Cursa infernală cu viaţa. Mihai Leu a fugit din ţară pe timpul lui Ceauşescu, a devenit campion mondial de box, a trecut peste o boală grea şi a revenit anul trecut la automobilism!

12 mar 2019 5078 afişări Box
Cursa infernală cu viaţa. Mihai Leu a fugit din ţară pe timpul lui Ceauşescu, a devenit campion mondial de box, a trecut peste o boală grea şi a revenit anul trecut la automobilism!

Mihai Leu, primul român care a devenit campion mondial de box la profesionişti, îşi dezvăluie episoade din viaţa sa extraordinar de palpitantă într-un interviu pentru elitaromaniei.ro.

A fugit din ţară pe timpul lui Ceauşescu, în 1987, când abia devenise campion mondial de juniori. A ajuns în Franţa ascuns într-o ladă, într-un TIR, fără acte şi fără prea mulţi bani în buzunare. S-a relansat în Germania, a ajuns din nou cel mai bun din lume, de data asta la profesionişti, după ce a luptat aproape tot meciul pentru titlul mondial cu o singură mână, în 1997!

„Doctorul care m-a operat după acel meci a zis că toată viaţa nu îşi va putea explica acest fapt, cum am boxat nouă reprize cu tendonul rupt… Dacă te uiţi pe DVD, se vede cum mi-a căzut muşchiul, pur şi simplu nici eu nu îmi dau seama cum am continuat. De asta spun că, dacă omul îşi doreşte cu adevărat, poate să treacă peste orice”, a dezvăluit Leu pemtru sursa citată.

Cursa lui infernală cu viaţa nu s-a oprit aici. După ce s-a lăsat de box, a trecut la automobilism, s-a răsturnat de mai multe ori cu maşina, a mers cu 330 km/oră pe autostradă, în Germania, şi a devenit campion naţional de automobilism!

În 2014, lui Mihai i s-a depistat un cancer la colon, s-a operat de câteva ori şi a ieşit învingător şi din această încercare a vieţii, iar anul trecut a revenit la automobilism, clasându-se pe locul 6 în întrecerea naţională!

Cel mai mult l-a ajutat firea optimistă: „Chiar m-a întrebat odată, cineva, care a fost cea mai urâtă înfrângere pe care am avut-o. Din 220 de meciuri, am pierdut 10. De ce să îmi aduc aminte de cele 10 pierdute, când am peste 200 câştigate? Mă gândesc cu mare plăcere la curse, mă gândesc la familia mea. De ce să mă gândesc la o perioadă urâtă din viaţa mea? Am realizat cât de important este mentalul, apoi am văzut cât de mulţi prieteni am şi mi-am făcut alţii noi”.

În afară de domeniul auto, unde mai organizează şi Raliul Aradului, Mihai Leu a rămas aproape şi de box: este preşedinte de onoare al federaţiei de specialitate şi arbitrează meciuri pentru titlul european, chiar vinerea trecută fiind implicat într-un atfel de eveniment.

Despre sportul care l-a consacrat vorbeşte în continuare cu emoţie şi cu optimism. „Chiar şi în condiţiile grele pe care le-am avut în ultimii ani, eu zic că rezultatele sunt bune. Avem campioni europeni la tineret. Apoi, faptul că Vasile Câtea (n.r. – preşedintele Federaţiei Române de Box) a ajuns în Comitetul executiv al Confederaţiei Europene reprezintă un pas important pentru boxul nostru. Este şi un semn din partea conducerii boxului european că ne acceptă lângă ei şi că nu suntem daţi la o parte. O perioadă s-a simţit asta, din păcate”, a spus Leu pentru elitaromaniei.ro. Citiţi întreg reportajul pe www.elitaromaniei.ro.

.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.