Două medalii de aur la turneul de box din Ucraina: Marco Manea şi Adrian Preda, pe cea mai înaltă treaptă

31 mar 2019 877 afişări Box
Două medalii de aur la turneul de box din Ucraina: Marco Manea şi Adrian Preda, pe cea mai înaltă treaptă
  • Juniorii români au demonstrat că au valoare şi că vor lupta pentru medalii la CE de juniori, care se va desfăşura în acest an la Galaţi (22 mai – 2 iunie)

Patru pugilişti români au ajuns în finalele puternicului turneu de juniori de la Kharkov (Ucraina). După victorii la reprezentanţii Georgiei şi Azerbaidjanului, Marco Manea trebuia sa treacă de ucraineanul Andreij Kosteliniko pentru a obţine aurul la 52 kg. Prima repriză a curs într-un singur sens, românul dictând ritmul disputei. Cu o gamă variată de lovituri, Marco, pugilist legitimat la CSM Călărasi, a punctat şi în următoarele două runde, asigurându-şi victoria cu 5-0, chiar şi arbitrul ucrainean văzându-l câştigător.

A urmat Adrian Preda (54 kg), vicecampionul european en-titre. El a întâlnit un alt ucrainean,Vitalii Shturypita. Sărbătoritul zilei - Adrian e născut pe 31 martie - a condus ostilităţile. Adrian a crescut mult după Europenele de anul trecut, competiţie care l-a călit şi i-a întărit încrederea. Ucraineanul nu a reuşit să se apropie de pugilistul legitimat la Piteşti şi decizia de 5-0 a consfiinţit a doua medalie de aur a delegaţiei României, care i-a avut la Kharkov ca antrenori pe George Perţea, Traian Georgia şi Bogdan Dobrescu, iar ca arbitru pe ieşeanul Cristi Ciornia (2 stele AIBA).

A urmat în ring surpriza plăcută a echipei tricolore la Kharkov, Roman Samuel, care a boxat în finala categoriei 57 de kg tot cu un ucrainean: Vyacheslav Brigadenko. Românul nu a mai repetat prestaţia senzaţională din semifinale, a făcut un meci echilibrat cu reprezentantul gazdelor şi a fost dat învins: decizie 1-4. Şi ultimul român, Alexandru Ungureanu, a pierdut finala categoriei 60 kg: 0-5 cu georgianul Giorgi Jorjoliani.

Cu două medalii de aur, două de argint şi două de bronz, România a ocupat locul 2, după Ucraina, în clasamentul pe naţiuni, depăşind echipe foarte puternice şi titrate ca Georgia, Azerbaidjan, Bulgaria sau Belarus.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.