Renault ZOE a parcurs 26.845 de km în România pentru a stabili un nou record mondial

23 apr 2019 1491 afişări Auto-Moto
Renault ZOE a parcurs 26.845 de km în România pentru a stabili un nou record mondial
GALERIE (4 de imagini) VEZI GALERIA

Renault ZOE a fost maşina oficială în cadrul „Electric Tour”, lansat de Restart Energy. Un pilot german a parcurs peste 26.800 km în Romania, o călătorie-record ce poate fi înscrisă în GUINNESS BOOK drept cel mai lung traseu parcurs cu un vehicul electric într-o singură ţară.

Renault ZOE a încheiat călătoria de peste 26.800 km ca maşină oficială în proiectul „Electric Tour”. Lansat de Restart Energy din Timişoara, proiectul şi-a propus să stabilească un nou record mondial, pentru cel mai lung traseu parcurs cu un vehicul electric într-o singură ţară, dar şi să contribuie la conştientizarea responsabilităţii faţă de un un mediu mai curat.

Călătoria germanului Christian Gernemann la bordul unui Renault ZOE a început la Timişoara, în data de 8 octombrie 2018 şi s-a încheiat în acelaşi oraş, în data de 3 aprilie 2019, după ce a parcurs 26.856 km. Recordul vizat – de 24.000 km a fost atins încă din luna martie, dar Christian a ales să parcurgă în plus aproape 3.000 km, pentru a vedea toate localităţile pe care îşi propusese să le viziteze în Romania. Traseul a inclus 4.739 de oraşe şi comune – din Ardeal până în Moldova, Delta Dunării, zone pitoreşti din centrul ţării, oraşe reşedinţă de judeţ, dar şi sate uitate de lume.

Maşina a parcurs în medie 241 km pe zi. Încărcarea vehiculului 100% electric s-a făcut în cele 150 de staţii disponibile pe traseul său, aflate în diverse locaţii – de la pensiuni şi hoteluri, la cele disponibile în parcările publice din oraşele mari, în centre comerciale sau benzinării. De asemenea, datorită cablului special de tip Cameleon, vehiculul a putut fi încărcat şi la priza domestică, în locaţii care nu dispun încă de staţii omologate.

„Am dorit să concepem un proiect care să unească oamenii din întreaga ţară şi să-i convingă de beneficiile pe care energia verde le poate aduce României. Consider că am adus un mesaj puternic, de impact societăţii româneşti, care cred că a înţeles modul în care percepem România şi resursele ei naturale. Decizia prin care ne putem facem viaţa mai bună este în mâinile noastre. Atât pentru noi, cât şi pentru cei din jur” a declarat Armand Doru Domuţa – fondator şi CEO Restart Energy.

„Am susţinut acest proiect pentru că aveam un obiectiv comun - cu toţii ne dorim un mediu mai curat, mai sustenabil şi doream să demonstrăm că se poate acum şi aici. Nimic nu te împiedica să faci deja 300 km cu ZOE, fără stresul autonomiei. Cu ajutorul lui Christian am demonstrat că poţi pleca la drum mult mai lung, la fel de relaxat. Că până la urmă găseşti locuri unde să îţi încarci maşina, trebuie doar să te informezi, că poţi avea provocări interesante, din care poţi învăţa, că oamenii sunt curioşi, te ajută şi cu ocazia aceasta poţi descoperi locuri inedite şi iţi poţi face prieteni noi. Şi toate acestea la pachet cu sentimentul că tu însuţi contribui la o viaţă mai bună.” a declarat Elena Apostol – Head of Communication Renault, Renault Commercial Roumanie.

Christian Gernemann, pilotul care şi-a asumat realizarea acestui nou record, a declarat la finalul călătoriei că „România este o ţară frumoasă şi merită să fie protejată prin acţiuni conştiente de ocrotire a mediului, cum ar fi adoptarea vehiculelor electrice la o scară mai largă. Renault ZOE este un vehicul care face faţă perfect condiţiilor de iarnă şi trafic pentru un timp îndelungat. Şi nu în ultimul rând, eu însumi sunt reprezentarea faptului că orice lucru, oricât de greu pare, poate fi realizat de către un simplu om. Dream big, act bigger.” Performanţa sa este acum în vizorul celor de la Guinness World Records TM , London, UK, care analizează toate materialele furnizate de către organizatori pentru a valida recordul în Guinness Book.

Despre ELECTRIC TOUR

Proiectul a fost iniţiat de către compania românească Restart Energy, un furnizor independent de energie regenerabilă şi gaz, şi susţinut de către Renault. Cea mai lungă călătorie făcută cu o maşină electrică într-o singură ţară a încercat să marcheze un record mondial în GUINESS BOOK pentru România. Proiectul este menit să atragă atenţia asupra importanţei acţiunilor noastre pentru mediul în care trăim şi asupra modului în care fiecare dintre noi contribuie la reducerea problemelor ce îl pun în pericol. Alti parteneri ai proiectului au fost: Here Maps, Facultatea de Geografie din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, Kaufland, Vestel, Rosenc, Universitatea Vasile Alecsandri Bacău.

Renault este în permanenţă preocupat de inovaţie şi dezvoltarea unor motorizări bazate pe un downsizing de ultimă generaţie, care permite un consum redus de combustibil şi păstrează în acelaşi timp un nivel excelent de performanţe tehnice şi confort în utilizare. Performanţele deosebite în această direcţie se datorează noii game de vehicule, dar şi succesului motorizării Energy ce reduce consumul de carburant şi emisiile de CO2, păstrând fiabilitatea, calitatea şi durabilitatea modele din gama Renault.

Restart Energy este un furnizor naţional şi independent de energie electrică şi gaze naturale pentru locuinţe şi companii, înfiinţat în timpul perioadei de liberalizare a acestui sector în România. Compania este pe primul loc în rândul furnizorilor privaţi de energie electrică, energie verde şi gaz din ţară, ca alternativă la furnizorii de ultimă instanţă ce deţineau monopol. De curând, compania Restart Energy a devenit şi furnizor de ultimă instanţă prin ordin al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei A.N.R.E.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.