Câştigătorul Turului Franţei a obţinut puţin peste suma pe care o primeşte Alexis Sanchez într-o săptămână la Manchester United! Geraint Thomas împarte banii cu colegii, mecanicii, bucătarul şi şoferii de autobuz

30 iul 2018 2784 afişări Ciclism
Câştigătorul Turului Franţei a obţinut puţin peste suma pe care o primeşte Alexis Sanchez într-o săptămână la Manchester United! Geraint Thomas împarte banii cu colegii, mecanicii, bucătarul şi şoferii de autobuz

Geraint Thomas, câştigătorul Turului Franţei, a plecat acasă cu aproximativ 500.000 de euro, după trei săptămâni de ”trudă”. Iar această sumă o va împărţi cu colegii de la Team Sky.

Nu de puţine ori, într-un top al celor mai importante competiţii din lume, Turul Franţei a fost poziţionat pe locul 3 după Jocurile Olimpice de vară şi Cupa Mondială de fotbal. Din punct de vedere al banilor câştigaţi de sportivi în urma efortului depus pe parcursul a trei săptămâni, Marea Buclă este departe şi de Top 10!

Geraint Thomas, galezul care a ajuns cu tricoul galben la Paris, a obţinut un premiu în valoare de 500.000 de euro (aproximativ 450.000 de lire sterline). Mult prea puţin în comparaţie cu alţi sportivi celebri, precum Novak Djokovic (tenis) şi Francesco Molinari (golf), care în luna iulie au câştigat mai bine de 1,5 milioane de euro în competiţiile desfăşurate pe teritoriul Marii Britanii.

Tabloidul Daily Mirror susţine că salariul mediu pe săptămână al unui fotbalist din Premier League este de 150.000 de lire sterline, în timp ce Alexis Sanchez încasează 400.000 de lire sterline pe săptămână! În schimb, Geraint Thomas a obţinut pentru triumful istoric 500.000 de euro, sumă pe care o împarte cu colegii, mecanicii, bucătarii şi şoferii de autobuz ai echipei Team Sky!

Rutierul galez a câştigat practic 5.800 de lire sterline pentru fiecare oră petrecută pe bicicletă în cele 21 de etape. Iar ”bonusul” a reprezentat câte 500 de lire sterline pentru fiecare zi în care a purtat tricoul galben.

Tom Dumoulin, ciclistul care a terminat pe locul 2, a avut un premiu final de 200.000 de euro, iar Chris Froome – locul 3 – a obţinut 100.000 de euro.

Geraint Thomas nu a câştigat foarte mulţi bani în Turul Franţei, comparativ cu alte staruri mondiale, în schimb a crescut enorm în imagine, iar acest lucru îi va aduce multe beneficii pe viitor. Spre exemplu, Team Sky se pregăteşte să-i ofere ciclistului de 32 de ani un nou contract în valoare de 3,5 milioane de lire sterline / sezon. Iar durata noului contract ar urma să se întindă pe 3 ani, informează presa britanică.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.