine să creadă că prietenul cu care vorbise ultima dată cu cinci zile înainte de Crăciun a murit. El, Tudor Simionov, omul care, "într-o zi, în timp ce stăteam de vorbă în bucătărie, a văzut pe geam cum un bărbat agresa o femeie, în stradă. Şi s-a dus imediat să ajute".

"Tudor Simionov era un om bun, săritor. Autodidact, cu o forţă extraordinară. Muncea de dimineaţă până seara";

Ani Mironov, despre Tudor Simionov, despre care o lume întreagă a citit în publicaţiile britanice drept fiind paznicul-erou din Londra, care a plătit cu viaţa

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.