Şase boxeri români, în semifinalele puternicului turneu din Ucraina. Manea, Preda, Roman şi Musteţ au impresionat în sferturi

30 mar 2019 564 afişări Box
Şase boxeri români, în semifinalele puternicului turneu din Ucraina. Manea, Preda, Roman şi Musteţ au impresionat în sferturi

Cei mai valoroşi boxeri juniori români ”îşi fac mâna” în vederea Campionatului European rezervat categoriei lor de vârstă, care se va desfăşura la Galaţi, în perioada 22 mai – 2 iunie. Tricolorii participă la un puternic turneu la Harkov, dotat cu trofeul ”S. Danilchenko”.

După două zile de foc, România a intrat cu şase boxeri în semifinale, ceea ce înseamnă că va avea tot atâtea medalii.

Primul boxer român care şi-a asigurat un loc pe podium a fost Mario Antonio Manea (52 kg - foto), care a boxat joi în sferturi cu un puternic pugilist din Georgia, Lado Quarchava. Folosindu-şi inteligenta şi necedând nici un centimetru in ring, Mario a condus lupta şi a obţinut decizia la puncte şi calificarea in semifinale.

A urmat Adrian Preda, medaliatul României la ultimul CE din Rusia. Preda a obţinut o victorie muncitş, cu 4-1, în fata ucraineanului B. Yaroslav. 

La 57 kg, România a avut doi reprezentanţi. Din păcate, Andrei Pietroi, aflat în primul an de juniorat, dar cu frumoase perspective, a pierdut în fata azerului Turgay Mirzaev. Roman Samuel a răzbunat delegaţia tricoloră şi a câştigat cu 5-0 în faţa altui azer, Taji Toghizade.

La 66 kg, Andrei Musteţ, de la Pandurii Tg. Jiu, l-a distrus pur şi simplu pe croatul Vito Rosso. Arbitrul l-a numărat de două ori pe croat.

Alături de cei patru, vor mai boxa direct în semifinale Ionuţ Alex Dumitrachi (48 kg) şi Alexandru Ungureanu (60 kg).

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.