Renault şi-a prezentat cuplul de piloţi pentru noul sezon din Formula 1. Hülkenberg şi Ricciardo sunt gata să le pună probleme granzilor: "Trebuie să facem un salt mare"

12 feb 2019 876 afişări Auto-Moto
Renault şi-a prezentat cuplul de piloţi pentru noul sezon din Formula 1. Hülkenberg şi Ricciardo sunt gata să le pună probleme granzilor: "Trebuie să facem un salt mare" 3 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7959/17872922/2/rs19.jpg

Renault F1 Team a prezentat astăzi culorile echipei pentru noul sezon F1 şi cuplul de piloţi principali: Nico Hülkenberg şi Daniel Ricciardo. Renault R.S.19 va fi alimentat de motorul Renault E-Tech 19. Revitalizat de Renault, centrul de la Enstone a fost deschis pentru evenimentul de presă.

Renault F1 Team a detaliat astăzi planurile sale în susţinerea evoluţiei în Campionatul Mondial de Formula 1. Renault a revenit în competiţie cu echipă de uzină în 2016 şi a evoluat foarte mult în fiecare sezon, terminând anul trecut pe poziţia a patra în clasamentul constructorilor. De asemenea, Renault F1 Team a prezentat presei şi partenerilor cuplul său de piloţi de la linia de start: Nico Hülkenberg şi Daniel Ricciardo.

Jérôme Stoll, preşedintele Renault Sport Racing, a reconfirmat angajamentul pe termen lung al echipei faţă de competiţie: "La Renault, suntem pasionaţi de motorsport. Istoria noastră în Formula 1 a fost aproape neîntreruptă de mai bine de 40 de ani. F1 înseamnă spectacol şi divertisment, dar mai presus de toate, înseamnă cel mai înalt nivel de performanţă în motorsport. Această pasiune pentru F1 este şi o metaforă pentru dorinţa de a câştiga, pentru determinare, rezistenţă şi progres prin inovaţiile neîncetate inspirate de acest sport. Însă această pasiune trebuie temperată de o doză bună de realism. Implicarea în F1 are logică pentru Renault, pentru că este un laborator de tehnologie pentru viitoarele noastre maşini de serie, aşa cum este subliniat de noul nume al motorului, Renault E-Tech 19. Era actuală în F1 este cu adevărat interesantă."

De la întoarcerea în Formula 1, acum 3 ani de zile, Renault a investit foarte mult în centrele tehnologice din Enstone, Marea Britanie, şi Viry-Chatillon, Franţa. La Enstone, echipa şi-a mărit simţitor capacitatea de producţie cu tehnologie de ultimă oră, incluzând două dispozitive Breton, tunel de vânt, banc de teste pentru cutiile de viteză, extinderea birourilor de studii şi crearea unei săli de operaţiuni de ultimă generaţie. Numărul angajaţilor a crescut cu aproximativ 50% faţă de 2016. La Viry, un banc de probe recent renovat a fost pus în funcţiune şi va fi utilizat pe tot parcursul sezonului pentru a dezvolta motorul. In paralel, un program ambiţios dedicat asamblării motorului, departamentelor pentru testarea fiabilităţii şi pentru depozitare automatizată a fost recent creat, urmând a fi finalizat anul viitor.

Având o bază solidă de resurse tehnice şi umane, directorul Renault F1 Team, Cyril Abiteboul, a confirmat obiectivul echipei de a menţine această evoluţie în 2019:  "Lansarea acestor proiecte în timpul campionatului a fost o provocare incredibilă, aşa cum a fost obţinerea punctelor în competiţie. Ultima etapă a proiectului de investiţii a fost o realizare extraordinară şi sunt impresionat de modul în care toată lumea a preluat această sarcină. Lucru care s-a văzut şi în evoluţia noastră: poziţia a noua în 2016 cu opt puncte, poziţia a şasea în 2017 cu 57 de puncte şi locul al patrulea anul trecut cu 122 de puncte.

Intrăm în acest sezon cu obiectivul de a menţine această tendinţă ascendentă. Nu ţintim poziţia x sau y sau un număr de puncte: ceea ce vreau este să văd că echipa îşi continuă progresul spre echipele de vârf. Excelenţa motorului va fi prioritatea noastră în Viry, în timp ce structura pusă în funcţiune la Enstone se străduieşte să îmbunătăţească competitivitatea şasiului, sezon după sezon."

Abiteboul s-a exprimat, de asemenea, asupra factorului motivaţional suplimentar creat de noul cuplu de piloţi.  “Asocierea între Daniel-Nico oferă încredere echipei în acest sezon. Cred că avem una dintre cele mai puternice - dacă nu cea mai puternică - linie de piloţi din grilă. Daniel aduce experienţă de câştigător şi cea a unei echipe de vârf, în timp ce Nico doreşte să îşi confirme potenţialul. Este foarte subestimat - este rapid, hotărât şi ştie să motiveze echipa. La nivel individual, ambii sunt foarte puternici şi cred că se vor completa reciproc extrem de bine. Energia pe care au adus-o echipei este reală şi sper că le vom da o maşină care să le permită să îşi demonstreze talentul."

Nico Hulkenberg este pentru al treilea an în echipă: "Am evoluat foarte mult de la începutul anului 2017, dar toate fac parte din procesul necesar pentru atingerea obiectivelor noastre pe termen lung. Când am ajuns, infrastructura era încă tânără şi de atunci am făcut multe progrese. Vreau să obţin cele mai bune rezultate şi să maximizez potenţialul echipei şi al maşinii. Cel mai important lucru este că noi, toată echipa Renault F1, să facem un salt mare şi să obţinem rezultate în mod constant. Vrem să continuăm să progresăm şi să menţinem evoluţiile.”

Câştigător de 7 Grand Prix-uri, Daniel Ricciardo, se alătură echipei Renault F1 pentru primul său sezon în galben: "Renault are o istorie bogată în motorsport. Prin urmare, este o adevărată provocare să mă alătur echipei pentru următoarea etapă a aventurii lor în F1. Sunt aici să-mi fac treaba pe circuit şi să pilotez cât mai rapid posibil, însă vreau să aduc şi energie echipei. Vreau să pun arcuri sub picioarele tuturor, pentru că şi asta face parte din misiunea mea şi se potriveşte caracterului meu. Îmi doresc să îmi determin echipa să fie cât mai unită, motivându-i să muncească mai mult şi mai bine. Mi-ar plăcea să fiu catalizatorul acestei energii pozitive. "

Daniel doreşte ca sezonul 2019 să fie un nou început: "Tot ce am învăţat în 2018 îmi va permite să devin mai bun în 2019. Experienţele m-au făcut să mă maturizez. Simt presiunea şi aşteptările celor din jur, însă aştept cu nerăbdare să văd ce urmează."

Atât noua structură, cât şi cuplul de piloţi care întăresc motivaţia echipei promit un sezon 2019 interesant. Renault F1 Team este susţinută de o serie de sponsori importanţi ca de exemplu: BP Castrol, INFINITI, MAPFRE şi RCI Banque, Microsoft, EURODATACAR, Bell&Ross, Tmall şi mulţi alţi parteneri tehnici de valoare.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.