Bute vs Pascal LIVE BLOG: Pascal câştigă prin decizie unanimă! Bute a cerut revanşa şi a pus înfrângerea pe seama oboselii. Toate reacţiile

19 ian 2014 97274 afişări Box
Bute vs Pascal LIVE BLOG:  Pascal câştigă prin decizie unanimă! Bute a cerut revanşa şi a pus înfrângerea pe seama oboselii. Toate reacţiile GEORGE FILIP / MEDIAFAX FOTO
GALERIE (15 de imagini) VEZI GALERIA

BUTE vs PASCAL LIVE: te ţinem la curent cu tot ce se întâmplă în meciul de la Montreal. Aici poţi urmări desfăşurarea partidei şi cele mai importante informaţii înainte de meciul care îl poate readuce pe Lucian Bute pe prima scenă a boxului profesionist.

    @ Alexandru Enciu este cronicar de box de 20 de ani. A fost prezent la cinci Campionate Mondiale de amatori alături de pugiliştii  români (la două dintre ele a boxat şi Bute). Singurul reprezentant al presei scrise din România acreditat la meciul Leonard Doroftei - Raul Balbi, de la San Antonio (Texas), din 2002. A fost prezent, lângă ring, la patru dintre meciurile în care Lucian Bute şi-a apărat centura de campion


CITEŞTE AICI CRONICA MECIULUI BUTE - PASCAL: Final dureros pentru Bute: n-a riscat şi a pierdut. Revanşă? Mai degrabă final de carieră!

AŞA AM TRĂIT MECIUL BUTE - PASCAL LIVE BLOG


Jean Pascal câştigă prin decizie unanimă şi primeşte centurile WBC Diamond şi NABF la semigrea. Extrem de fair-play, Lucian Bute îl felicită pe Pascal.

Meciul s-a disputat pe durata a 12 reprize, iar cei trei arbitri i-au acordat victoria lui Pascal la puncte: 116-112, 118-110, 117-111.

Un meci dominat de la un capăt la altul de Jean Pascal.

Rămâi pe www.prosport.ro pentru cronica meciului şi reacţii la cald.

La final, Bute a pus înfrângerea pe seama oboselii şi a precizat că speră să îşi poată lua revanşa în faţa lui Pascal.

  • Lucian Bute, imediat după meci: "Sunt dezamăgit. Eram încrezător şi m-am pregătit foarte bine. Am fost ezitant. Adevăratul Bute a fost însă cel din ultima rundă, când mi-am dat drumul la braţe! Vreau revanşa!"

REACŢII DUPĂ MECI (CLICK PENTRU DETALII)


 
 

EMOŢIONANT: Privirea lul Lucian Bute după meciul cu Pascal spune totul despre meciul de la Montreal

RUNDA 12: Bute se aruncă peste Pascal şi încearcă o lovitură decisivă. Pascal se închide într-un colţ şi încasează, dar lasă senzaţia că loviturile lui Lucian nu îl pot clătina. Final de meci şi Lucian pare conştient că va pierde la decizie

RUNDA 11: Pascal nu mai riscă nimic, se închide şi încearcă să-l prindă pe contră pe Bute.  Lucian prinde însă o directă de stânga în barba lui Pascal, care rămâne în colţul ringului, după care aruncă o serie de lovituri care-şi ating ţinta.

RUNDA 10: Bute încearcă să reintre în meci, însă Pascal nu dă semne de slăbiciune. Haitianul pare sigur de victorie şi încearcă să facă spectacol, nu se uită la Bute când boxează şi termină runda cu mâinile sus, semn că nu crede că mai poate fi învins.

RUNDA 9: Meciul pare să se îndrepte spre o victorie la puncte pentru Pascal. Lucian punctează bine cu o combinaţie dreapta-stânga, dar e prea puţin în acest moment. Punctează şi Pascal cu o lovitură la corp. Bute are nevoie de o lovitură miraculoasă pentru a câştiga.

A devenit clar că Bute mai poate obţine victoria doar dacă îl face K.O. pe Pascal. Avantajul luat de haitian în primele 9 runde nu mai poate fi surmontat în acest moment.

RUNDA 8: O nouă rundă bună pentru Pascal, care îl clatină pe Lucian cu o directă de dreapta. Bute e trimis la podea, însă nu de o lovitură a haitianului, ci e împins cu umărul de acesta.

RUNDA 7: Rundă de aşteptare făcută de Pascal, însă nici Bute nu a reuşit să puncteze decisiv.

RUNDA 6: Pascal se aruncă spre Bute, care eschivează încă o dată bine şi evită o lovitură ce se putea dovedi decisivă. Bute boxează în continuare cu garda jos, dar nu reuşeşte să-l deschidă pe Jean Pascal. E de aşteptat însă ca haitianul să scadă ritmul, după forcing-ul din primele runde.

Scorul estimat după primele 6 runde: 5-1 în favoarea lui Pascal

RUNDA 5: O nouă rundă în care Pascal forţează pe final şi punctează decisiv.

RUNDA 4: Bute ocupă centrul ringului şi "dansează" în jurul lui Pascal, finalul îi aparţine însă încă o dată haitianului, care punctează mai mult decât Lucian. Jean Pascal a aruncat 30 de loivturi în această rundă, din care 17 şi-au atins ţinta, cifrele lui Bute: 7 lovituri reuşite, din 17 încercări. A fost din nou runda lui Pascal.

RUNDA 3: Bute încearcă să profite de alonja superioară şi păstrează distanţa. Pascal încearcă să intre "la luptă", dar Bute eschivează elegant. O rundă foarte echilibrată.

RUNDA 2: Meciul devine mai intens, însă ambii pugilişti continuă să boxeze prudent, fără să-şi asume mari riscuri. Bute încearcă să puncteze cu directa de dreapta, dar finalul rundei îi aparţine lui Pascal. Haitianul reuşeşte o serie bună şi îl împinge pe Lucian în corzi. Un croşeu de dreapta îl clatină pe Bute, care revine însă în meci. A fost, totuşi, runda lui Pascal.

RUNDA 1 A început meciul! Bute e susţinut puternic de public, numele românului fiind scandat de aproape întreaga asistenţă.

Cei doi încep prudent meciul şi încearcă să-şi ia pulsul. Bute punctează bine cu directa de dreapta.


Ora 6:28 A venit rândul lui Jean Pascal să îţi facă intrarea în sală. Haitianul afişează o mină relaxată, însă şi pe chipul său se poate citi concentrarea. Mult mai puţin entuziasm în tribune pentru Pascal.  Şi ne pregătim de primul gong. Celebrul Michael Buffer îi va prezenta acum pe cei doi pugilişti.

Ora 6:25 Lucian Bute intră acum în ring, pe acordurile melodiei "Where The Streets Have No Name" - U2. Mister KO pare super concentrat şi decis să facă un nou meci mare. Întreaga asistenţă e în picioare şi îl aplaudă pe Lucian! Urmează Pascal.


Ora 6:20 - Pascal s-a cântărit şi înainte de meci. Conform preparatorului său fizic, haitianul are 84,8 kilograme. La cântarul oficial de sâmbătă, limita maximă a fost 79,38. Şi Lucian tot cam pe acolo este cu kilogramele înainte de acest meci


Ora 6:10 - Meciul Perez - Takam s-a terminat. Ultima repriză a fost bună. S-a terminat egal... Urmează marele meci Bute - Pascal: ”Let's get ready to rumble!"


Ora 5:55 - Câteva reprize din meciul Perez - Takam. Românii sunt în primul rând, la fotoliile de 1.300 de dolari. Lângă ei stă şi prietena lui Pascal, o blondă longilină


Ora 5:50 - Lucian va boxa într-un şort alb cu roşu, Pascal va fi în albastru. Imaginile din vestiarul haitianului sunt huiduite de spectatori


Ora 5:47 - Greii Mike Perez şi Carlos Takam ar trebui să încălzească atmosfera înainte de meciul vedetă, însă în ring e prea puţină acţiune. Fanii dau dovadă de nerăbdare


Ora 5:25 - Oficial, la gală sunt prezenţi 21.479. Mai este un meci până la Bute - Pascal. În urmă cu două ore, s-a ţinut un moment de reculegere în memoria preşedintelui WBC, Jose Sulaiman, decedat vineri. Arbitrii poartă banderole negre


AMR 1 ORĂ - . S-a încheiat primul meci din cele trei de top ale galei. Eleider Alvarez câştigă la puncte după 10 reprize în faţa lui Andrew Gardiner, la semigrea. Spercatorii au huiduit decizia. Lucian Bute e deja în vestiar. În pauzele meciului au fost prezentate imagini cu el şi cu Pascal, încălzindu-se. Fanii au reacţionat de fiecare dată, cei ai românului fiind mai numeroşi. Centre Bell este deja plin.


AMR 5 ORE Centre Bell şi-a deschis porţile pentru jurnalişti, spectatorii intră în câteva minute. HBO a rezervat complet primele două rânduri la masa presei. ”A fost un număr incredibil de cereri de acreditări”, spune Adrian Fetecău. 21.000 de spectatori sunt aşteptaţi la gală. În Canada, gala va fi transmisă de canalul Indigo, în sistem pay-per-view. 60 de dolari costă transmisia în format standard şi 70 de dolari în format HD. Cel puţin 1,5 milioane de dolari vor veni numai de aici. Conform Journal de Montreal, Lucian şi-a petrecut ziua alături de apropiaţi, în timp ce Pascal a stat cu stafful său. Fotografia de mai jos: aşa arată Centre Bell în acest moment.


AMR 5:30 - Centrel Bell îşi va deschide porţile în o jumătate de oră, iar peste o oră şi jumătate este primul gong. Românii care au mers la Montreal se pregătesc de gală. Nu sunt mulţi: Rudel Obreja, Emanoil Savin, Sorin Florea, Mihai Neguţ. Din presă, Adrian Fetecău (Radio România Actualităţi) şi fotoreporterul Gheorghe Fluşter. ”Oraşul fierbe!”, este caracterizarea scurtă a lui Silviu, cel mai bun prieten al lui Lucian de la Montreal... Peste aproximativ 5 ore şi jumătate, celebrul ring announcer Michael Buffer va lansa în Centre Bell celebrul său slogan de luptă: ”Let's get ready to rumble!"


AMR 8 ORE - Yvon Michel, patronul GYM (promotorul lui Pascal), i-a dat câteva declaraţii reporterului Graham Houston, de la agenţia fightnews. ”Va fi o luptă interesantă. Sincer, cred că partea necunoscută a acesteia va fi cum va reuşi Lucian să facă faţă loviturilor lui Pascal. Când a boxat cu Froch nu a arătat că este atât de puternic, dar trecând la semigrea poate că şi-a adăugat ceva putere şi soliditate. Nici când a boxat cu Grachev între categorii nu a părut foarte puternic. Bute a fost lovit chiar şi când a boxat cu oponenţi de nivelul doi şi a terminat cu vânătăi. Îl avem pe de-o parte pe Jean Pascal, care e foarte instinctiv, şi de cealaltă parte pe Lucian Bute, care este foarte organizat şi cerebral. Cred că lupta se va decide dacă Pascal îl poate afecta pe Bute cu loviturile lui. Dacă reuşeşte, atunci poate fi o seară scurtă şi o noapte uşoară. Dacă Bute poate duce loviturile lui Pascal prevăd un război uriaş de 12 reprize”.

Yvon Michel a fondat Interbox în 1998. Compania a dat faliment în 2004, după ce Doroftei a ratat cântarul oficial cu Miguel Callist, în 2003. Ulterior, Interbox a fost achiziţionat de fostul campion Eric Lucas, în contul unei datorii de 100.000 de dolari, iar în 2005 l-a vândut actualilor patroni cu 1 dolar.


AMR 9 ORE - DigiSport va prefaţa transmisia de la Montreal cu o emisune specială, care se va derula în această seară, între orele 22:00 şi 23:00. Pe lângă cei doi comentatori ai postului, Teo Avramescu şi Costi Prună, care se vor afla la microfon şi mâine dimineaţă, în studio se vor afla foştii campioni mondiali Mihai Leu şi Marian Simion. Acesta din urmă a ţinut să-i transmită un mesaj lui Lucian Bute, prin intermediul jurnalistului Adrian Fetecău, de la Radio România Actualităţi, aflat la Montreal. ”Spune-i lui Lucian că eu şi familia mea suntem alături de el şi îi ţinem pumnii. Dincolo de rivalitatea pe care a avut-o cu Dorel când era sportiv, rivalitate tranşată în ring, Bute a fost întotdeauna fair-play cu noi. Indiferent de ce se va întâmpla el rămâne un mare campion”.

Transmisia la DigiSport va începe la ora 4:00, cu meciurile Eleider Alvarez - Andrew Gardiner (semigrea, 10 reprize) şi Mike Perez - Carlos Takam (grea, 10 reprize). În jurul orei 6:00-6:15, va avea loc meciul vedetă. Digi 24 va avea o echipă la Pechea, de unde va transmite în direct imagini şi reacţii de la familia lui Bute.


AMR 12 OREProSport vă prezintă o retrospectivă a celor mai importante victorii ale lui Lucian Bute în cariera de profesionist.

AMR 15 ORE Canadienii văd meciul drept unul "de totul sau nimic", atât pentru Lucian Bute, cât şi pentru Jean Pascal.

"Dacă bărbia sa va rezista primelor runde, Lucian Bute are şansa să se reafirme ca un pugilist de talie mondială.

Dacă nu se epuizează în startul meciului încercând să-i "testeze" bărbia lui Bute, Jean Pascal poate obţine una din cele mai mari victorii ale carierei sale.

Este meciul ce pare promoterii îl numesc "cea mai importantă bătălie între doi canadieni"", notează The Globe And Mail.

Voi cine credeţi că se va ridica după lupta de la Montreal?

AMR 16 ORE Ne amintim de un moment de vârf din cariera lui BUTE - Mister KO e gata să-şi probeze supranumele! VIDEO - Cel mai tare KO al carierei: l-a trimis la "somn" pe adversar cu o lovitură pentru istorie

AMR 18 ORE - O temă reluată zilele acestea de mai toată presa, în special cea de peste Ocean. Interbox i-ar fi ales până acum lui Bute adversari convenabili care să nu-i pericliteze poziţia.

1. Nimeni nu aminteşte de Sakio Bika, pe care Bute l-a bătut fără drept de apel în 2007, când a devenit challenger la ttlul mondial. Bika a ajuns acum campion mondial WBC la supermijlocie. Are sau n-are valoare?

2.Cel puţin trei dintre adversarii săi au fost impuşi de IBF, din postura de challengeri obligatorii. Nu i-a ales Bute sau Interbox.

3.În anii 70, se spune că erau 10 boxeri care îl puteau bate la orice oră pe Muhammad Ali, dar nu au avut şansa de a se bate cu el. Boxul profesionist este o afacere, în care câştigă cel mai abil. Banii sunt miezul, gloria sportivă e un accesoriu.

4.Niciun boxer, oricât de mare a fost (vezi Ali, Tyson, Roy Jones jr.) n-a fost liniar. Fiecare a avut căderi. În urmă cu vreo 2-3 ani nimeni nu dorea să se bată cu Bute.

Vi se pare corect să fie ştersă cu buretele întreaga carieră a lui Lucian Bute în cazul unei înfrângeri în meciul cu Pascal? Eu spun că nu...


AMR 19 ORE - Este sâmbătă, 18 ianuarie, începem numărătoarea inversă până la meciul Bute - Pascal. La  Montreal este 4 de dimineaţă, Lucian încă doarme. Aşa cum face de obicei, se va trezi cât se poate de târziu. Va mânca de cel puţin trei ori până la gală, nu foarte mult, dar consistent, şi se va odihni. Una dintre întrebările frecvente pe care mi le-au adresat colegii în aceste zile: câte kilograme poate lua Lucian în plus până la meci? Nu mai mult de 3-4 kilograme. Nu trebuie să fie greoi, ci să aibă putere şi prospeţime... Cel mai probabil, el va face şi o plimbare în jurul hotelului, alături de echipa sa. Hai, Lucian, trebuie să fie ziua ta!


UPDATE 22:12 - La puţin timp după cântarul oficial, Lucian Bute a postat pe pagina de facebook următorul mesaj: "173.6 livres ! Je suis prêt pour la tempête". 173,6 livre (78,7 kg)! Sunt pregătit pentru furtună. Mesajul e un răspuns la o postare de zilele trecute a lui Pascal, pe aceeaşi reţea de socializare. Ironic, haitianul a scris că "Prognoza Meteo anunţă o mare furtună sâmbătă la Centre Bell, cu averse (lacrimi) în colţul lui Bute"


UPDATE 20:10 Cântar fără probleme pentru Bute. Limita maximă a fost 79,38 kg, iar românul a avut 78,7 kg. Pascal a trebuit să-şi dea căciula jos, pentru a cântări fix 79,38 kg!!! Atmosfera a fost încinsă, fanii lui Bute huiduindu-l pe Pascal. Românul a avut mai mulţi susţinători, pe care Pascal i-a privit fioros. La poza de final, când cei doi au stat faţă în faţă, Pascal şi-a pus leucoplast de culoare neagră la gură, aluzie la declaraţiile gălăţeanului: "O să îi închid gura"!!!!  UPDATE 19:37 - Reprezentanţii Interbox, firma care gestionează cariera profesionistă a lui Lucian, au declarat pentru HBO că vor folosi meciul cu Pascal pentru a evalua dacă Bute este pregătit pentru revanşa cu Carl Froch!!!!!!!


  UPDATE 19:00 - Mai este o oră până la cântarul oficial. Lucian nu a făcut antrenament, semn că nu are probleme cu kilogramele. Atmosfera a început să se însufleţească la hotelul Sheraton.


  UPDATE 18:52 - O analiză interesantă trimisă pe adresa mea de email de arbitrul de box Constantin Martiniuc:

"Meci greu, foarte greu, aproape imposibil de câştigat de Lucian. Deşi susţine că psihic este bine, specialiştii spun că atunci când ai fost cine ai fost, este foarte greu să treci peste o înfrângere de genul celei din meciul cu Froch.

•Lucian a urcat în categorie (peste trei kg), deci avantaj Pascal (masă musculară, forţă etc)

•Lucian este "stângaci", a luptat de obicei cu "dreptaci", deci avantaj el.

•Pascal a luptat de obicei cu "dreptaci", deci în dezavantaj acum.

•Bute are braţele mai lungi, avantaj el.

•Ambii conduc de obicei lupta, ocupă centrul ringului şi îşi fac jocul. Cel care va reuşi să-şi impună "piciorul în faţă" şi va domina centrul ringului are şanse mai mari să câştige.

•Ambii sunt tehnici, rapizi şi au lovituri decisive cunoscute: Bute upercut devastator de stânga la ficat, iar Pascal croşeul de stânga, care de obicei vine după două directe.

•Dacă Bute va accepta să stea "la bătaie" va fi imposibil să câştige.

•Lucian a dovedit de-a lungul timpului că are o condiţie fizică bună, Pascal scade spre sfârşitul reprizelor. Avantaj Bute

Veste bună: Lucian câştigă, indiferent de rezultat, doua milioane de dolari, plus alte venituri (publicitate, tv etc) din care, după ce plăteşte toate obligaţiile, rămâne cam cu jumătate.

Veste proastă: apropiaţi ai lui Bute susţin că indiferent de rezultat, acesta va fi ultimul meci. Păcat.

•Indiferent de avantaje/dezavantaje, să-i ţinem pumnii lui Lucian, deoarece este meciul carierei.


UPDATE 18:07 - Camerunezul Carlos Takam (33 de ani), adversarul lui Mike Perez în al doilea meci ca importanţă al galei: "Până la 20 de ani nu am văzut niciun meci de box, iar prima oară am intrat într-o sală la 22 de ani. Acum am 29 de victorii şi o singură înfrângere". Alţii, la 22 de ani se lasă de box!


 UPDATE 17:20 - Leonard Doroftei, la Sport.ro: "Am făcut în trecut câteva reprize cu Pascal, nu mă aşteptam să fie atât de demolator, să scoată boxeri români din competiţie. Aroganţa este bună şi ea la un moment dat. Va fi un meci greu şi pentru Bute, şi pentru Pascal. Bute este stângaci, va trebui să stea la distanţă. Cred că, dacă antrenorul Larouche va şti să pregătească meciul de la A la Z, va fi un luptă frumoasă".

CITEŞTE ŞI UN MATERIAL CE RIDICĂ MAI MULTE SEMNE DE ÎNTREBARE ÎN PRIVINŢA ATITUDINII LUI DOROFTEI LA ADRESA LUI LUCIAN BUTE


UPDATE 17:00  -Printr-un mesaj postat pe facebook, Lucian le cere suportul fanilor săi. Promisiunea lui: "Domain je suis", adică "mâine eu voi fi (câştigătorul)".


UPDATE 16:30  - Colegul Adrian Fetecău, de la Radio România Actualităţi, l-a intervievat la Montreal pe JoJo Dan (#2 IBF, #5WBC, #10 WBA la semimijlocie). Românul stabilit la Montreal este şi acum alături de Bute: "Consider că Lucian va câştiga pentru că leagă loviturile mai bine decât Pascal, care loveşte mai cu putere, dar izolat. Lucian are şi o tehnicitate superioară". Manageriat de Chris Gănescu şi avându-l promoter pe Lou DiBella, JoJo are o bună oportunitate anul acesta de a boxa pentru o centură de campion mondial.


UPDATE 15:45 - Pascal plezneşte de încredere! Haitianul a rezervat deja două localuri unde vrea să sărbătorească, alături de fanii săi, victoria de sâmbătă noapte. Loc de întâlnire: restaurantul L'Auberge Saint-Gabriel şi barul de noapte Velvet Speakeasy. Poate îi strică Bute cheful de petrecere!


UPDATE 15:12 - Programul galei de sâmbătă noapte de la Bell Centre cuprinde nouă întâlniri. După Bute - Pascal, al doilea meci ca valoare este cel dintre greii Mike Perez şi Carlos Takam. Perez, care a fugit în urmă cu 7 ani din Cuba pe o barcă, revine în ring după ce ultimul lui adversar, Magomed Abdulsalamov, a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală pe creier după meciul lor din noiembrie 2013. Rusul Abdulsalamov şi-a revenit după câteva zile de comă, dar nu va mai boxa niciodată.


UPDATE 12:15 - Una dintre cele mai interesante discuţii din timpul negocierilor dintre Interbox şi GYM a fost cea legată de cine va intra al doilea în ring. Conform tradiţiei, campionul sau starul îşi face apariţie întotdeauna al doilea. Cum Pascal nu a vrut să accepte nici în ruptul capului să deschidă balul, cel care a cedat a fost Bute. "Lucian a făcut un compromis, dar asta nu înseamnă că îi va afecta în vreun fel imaginea. Vă garantez că va fi mai aclamat ca Pascal. E greu să aranjezi un meci cu două vedete, iar promoterii au încercat să-i mulţumească pe cât posibil pe amândoi. De pildă, meciul e promovat sub numele Pascal - Bute, cu numele lui Pascal în deschidere. Dar pe afiş, prima fotografie, cea din stânga, este a lui Lucian, total atipic", spun apropiaţi ai lui Lucian Bute.


UPDATE 9:40 - Lucian Bute şi Jean Pascal au astăzi proba cântarului, la care limita maximă de greutate admisă este 79,38 kilograme. Obişnuit cu slăbirile la supermijlocie (76,2 kg), Lucian nu a avut probleme să se încadreze şi la categoria semigrea. Cântarul va avea loc la ora locală 12:00 13:00 (20:00 ora României), la Hotel Sheraton.


UPDATE 08:30 -  Gala de la Montreal are parte de un preambul trist: preşedintele organizaţiei WBC, Jose Sulaiman, a murit noaptea trecută, la vârsta de 82 de ani. Meciul Bute - Pascal are ca principală miză centura WBC Diamond, un trofeu onorific pus la bătaie în meciuri istorice. Sulaiman a fost figură proeminentă a boxului profesionist mondial.


UPDATE 00:00 -Lucian Bute a fost intervievat în această după-amiază (miezul nopţii la Bucureşti) de HBO. Românul s-a arătat din nou extrem de încrezător. Lucian stă în aceste zile la hotel, izolat.


UPDATE 20:20: Jean Pascal i-a cerut ajutorul unei legende a boxului profesionist mondial. Haitianul s-a pregătit pentru Bute cu americanul Roy Jones Jr, deţinător al mai multor centuri mondiale la patru categorii de greutate: supermijlocie, semigrea, grea-uşoară şi grea! Motivul pentru care l-a solicitat pe Jones: acesta a boxat de 12 ori cu stângaci în carieră şi ştie cum se poate învinge un pugilist cu gardă inversă. Roy Jones jr. a împlinit azi 45 de ani.


UPDATE 18:40: Mihai Leu, primul campion mondial la box profesionist al României (semimijlocie WBO, 1997): "Lucian va avea un meci foarte greu, de care depinde cariera lui în continuare. El şi adversarul său sunt dornici de victorie, de revenirea la cel mai înalt nivel în boxul mondial. Îmi doresc mult să câştige Lucian şi sunt convins că aşa se va întâmpla. Pascal este un boxer iscusit şi puternic însă Lucian este mai bun decât el". Foto: Mihai Leu împreună cu Lucian Bute


UPDATE 17:53: Surse de pe piaţa media susţin că DigiSport a plătit 70.000 de euro pentru gala de sâmbătă noapte. Suma este mai mică decât a pus pe masă Money TV (100.000 de euro - bani aduşi de un grup de oameni de afaceri mobilizaţi de primarul Emanoil Savin, naşul de cununie al lui Bute).


UPDATE 17:31: Teo Avramescu va comenta meciul Bute - Pascal. Fost judoka de performanţă, dar un obişnuit al galelor de box, Avramescu va avea alături de el şi un invitat. "Încă nu s-a stabilit cu cine voi face pereche. Poate cu un coleg de la DigiSport, poate cu un invitat de afară", a declarat Avramescu pentru ProSport. Transmisia va începe la ora 4:00, iar Bute şi Pascal vor urca în ring în jurul orei 6:00-6:15.


UPDATE 17:07: OFICIAL: DigiSport va transmite meciul. Informaţia a fost confirmată de reprezentanţii canalului şi mai apoi anunţată pe siteul propriu. Este prima oară când DigiSport transmite un meci al lui Lucian Bute. De când Lucian a devenit campion mondial, luptele sale au putut fi văzute în ţară la ProTV, TVR, Money Channel şi B1.


UPDATE 17:00: Jean Pascal se crede băiatul de la Meteo. Haitianul a postat pe facebook un mesaj cu titlul "Prognoza meteo pentru sâmbătă". Textul e următorul: "Lucian Bute şi echipa lui spun că eu sunt un boxer de 4 reprize şi că furtuna nu va dura mai mult de atât. Apoi, Bute va controla restul meciului. Din păcate, la Meteo de prognozează o mare furtună la Centre Bell. Aceasta indică 12 reprize de furtună care va fi foarte alunecoasă în colţul lui Bute, vor fi 100% averse (de lacrimi) în colţul lui Bute. Când meciul se va termina, cerul se va însenina iar Centre Bell va fi însorit de victoria MEA!".

Interesant comentariul lui "dragosblue", de la acest live blog. I-a văzut Bute şi Pascal în timpul confruntării de la emisiunea "Antichambre" (Anticamera) de la RDS. "Cel care îşi mişca tot timpul mâinile şi părea nervos nu era nicidecum Lucian, ci Pascal". Mi-ar plăcea să fie aşa şi în ring, sâmbătă noapte


UPDATE15:25 Au apărut informaţii conform cărora DigiSport va transmite meciul Bute - Pascal. Andi Vilara, director de achiziţii la DigiSport, a declarat pentru ProSport: "Nu am semnat nimic. Suntem în negocieri, dar discuţiile s-au împotmolit. Vorbim cu un intermediar pentru că Rudel Obreja se află în avion în drum spre Canada. Ştim de unde şi ştim şi de ce a fost lansată pe piaţă această informaţie înainte de a fi finalizat contractul"


UPDATE 14:15: Colegul Adrian Fetecău, care va transmite de la Montreal pentru Radio România Actualităţi, a aflat de ce a venit Jean Pascal la antrenamentul oficial de marţi îmbrăcat într-un combinezon fosforescent, echipat şi cu o cagulă ce nu-i lăsa la vedere decât ochii. Haitinianul parcă ar fi dorit să-l copieze pe eroul principal din filmul "Kick Ass""Pascal a semnat un contract de sponsorizare cu NIKE, iar echipamentul respectiv i-a fost oferit special, pentru promovare. Pentru cei prezenţi, Pascal a spus că a apelat la cagula care îi lăsa doar ochii descoperiţi pentru a se feri de microbi!".


UPDATE 13:00: Siteul „Bibliei boxului mondial”, The Ring, a invitat 22 de specialişti de peste Ocean (majoritatea jurnalişti) să dea un pronostic la meciul Bute – Pascal. Rezultatul: 21 de voturi pentru Pascal (dintre care 7 KO) şi numai unul pentru Bute!


Supermeciul de box dintre Lucian Bute şi Jean Pascal, programat pe 18 ianuarie la Montreal, a împărţit Quebecul în două tabere. Se dau pronosticuri, se fac previziuni şi analize, se dau sentinţe. „Bute câştigă sau se lasă de box”, este una dintre frazele folosite frecvent în ultimele zile. În box, ca în orice alt sport, înfrângerea face parte din program, iar fără învinşi nu ar fi învingători. Există şi această variantă, ca Lucian să piardă, însă chiar şi în acest caz cel mai mult va conta chipul înfrângerii. Dacă va fi o decizie partajată sau controversată, după 12 reprize cu scântei, în care Lucian a arătat bine, atunci eşecul lui nu va fi altceva decât punctul de plecare pentru meciul-revanşă. Un meci cu siguranţă mai aşteptat, în care bursele vor porni tot de la ştacheta financiară actuală de două milioane de dolari. Va renunţa Lucian la o sumă atât de consistentă? Evident, nu.

Plusuri şi minusuri

Meciul Bute vs Pascal este unul deschis oricărui rezultat. Şi unul, şi celălalt sunt foşti campioni mondiali, au peste 30 de meciuri disputate în ringul profesionist, ambii au puncte forte şi minusuri.

Bute este mai rapid şi mai înalt. Pare a fi boxerul mai complet (tehnic şi tactic), iar pregătirea fizică îi permite să fie periculos până la finele celor 12 reprize programate. Vine însă după o pauză destul de mare (n-a mai boxat din noiembrie 2012) şi a urcat în categorie. Mulţi încă se întreabă dacă a depăşit „Momentul Nottingham”, dacă înfrângerea din meciul cu Froch s-a şters complet sau a mai lăsat ceva urme.

Pascal este mai puternic şi are ruperi de ritm explozive. Actor desăvârşit, ştie când să simuleze sau să atace pentru a impresiona arbitrii judecători. Aşa a reuşit, de pildă, să câştige meciurile cu Adrian Diaconu, din 2009. Haitianul are însă şi momente de apatie, iar în ultimele meciuri a arătat slăbiciuni după repriza a şasea.

Cât va conta aportul lui Heredia?

Evaluarea acestui meci de la Bucureşti, de la mii de kilometri distanţă, este cu atât mai anevoioasă. Fără a fi urmărit programul celor doi în ultimele luni, fără a-i fi văzut cum se prezintă la evenimentele intermediare, care le este tonusul, glasul sau privirea, orice pronostic se face mai mult pe intuiţie sau pe argumente subiective. (Paranteză. La Nottingham, semnele au fost evidente. În ultimele zile dinaintea meciului cu Froch, Lucian părea ieşit din starea sa obişnuită de meci. În locul izolării şi concentrării, gălăţeanul căuta prezenţa fanilor veniţi de Montreal, alături de care a stat în holul hotelului până aproape de miezul nopţii. De asemenea, era preocupat de ceea ce apărea în presa din România).

Mai sunt însă şi alte aspecte care pot influenţa acest meci. E de văzut cum se va prezenta de pildă Pascal după colaborarea cu preparatorul fizic Angel Heredia, un mexican despre care ProSport a scris aici. Heredia este unul dintre foştii furnizori cu substanţe dopante ai atletei Marion Jones. Contează şi cine se va acomoda mai repede şi mai bine cu garda inversă a adversarului (Bute e stângaci, în timp ce Pascal boxează pe gardă normală). Arbitrii au şi ei un rol esenţial, însă toţi cei patru oficiali de la main-eventul galei de sâmbătă noapte sunt canadieni şi au oficiat la multe meciuri ale celor doi.

2 - câte două milioane de dolarivor încasa Lucian Bute şi Jean Pascal garantat în urma meciului de duminică dimineaţă.

Pronostic: Bute câştigă la puncte

În urmă cu două zile, colegul Alin Huiu (luptatorii.ro) mi-a solicitat un pronostic la meciul Bute - Pascal. Răspunsul meu a fost: victorie majoritară a lui Lucian Bute, după 12 reprize. Mizez pe faptul că Lucian va şti să gestioneze avântul lui Pascal din primele cinci-şase reprize, iar mai apoi va controla partea a doua a meciului. Victorie aşadar la puncte, după un meci strâns.

Şi încă un lucru: nu cred în varianta unei înţelegeri între cele două părţi, pentru a contura premisa unei revanşe. Dacă va fi să fie, revanşa va veni natural. Chiar dacă acum colaborează, GYM şi Interbox, companiile din spatele celor doi, au tot interesul să-şi consolideze poziţia şi chiar să elimine concurenţa de pe piaţa din Quebec, una destul de restrânsă. Pentru Interbox, miza e şi mai mare, pentru că firma trăieşte practic printr-un singur boxer: Lucian Bute.

Pascal l-a atacat pe Bute: "Ai fost lipsit de respect! Sunt om, nu animal". Mister KO: "Nu intru în războiul vorbelor. Reglăm problema în ring"

Lucian Bute şi Jean Pascal, cei doi protagonişti ai galei de box de pe 18 ianuarie, de la Centre Bell din Montreal, s-au întâlnit miercuri, la conferinţa de presă oficială. Organizată de HBO, canalul care va transmite gala în SUA, întâlnirea cu presa a avut loc pe gheaţa de la Centre Bell, unde îşi dispută meciurile de pe teren propriu hocheiştii de la Montreal Canadiens. Pe lângă ziarişti, la conferinţă au luat parte şi aproape 300 de fani, atraşi cu o tombolă la care s-au acordat 25 de bilete gratuite. Gala de sâmbătă noapte (duminică dimineaţă la Bucureşti) va stabili un record pentru un meci de box în care sunt implicaţi doi pugilişti locali, cu peste 20.000 de bilete deja vândute.

Lucian a venit la întâlnirea cu ziariştii îmbrăcat extrem de elegant, în costum şi cu cravată aurie. Jean Pascal s-a prezentat în echipament sport, nebărbierit şi purtând pe cap o şapcă a echipei de hochei Montreal Canadiens. Alături de el s-a aflat fostul campion mondial Roy Jones Junior, care l-a ajutat în pregătirea meciului cu Bute. Pe masă, între cei doi s-a aflat centura WBC Diamond, trofeu onorific pus la bătaie de WBC în cazul unor meciuri istorice. Centura este personalizată cu chipul celor doi boxeri.

Primul a luat cuvântul Jean Pascal, iar haitianul nu a fost extrem de agresiv. "Bute m-a denigrat de mai multe ori când a spus că eu nu-mi respect adversarii. Sunt dispus să dau 1.000 de dolari celui care aduce o dovadă că aş fi spus o singură frază defăimătoare la adresa adversarilor mei. Bute n-a fost respectuos cu mine. El a spus că-mi va închide botul! Sunt un om, nu un animal. Îl invit pe Bute să se ridice de pe scaun şi să-mi repete în faţă ceea ce a spus", a declarat Pascal, conform tvasports.ca. Fostul campion mondial de la semigrea a aruncat priviri "ucigaşe" spre român, însă Lucian a preferat să zâmbească şi să privească spre tavan. "Dacă eu i-aş fi spus că are o gură mare, ar fi strigat toţi că dau dovadă de lipsă de respect. Dar atunci când e vorba despre domnul Bute, acest lucru e corect? Ce nu-mi place este faptul că se încearcă convingerea oamenilor că el este cel mai iubit şi cel mai umil, dar nu este aşa", a mai spus Pascal, provocând rumoare printre cei 300 de spectatori, majoritatea fani ai românului.

"Aştept 20.000 de oameni care să mă ovaţioneze la final"

Lucian Bute nu s-a lăsat prins în jocul lui Pascal şi a răspuns calm: "Nu intru în acest război al cuvintelor. Vom rezolva această problemă în ring. Nu este genul meu să fiu lipsit de respect. Aştept de mult acest meci, mă simt în formă şi sunt încrezător. La finalul meciului va fi un singur câştigător, iar acela va fi Lucian Bute. Ştiu de ce sunt capabil şi voi demontra că fac parte din elită. Aştept 20.000 de oameni la Centre Bell pentru un meci exploziv, iar la final să ovaţioneze victoria lui Lucian Bute".

Şi Lucian, şi Pascal au fost întrebaţi dacă adversarul de sâmbătă este cel mai puternic din carieră. Ambii au răspuns strategic. Bute a spus Froch, iar Pascal i-a amintit pe Froch şi Hopkins.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.