Campion pentru România! Bute îl face K.O. pe Mendy în runda a 4-a şi îşi păstrează titlul mondial IBF la supermijlocie: "Sunt mândru că sunt român!"

9 iul 2011 27011 afişări Box
Campion pentru România! Bute îl face K.O. pe Mendy în runda a 4-a şi îşi păstrează titlul mondial IBF la supermijlocie: "Sunt mândru că sunt român!" Campion pentru România! Bute îl face K.O. pe Mendy în runda a 4-a şi îşi păstrează titlul mondial IBF la supermijlocie: "Sunt mândru că sunt român!"
GALERIE (9 de imagini) VEZI GALERIA

UPDATE23:40: Lucian Bute şi-a păstrat cu succes pentru aopta oară centura mondială IBF la categoria supermijlocie, după cel-a învins pe francezul Jean Paul Mendy prin KO în repriza a patraa meciului desfăşurat la Romexpo, în faţa a 10.000 despectatori.

Lucian Bute l-a trimis la podea pe Mendy cu câteva secundeînainte de finalul reprizei a patra, cu un croşeu de stânga labărbie.

Imediat după ce l-a trimis la podea pe Mendy, Lucian Bute aizbucnit în lacrimi, în ring urcând alături de el şi tatăl său,Ştefan.

"Vă mulţumesc din tot sufletul, aţi fost extraordinari!Am 15 ani de carieră, dar n-a fost ca în această seară. Sunt mândrucă sunt român şi sunt mândru că am putut să vă fac fericiţi. Văiubesc şi stimez. Mulţumesc şi suporterilor din Canada, de laQuebec. Trăiască România!", a declarat Lucian Bute.


23.30 RUNDA4: Atac bun al lui Mendy, Bute îşi ia adversarul înbraţe şi stopează ofensiva. Momente bune pentru Mendy, dar Buteiese frumos din clinci cu un nou uppercut. Rundă mai bună pentrufrancez, dar Bute reintră în joc. Un nou croşeu de stânga al luiBute îşi atinge ţinta. Mendy este la podea! Meciul s-a încheiat!Bute şi-a apărat pentru a opta oară titlul mondial IBF lasupermijlocie!

Lucian Bute aizbucnit în plâns imediat după ce meciul s-asfârşit!


UPDATE 23.26: RUNDA3: Bute e băgat în corzi de Mendy, dar atacurilefrancezului nu-şi găsesc ţinta. Blocajul lui Bute funcţioneazăexcelent! Uppercut-ul de stânga al lui Lucian Bute îi dă capul pespate lui Mendy! Încă un croşeu de stânga al lui Bute se opreşte înficatul francezului.


UPDATE 23.22: RUNDA2: Publicul scandează "România!" pentru LucianBute, care îşi apără titlul pentru a opta oară! Mendy aruncă uncroşeu scurt de dreapta, dar Bute deţine controlul. Primacombinaţie reuşită din partea lui Mendy. Bute ripostează cu uncroşeu de dreapta. Lupta se încinge! Bute îi sparge garda lui Mendycu o directă. Se aude gongul.


UPDATE 23.18 RUNDA1: Meciul a început! Adversarii se tatonează. Buteîncearcă un croşeu de dreapta, barat de Mendy. Atac al lui Bute,stânga românului punctează. Francezul preferă o tactică defensivă,Bute îşi studiază adversarul şi încearcă câteva lovituri.


UPDATE23.15:"Let's get ready torumbleeeee!", exclamă Michael Buffer, înainte de a-iprezenta publicului pe cei doi pugilişti. Cei 10.000 de oameniprezenţi la Romexpo îl ovaţionează pe Lucian Bute!


UPDATE23.11: Sunt intonate, pe rând, imnurile Canadei,Franţei şi României.


UPDATE23.09: Lucian Bute îşi face apariţia în ring, înuralele publicului: "Bute, Bute!", exclamă toţicei prezenţi în sala Romexpo!

Bute, care va boxa pentru prima dată în România, vine în faţaspectatorilor pe "U2 - Where the streets have noname", melodie care îl inspiră.


UPDATE23.02: Celebrul prezentator Michael Buffer şi-afăcut apariţia în ring şi anunţă intrarea în ring a celor doipugilişti.

Mai întâi este chemat în ring Jean-Paul Mendy. Francezul îşiface intrarea pe ritmurile melodiei "Highway to hell", a celor dela AC/DC.


UPDATE22.51:Viorel Simion l-a făcut K.O. pe filipinezul Jun Talape, lacategoria pană, în cadrul galei "Campion pentru România".Pugilistul român şi-a trimis adversarul la podea în runda a 9-a din12 posibile. CLICK AICI PENTRU DETALII


UPDATE22:08:Bogdan Dinu l-a făcut KO pe Tamim la gala"Campion pentru România"! CLICK AICI PENTRUDETALII


UPDATE21.51:Canadianul Pier-Olivier Cote l-aînvins pe mexicanul Pedro Navarette, într-un meci contând pentrucategoria superuşoară, disputat în opt reprize.

Toţi cei trei arbitri judecători l-au văzut câştigătorîn unanimitate (80-75, 80-73, 80-71) pe Pier-Olivier Cote (Canada,16-0-0, 11 KO) în faţa lui Pedro Navarette (Mexic, 25-11-3, 14KO).


UPDATE21.15:Canadianul Renan St. Juste l-aînvins pe mexicanul Jaudiel Zepeda, în al doilea meci al galei"Campion pentru România", disputat pe parcursul a opt reprize lacategoria supermijlocie.

Cei trei arbitri-judecători l-au văzut câştigător înunanimitate (79-74, 80-72, 80-72) pe Renan St-Juste (Canada,22-2-1, 15 KO) în faţa lui Jaudiel Zepeda (Mexic, 12-4-1, 9KO).


UPDATE21.10: Antrenorul Titi Tudor a declarat că LucianBute trebuie să fie foarte atent la meciul cu Jean Paul Mendy, dincadrul galei "Campion pentru România", spunând despre francez că"boxează murdar".

"Lucian trebuie să fie atent, prudent şi cum o să aibăocazia, să-l pedepsească, deoarece ştiu că Mendy boxeazămurdar", a declarat Tudor la sosirea la Romexpo.

La gală au mai sosit alte personalităţi ale sportului românesc,precum: Helmuth Duckadam, Francisc Vaştag, Adrian Diaconu, BogdanStelea, Monica Roşu, Radu Voina, Ioan Becali sau Viorel Păunescu,dar şi cântăreţul Pepe. De asemenea este prezent şi luptătorul K1,Stefan Leko.

La Romexpo au sosit şi oameni politici, între care primarulSectorului 5, Marian Vanghelie, sau preşedintele PSD VictorPonta.


UPDATE20.30:Rusul Sahib Usarov l-a învins peSergio Gomez Acevedo (Nicaragua), la categoria supercocoş, înprimul meci al galei "Campion pentru România".

Toţi cei trei arbitri judecători l-au văzut învingătorpe Usarov (15-0, 6 KO), în faţa lui Acevedo (16-8, 12KO).


UPDATE20:03: Părinţii lui Lucian Bute au ajuns laRomexpo, unde îşi vor susţine fiul în tentativa acestuia de a-şipăstra centura IBF la supermijlocie.

Mama campionului IBF spune că va sta cu spatele la ring şi se varuga. "Voi urmări meciul doar după reacţiapublicului", a declarat mama lui campionului mondial laIBF. Este pentru prima dată când Bute boxează în faţa mameisale.


UPDATE20:00: Gala "Campion pentru România" a început cumeciul de la categoria supercocoş dintre Sergio Gomez Acevedo(Nicaragua) şi Sahib Usarov (Rusia), main-eventul galei fiindîntâlnirea dintre Lucian Bute şi Jean Paul Mendy.

Programul complet algalei:

Categoria supercocoş: Sergio Gomez Acevedo(Nicaragua, 16-8, 12 KO) - Sahib Usarov (Rusia, 15-0, 6 KO).

Categoria supermijlocie, 8 sau 10 reprize:Remam St-Juste (Canada, 22-2-1, 15 KO) - Jaudiel Zepeda (Mexic,12-4-1, 9 KO)

Categoria superuşoară, 8 sau 10 reprize:Pier-Olivier Cote (Canada, 16-0-0, 11 KO) - Pedro Navarette (Mexic,25-11-3, 14 KO)

Categoria grea, 4 reprize: Bogdan Dinu(România, 5-0-0, 2 KO) - Awadh Mohamed Tamim (Tanzania, 12-2-0, 7KO).

Categoria pană: Viorel Simion (Romania, 13-0-0,5 KO) - Jun Talape (Filipine, 20-7-1, 8 KO)

Categoriasupermijlocie: Lucian Bute (România) - Jean-Paul Mendy (Franţa) -12 reprize.

Partida Bute-Mendyva începe în jurul orei 23:00 din cauza solicitării televiziunilorcanadiene şi americane.


INFO 19:54:La gala "Campion pentru România" asistă şi luptătorul de K1 StefanLeko:

"O să-i remodelez faţa lui Moroşanu", adeclarat Leko. Luptătorul va participa săptămâna viitoare la galaK1 de la Constanţa.


INFO 19:46:Dacă partida ar fi arbitrată de Alexandu Deaconu, acesta nu ar aveade ce să-şi facă probleme în ceea ce priveşte integritatea safizică.:)

Persoanele sunt controlate la intrarea în sala de la Romexpo,iar cei care au brichete sunt nevoiţi să renunţe la ele.


INFO 19:44:Dacă vă este sete, beţi apă de acasă sau luaţi-vă bani ladumneavoastră!:) Un suc la 0,5 litri, în interiorul Romexpo,porneşte de la 8 lei în sus.


UPDATE19.30: Helmuth Duckadam şi-a făcut apariţia laRomexpo. La gala lui Lucian Bute va asista şi cântăreţul de hip-hopPuya, care a venit să-şi susţintă favoritul.

Aproximativ 3.000 de persoane s-au strâns până acum laRomexpo.


Interviu INEDIT cu Bute! CAMPIONUL arăspuns la toate întrebările puse pe Facebook de cititoriiProSport! Citeşte o SUPER discuţie!

UPDATE18.50: Un lucru inedit este acela că spectatoriicare au intrat deja în sala de la Romexpo nu mai au posibilitateasă iasă.

Până acum şi-au făcut apariţia la gala "Campion pentru România"Cozmin Guşă şi Ciprian Sora.


UPDATE18.35: Aproximativ 200 de oameni au ajuns laRomexpo. Cei care au intrat în incinta complexului stau la terase,beau bere şi măcâncă mici. În curtea Romexpo, suporterii pot admirao expozitie bolizi de ultim model.

Citeşte şi: Meci de două milioane de euro!Gala este finanţată din fonduri europene


UPDATE16.30: Aşa cum procedează mereu în ziua meciului,Lucian s-a relaxat total, evitând contactul chiar şi cu apropiaţiisăi. Bute e în camera sa, unde se odihneşte înainte de marele meci.Campionul mondial IBF a mâncat deja de două ori până la această orăşi mai va mai servi ceva lejer în jurul orei 18.00.

A luat două mese consistente, una imediat după cântar, cealaltăla prânz. Dejunul a constat într-o friptură de vită, legume lagrătar şi o salată.

Dimineaţă, la prima oră, mister K.O. a trecut şi de al doileacântar obligatoriu, în care nu trebuia să aibă mai mult de 80.7kilograme. Când va urca pe ring, Bute va avea în jur de 83 dekilograme.

E de aşteptat ca el să ajungă la Romexpo în jurul orei 21.00, cudouă ore înainte de meciul său cu Jean Paul Mendy. Primul lucru pecare îl va face în vestiar va fi să bea o cafea şi abia dupăjumătate de oră va începe încălzirea propriu-zisă.


Lucian Bute (31 de ani) îşi apără astăzi, pentru a opta oară,centura de campion mondial IBF la supermijlocie, într-o gală ce vaavea loc la Pavilionul Romexpo din Capitală (ora 20:30).

Mai sunt câteva ore până când Lucian Bute îşi va pune din nou înjoc centura de campion în faţa lui Jean Paul Mendy.

Spectacol total la cântarul oficial dinaintea galei "Campion pentruRomânia": fani entuziasmaţi, boxeri gata de bătaie, un Bute în mareformă.

Boxerul român a trecut cu bine şi ultimul cântar înainte de marelemeci cu Mendy. Bute s-a îngrăşat patru kg într-o zi, la cântaruloficial de azi sportivul având o greutate de 80.21 kg, limita fiindde 80.70. Mendy a avut 77.70 kg.

Vineri, Bute a trecut de cântar cu 76.150 kg, iar Mendy a trecut deproba cântarului cu 75.3 kg.


Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.