ProSport, la MotoGP. Pedrosa a câștigat cursa de la Brno. Lorenzo și Rossi au prins podiumul, Marquez doar pe patru

ProSport, la MotoGP. Pedrosa a câștigat cursa de la Brno. Lorenzo și Rossi au prins podiumul, Marquez doar pe patru
  • Publicat:
  • Actualizat:

Programul zilei de duminică, 17 august, la Brno:

  • Warm Up Moto3 – timp reper: Alex Marquez (Estrella Galicia 0.0) – 2:08.177
  • Warm Up Moto2 – timp reper: Esteve Rabat (Marc VDS Racing) – 2:01.987
  • Warm Up MotoGP – timp reper: Jorge Lorenzo (Yamaha Movistar) – 1:55.973
  • Cursa Moto3 – podium: 1. Alexis Masbou 2. Enea Bastianini 3. Danny Kent
  • Cursa Moto2 – podium: 1. Esteve Rabat 2. Mika Kallio 3. Sandro Cortese
  • Cursa MotoGP – podium: 1. Dani Pedrosa 2. Jorge Lorenzo 3. Valentino Rossi

CLICK AICI PENTRU PRIMA PARTE A LIVE BLOG-ului


Asta a fost tot în acest live blog de la Grand Prixul din Brno! Vom continua în umătoarele zile cu publicarea unor reportaje și interviuri pe care le-am făcut aici în ultimele zile. Primul dintre acestea va fi, așa cum am menționat și mai jos, interviul pe care l-am făcut cu Dani Pedrosa, chiar cel care a câștigat cursa. La fel ca anul trecut, atunci când am vorbit cu Marc Marquez, ProSport dă numele câștigătorului etapei din Cehia. 


16:00 Dani Pedrosa este câștigătorul GP-ului de la Brno, ediția 2014! Pilotul Repsol Honda a făcut o cursă excelentă pe care a condus-o în mare parte și întrerupe seria de 10 victorii consecutive de care se bucura colegul său, Marc Marquez. Pe locul doi a terminat Jorge Lorenzo, pilot Yamaha Movistar, în timp ce ultima poziție a podiumului a fost luată de Valentino Rossi, după o luptă câștigată clar în fața lui Marc Marquez. În ceea ce-l privește pe campionul mondial în exercițiu, acesta a plătit tribut unei lipse de ritm de cursă care nu îi stă în obișnuință. Marc a greșit startul apoi a fost surclasat în încercarea de a ține piept cu Valentino Rossi. Totuși, asta nu schimbă cu nimic faptul că doar un miracol îl mai poate deposeda de titlul mondial. Și nu uitați:


15:40 Nu se mai întâmplă mare lucru acum, cu 2 tururi înainte de final. Pedrosa mărește distanța față de Lorenzo, Rossi a ajuns să aibă 3 secunde în fața lui Marquez. E interesant de văzut felul în care își va explica Marc prestația slabă de azi, începând cu startul prost și până la lipsa de ritm de cursă care nu îi este deloc caracteristică.


15:25 Marquez pare să aibă probleme mari la Brno. Spaniolul este atacat în acest moment de Valentino Rossi și nu pare să poată face față dacă „Il Dottore” va insista. De fapt, până să termin de scris acest update depășirea s-a produs. Rossi e pe locul trei!


15:20 Cine vrea să revadă startul din elicopter poate accesa link-ul de mai jos. Distanța dintre Pedrosa și Lorenzo se mărește și asta e sesizabil chiar și din zona media, pe linia dreaptă de start/sosire.


15:15 Mai sunt 15 tururi până la finalul cursei și Dani Pedrosa conduce la Brno. Este secondat de Jorge Lorenzo la foarte mică distanță. Marc Marquez este pe trei la +1.405 secunde, iar Valentino Rossi e al patrulea la o diferență de aproape jumătate de secundă de Marquez. Începe să semene, oarecum, cu ce am văzut și anul trecut la Brno. Bautista atinge cea mai mare viteză în linie dreaptă, 309,4 km/h.


15:09 Se întâmplă destul de multe lucruri pe circuit. Recapitulăm și actualizăm: Jorge Lorenzo conduce cu +0.300 în fața lui Dani Pedrosa. Marquez a urcat până pe trei, iar Iannone poartă o bătălie cu Rossi. Lucrurile intră în normal.


15:07 Să revenim. Lorenzo a reușit să îi depășească într-un singur viraj pe Dovizioso și pe Iannone și acum conduce detașat cursa. Rossi poartă o bătălie cu Marquez pentru locul 5, iar italienii se bat între ei pentru poziția secundă. Pe 4 merge liniștit Pedrosa.


15:02 S-a luat startul în cursă! Marquez a pierdut prima poziție după start, Iannone conduce cursa. Valentino Rossi a avut și el un start bun, rămâne de văzut cum va trece linia de sosire la finalul primului tur.


14:55 După ce dimineață, în warm up, a fost cel mai rapid pilot de pe circuit, Jorge Lorenzo a luat o decizie de cursă care se poate dovedi foarte importantă. Spaniolul este singurul pilot care a ales o variantă de gumă soft pentru roata față. Rămâne de văzut. Cinci minute până la startul cursei MotoGP.


14:50 Piloții sunt aproape gata pentru turul de formare. O veste de la organizatori: la cursă asistă în acest moment 132.312 spectatori, iar totalul pe cele trei zile de concurs a ajuns la 240.695 de spectatori. Fără îndoială, cea mai populară cursă din calendarul MotoGP.


14:45 Se fac ultimele pregătiri pentru startul de la MotoGP. Piloții au ieșit de la boxe și se îndreaptă către linia de start. Ploaia s-a oprit, însă amenințarea ei există în continuare. Pe de-o parte, ar fi interesant să vedem cum se descurcă piloții dacă vor fi nevoiți să intre pentru schimbarea motocicletelor.


14:08 Esteve Rabat este câștigătorul cursei la clasa Moto2. Spaniolul de la Marc VDS Racing a avut o cursă solitară încă de la start și a câștigat fără probleme cu peste 3 secunde avans în fața colegului său de echipă, Mika Kallio. Pe ultima treaptă a podiumului a reușit să vină Sandro Cortese (Dynavolt Intact GP).


14:03 A apărut ploaia, cerul e din ce în ce mai întunecat, motiv pentru care mecanicii pregătesc gumele de ploaie pentru clasa MotoGP. Sub centrul media sunt garajele Repsol Honda și LCR Honda, iar motocicletele de rezervă ale lui Marquez, Pedrosa și Bradl au deja „încălțate” gumele pentru asfalt ud.


13:55 Ei bine, iată că avem parte de evenimente neprevăzute într-o cursă Moto2 deloc palpitantă. De câteva minute a început să plouă ușor aici, la Brno, motiv pentru care stewarzii au arătat deja steagurile corespunzătoare piloților. La Moto2 mai sunt 4 tururi de parcurs, probabil că se va termina așa, dar la ora 15:00 începe MotoGP-ul… 


13:35 Pe circuit, în cursa de la Moto2, Esteve Rabat se distanțează considerabil față de locul doi, cel deținut acum de către Mika Kallio, colegul său de la Marc VDS Racing. Până vom vedea cum se termină totul, iată o fotografie cu momentul decernării trofeelor la clasa Moto3, deocamdată cel mai spectaculos eveniment al weekendului.


13:30 S-a luat startul în Moto2, acolo unde cursa pare destul de dezechilibrată cu 18 tururi înainte de final. În cursa clasei regină se va pleca la ora 15:00 a României, cu Marc Marquez din pole position urmat de cei doi piloți Ducati: Andrea Dovizioso și Andrea Iannone.


12:53 Iată și imaginea cu Alex Rins (în dreapta) bucurându-se pentru că a trecut primul linia de sosire. Ce-i drept, o trecuse, însă a omis faptul că mai era un tur din cursă și a pierdut foarte multe poziții. În final, Alex Rins a terminat abia pe locul 9, o greșeală care îi poate dăuna serios în economia clasamentului general.


12:45 Final extraordinar de cursă la Moto3, acolo unde bătălia s-a dat până la linia de finish între mai mulți piloți. După ce Alex Rins s-a scos singur din calcule pentru că s-a bucurat prematur, crezând că totul s-a terminat cu o tură înainte de final, părea că lupta va fi purtată între Alex Marquez și Jack Miller. Totuși, pe ultimele viraje, Alexis Masbou le-a luat fața celor doi și a reușit victoria.


12:25 Prin paddock e liniște în timpul curselor, singurele mișcări fiind cele ale domnișoarelor angajate de sponsori să ridice moralul spectatorilor în zilele răcoroase, precum este această duminică.


12:20 Mai sunt 11 tururi din cursa Moto3 și e foarte greu de prezentat o clasare provizorie, asta pentru că cei mici se depășesc încontinuu chiar și la conducerea cursei. Dar încercăm: 1. Masbou, 2. Marquez, 3. Binder, 4. Bastianini, 5. Vasquez.


12:00 Start în cursa Moto3, prima a zilei! Alex Marquez a pierdut o poziție imediat după start, însă pilotul Estrella Galicia 0.0 a recuperat imediat și a trecut primul linia de sosire după primul tur. Cursa se va întinde pe 19 tururi.


11:00 S-a încheiat sesiunea de warm up de la Brno la clasa MotoGP. Cel mai rapid pilot a fost Jorge Lorenzo de la Yamaha Movistar cu timpul de 1:55.973, pilotul spaniol făcând constant timpi sub cei record în ceea ce privește ritmul de cursă. Al doilea a venit Andrea Dovizioso (Ducati Team) cu o întârziere de +0.477 secunde, iar pe trei s-a clasat Marc Marquez de la Repsol Honda cu +0.494 secunde. Valentino Rossi a fost abia pe locul 9 cu o întărziere de +1.026 secunde. În exact o oră începe cursa Moto3.


10:50 Valentino Rossi a avut probleme în a părăsi linia boxelor în startul sesiunii de warm up. Motocicleta italianului nu a pornit și a fost nevoit să ceară ajutorul mecanicilor care l-au împins până aproape de ieșirea pe circuit. Într-un final totul a intrat în normal. Mai jos vedeți cum arată bordul motocicletei lui Valentino Rossi.


10:47 Așa cum anticipam, mulți dintre piloți exersează schimbarea motocicletelor pe linia boxelor în eventualitatea în care ploaia va veni în timpul cursei. Mai jos îl vedeți pe Marc Marquez, pilot care a dus la rang de artă și această mișcare, fiind de departe cel care schimbă cel mai rapid motocicletele.


10:30 Camioanele care populează paddock-ul fiecărui Grand Prix au roluri diverse și sunt dotate cu tot ceea ce o echipă are nevoie. Exemplul din fotografia de mai jos, cu TIR-ul echipei AB Cardion, care într-o laterală are un loc special în care mecanicii pot face cafea. 


10:05 Pe un frig pătrunzător s-a încheiat sesiunea de warm up de la clasa Moto3. Alex Marquez a fost din nou cel mai rapid, pilotul Estrella Galicia 0.0 oprind cronometrul la 2:08.177. Jack Miller, de la Red Bull KTM Ajo, a venit al doilea la +0.276, iar Nicollo Antonelli de la Junior Team GO&FUN a fost al treilea cu +0.473. Urmează sesiunea de warm up la Moto2.


10:00 E din ce în ce mai probabil ca la ora cursei MotoGP să avem ploaie. Mecanicii au ieșit în fața boxelor și lipesc pe asfalt marcaje pentru a-i ajuta pe piloți să facă schimbul de motociclete în timpul cursei. Așa cum v-am arătat ieri că au făcut cei din echipa lui Marc Marquez.


09:50 Accidentarea suferită ieri de Valentino Rossi nu este atât de ușoară pe cât s-a crezut. Sigur, nu e vorba despre o fractură și ăsta este cel mai important aspect. Însă „Il Dottore” a postat o fotografie pe contul său oficial de Facebook în care a arătat fanilor cum arată degetul său mic de la mâna stângă.


09:40 S-a plecat în sesiunea de warm up la Moto3, acolo unde favorit la victorie este Alex Marquez (Estrella Galicia 0.0) fratele lui Marc Marquez. Cei doi vor pleca din pole la clasele în care concurează. La Moto2 primul va fi un alt spaniol, Esteve Rabat de la Marc VDS Racing.


09:28 Este foarte frig la Brno, motiv pentru care mecanicii echipelor din MotoGP au scos încă de dimineață motocicletele din garaj pentru verificări și pentru încălzirea motoarelor. Sala media se umple cu jurnaliști, mirosul de espresso este combinat cu cel de benzină arsă, totul intră în ritm normal.


DUMINICĂ‚, 17 AUGUST

09:00 Bună dimineața! Este ziua cursei și totul a început să se miște încă de foarte devreme aici, la Brno. Deocamdată vremea este potrivnică, cerul este complet acoperit de nori, temperatura în aer este de 10 grade Celsius și cea a pistei de numai 14 grade. Vom avea un program încărcat de miză astăzi pentru că după cele trei sesiuni de warm up de dimineață se va da startul în curse. Startul MotoGP va avea loc la ora 15:00 a României și îl are drept favorit la victorie pe Marc Marquez, cel care a obținut ieri timpul de pole position într-o sesiune de calificări în care bătălia a fost dată cu Andrea Dovizioso și cu Andrea Iannone. 

CLICK AICI PENTRU PRIMA PARTE A LIVE BLOG-ului


Rezultatele zilei de sâmbătă, 16 august, la Brno

  • Antrenamente 3 la Moto3 – timp reper: Alex Rins (Estrella Galicia 0.0) – 2:08.129
  • Antrenamente 3 la MotoGP – timp reper: Dani Pedrosa (Repsol Honda) – 1:56.282
  • Antrenamente 3 la Moto2 – timp reper: Esteve Rabat (Marc VDS Racing) – 2:02.635
  • Calificări la Moto3 – Pole position pentru Alex Marquez (Estrella Galicia 0.0) – 2:07.691
  • Antrenamente 4 la MotoGP – timp reper: Valentino Rossi (Yamaha Movistar) – 1:56.207
  • Calificări Q1 la MotoGP – au mers în Q2: Stefan Bradl și Yonny Hernandez
  • Calficări Q2 la MotoGP – Pole position pentru Marc Marquez (Repsol Honda) – 1:55.585
  • Calificări la Moto2 – timp reper: Esteve Rabat (Marc VDS Racing) – 2:01.955

CLICK AICI PENTRU PRIMA PARTE A LIVE BLOG-ului

Astăzi este ziua în care vom avea parte de antrenamente libere la toate cele trei clase. La MotoGP, căci asta ne interesează în mod deosebit, situația este cât se poate de clară. Marc Marquez, campionul mondial în exercițiu, este lider autoritar după ce a câștigat toate cele 10 curse ale acestui sezon. Dani Pedrosa, colegul său de la Repsol Honda este al doilea în clasament, podiumul provizoriu fiind completat de Valentino Rossi. Acesta din urmă a comentat chiar ieri informația că Honda și Yamaha au început să se uite la Moto3 pentru a monitoriza tineri de perspectivă pentru „clasa regină”: „După viitorii doi ani poate că eu mă voi lăsa de motociclism. Dani și Jorge vor fi și ei pe finalul carierei, deci e perfect normal ca Honda și Yamaha să se uite de pe acum la piloții tineri și talentați de la Moto3„, a spus Valentino Rossi.

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb o asigurare importantă
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb o asigurare importantă
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
NU mai au voie să cumpere țigări. INTERZIS pentru cei născuți după 1 ianuarie 2009
NU mai au voie să cumpere țigări. INTERZIS pentru cei născuți după 1 ianuarie 2009
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Penurie de alimente și creșteri de prețuri fără precedent în Marea Britanie din cauza vremii nefavorabile. „Piețele s-au prăbușit”
Penurie de alimente și creșteri de prețuri fără precedent în Marea Britanie din cauza vremii nefavorabile. „Piețele s-au prăbușit”
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au…