Final sângeros în etapa a 4-a a Turului Franţei. Mark Cavendish a fost blocat cu cotul de Peter Sagan şi a suferit o căzătură urâtă, fiind transportat la spital. UPDATE: Sagan a fost EXCLUS din competiţie!

4 iul 2017 6786 afişări Ciclism
Final sângeros în etapa a 4-a a Turului Franţei. Mark Cavendish a fost blocat cu cotul de Peter Sagan şi a suferit o căzătură urâtă, fiind transportat la spital. UPDATE: Sagan a fost EXCLUS din competiţie! Foto: lequipe.fr
GALERIE (7 de imagini) VEZI GALERIA
  • Franţa a spart gheaţa în cea mai tare competiţie ciclisă pe etape, chiar prin campionul naţional, Arnaud Demare. Ciclistul de la FdJ s-a impus la sprint la capătut etapei a 4-a desfăşurată între Mondorf-les-Bains şi Vittel, pe distanţa a 207,5 kilometri. Finalul de cursă a fost foarte nervos, cu două căzături în frunte, în ultimii 2 kilometri. Mark Cavendish s-a izbit puternic de parapetul de protecţie, apoi s-a prăbuşit pe asfalt, cu doar 100-200 metri înainte de linia de sosire, după ce a fost lovit de slovacul Peter Sagan.

UPDATE Peter Sagan, campionul mondial en-titre, a fost exclus din competiţie! Organizatorii au considerat că slovacul de la Bora s-a făcut vinovat de căzătura provocată în finalul etapei de azi, când Sagan l-a lovit cu cotul pe Mark Cavendish, iar britanicul a căzut şi s-a ales, conform primelor informaţii, cu o fractură de claviculă/

Iniţial, organizatorii deciseseră să-l penalizeze pe Sagan cu 30 de secunde în clasamentul general şi cu 80 de puncte în clasamentul pe puncte, dar au revenit asupra deciziei şi slovacul va pleca acasă după doar patru etape!


  • Arnaud Demare a obţinut prima victorie a carierei în Turul Franţei.
  • Geraint Thomas a rămas cu tricoul galben, chiar dacă a sosit cu ceva întârziere faţă de premiaţi. Britanicul a fost implicat în prima căzătură de la finalul cursei, dar pentru că incidentul s-a produs în ultimii 3 kilometri ai cursei a primit acelaşi timp cu învingătorul.
  • Eroul zilei a fost belgianul Guillaume Van Keirsbulck (Wanty), care s-a aflat într-o evadare solitară de 190 de kilometri!

Cel mai combativ rutier al zilei a evadat imediat după ce s-a dat startul oficial al cursei, având ”verde” din partea plutonului, care a avut un singur obiectiv pentru azi, pregătirea sprintului de la Vittel. Van Keirsbulck a ajuns la un avans de peste 13 minute la kilometri 60, moment în care plutonul a început să se organizeze. Diferenţa a început să scadă constant, până cu 16,5 km înainte de final, când belgianul a fost prins. ”Contratimpul” de 190 de km şi-a spus cuvântul. Ultimii kilometri au fost destul de ”nervoşi”, echipele au încercat să obţină poziţiile ideale în frunte pentru oamenii care contau în lupta pentru victorie. Lucrurile au fost în regulă până la prima căzătură, cu mai puţin de 2 kilometri până la final. A căzut inclusiv Geraint Thomas, liderul clasamentului general, dar în frunte s-a tras în continuare puternic.

Chiar înaintea liniei de sosire, Mark Cavendish a încercat să-l depăşească pe Peter Sagan printr-un loc aproape imposibil, pe imagini s-a văzut şi un cot al slovacului care a încercat să-l blocheze, cert este că britanicul a ”zburat” în parapetul de protecţie, apoi s-a prăbuşit de pe asfalt, de unde nu s-a ridicat minute timp.

În acest timp, Arnaud Demare a ajuns într-o poziţie ideală pentru victorie, a sprintat şi a câştigat! În timp ce Cavendish era ”cules” de pe asfalt, francezul şi-a savurat poate cel mai mare triumf al carierei. Demare i-a devansat la final pe Sagan şi Kristoff.


UPDATE Peter Sagan a fost penalizat cu 30 de secunde pentru incidentul de la final. Astfel, el termină etapa pe locul 115! Polemicile sunt însă mari după evenimentul de la sfârşitul cursei.


  • Pe ultimii 300 de metri, Arnaud Demare a atins o viteză medie de 61,76 km / h

Geraint Thomas a rămas în galben pentru a patra zi consecutivă, după ce a primit timpul învingătorului. 

Pentru oamenii de ”general”, etapa a 4-a a fost una de încărcare a bateriilor pentru ce urmează. Miercuri, în Turul Franţei avem şi prima căţărare de categoria 1, chiar la finalul etapei Vittel - La Planche des Belles Filles (160,5 km). Ascensiunea este în lungime de 5,9 km, cu pantă medie de 8,5%, care ar putea face deja o selecţie printre favoriţi.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.