România, locul 7 în clasamentul general al Campionatelor Europene de box Under 22 de la Târgu Jiu. Vasile Câtea, preşedintele FR de Box: ”Am obţinut patru medalii în condiţii speciale. Boxul românesc şi-a făcut datoria”

2 apr 2018 554 afişări Comentează şi tu Box
România, locul 7 în clasamentul general al Campionatelor Europene de box Under 22 de la Târgu Jiu. Vasile Câtea, preşedintele FR de Box: ”Am obţinut patru medalii în condiţii speciale. Boxul românesc şi-a făcut datoria”

Campionatele Europene de box pentru seniori Under 22 s-au încheiat duminică, la Târgu Jiu, după o săptămână de spectacol pugilistic de înaltă clasă. Participarea a fost una record, iar nivelul competiţiei ridicat, mult peste ce a etalat ediţia de anul trecut, desfăşurată la Brăila. Poate şi faptul că în 2018 nu mai este nicio altă competiţie oficială în calendarul EUBC sau AIBA la nivel de seniori, la care să participe toate federaţiile din Europa, a determinat o focalizare pe competiţia desfăşurată în România.

În aceste condiţii, palmaresul boxului tricolor la C.E. Under 22 poate fi considerat unul remarcabil. Loturile României, masculin şi feminin, au contabilizat 4 medalii: aur prin Robert Jitaru (56 kg / CSA Steaua), argint prin Cristina Cosma (57 kg / CSA Steaua), Alina Gabriela Ene (+81 kg / CSM Slatina) şi o medalie de bronz prin Alberto Biro (81 kg / SCM Bacău). În urma acestor rezultate, România s-a clasat pe locul 7 în clasamentul general, la egalitate cu Georgia, după Turcia (3-3-1), Italia (3-1-5), Rusia (3-1-2), Ucraina (2-2-4), Bulgaria (2-0-2), Polonia (1-2-2). Nu mai puţin de 22 de ţări, dintre cele 37 care au prezentat sportivi la această competiţie, au cucerit cel puţin o medalie.

FR de Box reintră în finanţare de la MTS

Vasile Câtea, preşedintele FR de Box: ”Sunt foarte mulţumit, atât de evoluţia sportivilor noştri, cât şi de modul în care am dus la capăt acest Campionat European. Când am început, zăpada era de jumătate de metru şi nu ştiam dacă avioanele pot ateriza pe aeroporturile din ţară. S-a muncit mult ca totul să iasă bine, iar pentru acest lucru vreau să le mulţumesc oficialităţilor locale de la Târgu Jiu şi în special lui Aurel Popescu, preşedintele Comitetului Local de Organizare. Cred că prin organizarea acestei competiţii, Federaţia Română de Box şi-a făcut datoria faţă de public, faţă de MTS şi faţă de ţară. Aceste patru medalii au fost obţinute în condiţii speciale. Şi mă refer la toate circumstanţele, faptul că federaţia nu a avut finanţare, că nivelul competiţiei a fost foarte ridicat, dar şi că unii dintre sportivii noştri au avut ghinion la tragerea la sorţi. În concluzie, este un palmares foarte bun. Sigur, întotdeauna este loc de mai bine şi de aceea ne vom întoarce cât de curând în sălile de antrenament. Am convingerea că în luna aprilie vom primi din nou finanţare de la MTS şi vom putea relua pregătirea centralizată, aşa cum îşi doresc antrenorii. Numai aşa vom ţine totul sub control şi vom putea corecta ceea ce trebuie corectat. Muncim zi de zi pentru a readuce boxul acolo unde îi este locul”.

Foto: Robert Jitaru, pe prima treaptă a podiumui de premiere

Credit foto: Cosmin Speriatu

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.