Aurel Mustafa Curt, medalie de aur la cel mai tare turneu de box rezervat juniorilor. Patru români la Mondialele de tineret din Ungaria

20 aug 2018 441 afişări Box
Aurel Mustafa Curt, medalie de aur la cel mai tare turneu de box rezervat juniorilor. Patru români la Mondialele de tineret din Ungaria Sportivii români medaliaţi la Vrbas, alături de antrenorii lotului

Echipa de box a României a plecat de la Vrbas (Serbia), unde s-a desfăşurat unul dintre cele mai tari turnee de juniori din lume, cu o medalie de aur, una de argint şi două de bronz.

Finalele Turneului internaţional de la Vrbas (Serbia) au adus delegaţiei României o medalie de aur şi una de argint. Aurel Mustafa Curt (52 kg) nu a mai reuşit prestaţia foarte bună din semifinale, dar a reuşit să îşi adjudece victoria în faţa puternicului kazah Erasyl Tankay. Din păcate, celălalt român din gala finală, Radu Marian Ionut (50 kg), a pierdut la puncte în faţa altui reprezentant al Kazakhstanului, Yerbolat Sabyr.

Bilanţul României este unul remarcabil la mini-Campionatul Mondial din Vrbas (180 de sportivi din 24 de ţări): o medalie de aur, una de argint şi două de bronz, delegaţia tricoloră având 10 boxeri şi fiind condusă de antrenorii George Perţea şi Traian Georgia. Pe locul 3 s-au clasat Eusebiu Târzoman (48 kg) şi Ioan Deaconu (66 kg). 

”Aş vrea să mulţumim preşedintelui Vasile Cîtea pentru încrederea acordată, dar şi echipei mele, Cătălin Gherman - preparator fizic, Simona Bidiugan de la INCS, stafful format din Traian Georgea, Bogdan Dobrescu, Marian Velicu şi Valentin Vrânceanu. Cred că am demonstrat că putem face faţă cu brio la nivel internaţional şi sperăm să obţinem performanţe şi la viitorul European din Rusia”, a declarat antrenorul George Perţea.

• Marţi vor debuta la Budapesta Campionatele Mondiale de tineret, competiţie la care România are calificaţi patru sportivi. Antrenorii Ablalim Ferodin şi Ion Moroiţă au făcut deplasarea cu Marian Şchiopu (52 kg), Valentin Velicu (56 kg), Lubert Taison (69 kg) şi Florin Simion (75 kg). Competiţia se desfăşoară în perioada 21-31 august.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.