EXCLUSIV | Cele mai importante momente ale carierei lui Doroftei. Care a fost cel mai tare adversar, când a fost mândru că e român

4 dec 2018 2213 afişări Box
EXCLUSIV | Cele mai importante momente ale carierei lui Doroftei. Care a fost cel mai tare adversar, când a fost mândru că e român

Leonard Doroftei rămâne în continuare un personaj, chiar şi la mai bine de 14 de la ultimul său meci în ringul profesionist. Ploieşteanul în vârstă de 48 de ani s-a pliat perfect pe tiparul boxului profesionist adevărat, acolo unde sunt apreciate deopotrivă calităţile şi caracterele. Moşu s-a întors în ţară, şi-a făcut propria afacere, şi-a crescut copiii. Nu a uitat niciodată însă cele mai importante momente ale carierei sale, aşa cum nu a uitat că prin venele lui curge sânge de român.

La emisiunea ProSport Live Doroftei a dezvăluit care a fost cel mai dur adversar al său şi când s-a simţit mândru că este român.

”Gatti a fost cel mai dur adversar, alături de Balbi. Erau puternici, bine pregătiţi. Unul adversar dificil a fost şi Spadafora. Cu Gatti am pierdut din cauza unei greşeli. Am făcut-o şi am pierdut”, a punctat Doroftei. Meciul cu Arturo Gatti i-a închis practic cariera. Pe 24 iulie 2004, Doroftei a pierdut prin KO în repriza a doua în faţa regretatului boxer canadian. Moşu a început bine acel meci care promitea mult, dar în repriza a doua şi-a expus ficatul, iar Gatti nu a scăpat momentul. 

Cu Balbi s-a bătut de două ori. Primul meci i-a adus lui Doroftei supranumele de ”Rocky de România”. Pe 5 ianuarie 2002, la San Antonio (Texas), Doroftei câştiga titlul mondial WBA la semiuşoară, după un thriller pe care l-a încheiat cu faţa tumefiată şi arcadele sparte. Victoria partajată in acel meci i-a răscolit îndeajuns orgoliul încât să-şi dorească închiderea conturilor cu Raul Balbi. Cei doi s-au întâlnit la Bucureşti, în acelaşi an, pe 31 mai, iar victoria lui Doroftei, la puncte, a fost unanimă. În mai 2003, Doroftei a încercat unificarea a două centuri, boxând la Pittsburgh cu Paul Spadafora, campionul de la IBF. Meciul s-a încheiat egal, deşi mulţi l-au văzut pe Doroftei câştigător clar.

În cadrul ProSport Live, ploieşteanul a vorbit şi despre momentele în care s-a simţit mândru de originile sale româneşti. ”Am avut multe ocazii în care pot spune că am fost mândru de tricolor. La Barcelona ‘92, Berlin ’95, Atlanta ’96 şi multe alte competiţii. Când am ajuns campion mondial în Canada am fost cel mai mândru, pentru că am ridicat steagul sus. Sunt mulţumit de toate medaliile olimpice. Sunt mulţumit că am fost acolo şi am ridicat tricolorul, nu îmi pare rău că nu am luat aurul, mă bucur că am fost pe podium”, a precizat Doroftei. În cariera de la amatori, Moşu a cucerit două medalii olimpice de bronz, în 1992 la Barcelona şi în 1996 la Atlanta, un aur mondial în 1995 la Berlin şi un aur european în 1996 la Vejle.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.