Vă mai aduceţi aminte de Mobra? Trei români relansează cea mai populară marcă de motociclete din România. Investiţia în designul şi asamblarea în ţară a noilor modele este estimată la peste 500.000 euro

7 dec 2015 11096 afişări Auto-Moto
Vă mai aduceţi aminte de Mobra? Trei români relansează cea mai populară marcă de motociclete din România. Investiţia în designul şi asamblarea în ţară a noilor modele este estimată la peste 500.000 euro
  • Trei tineri români pasionaţi de motociclism şi-au propus să relanseze pe piaţa locală brandul Mobra, cea mai populară marcă de motociclete din România. Primul pas din planul lor vizează deschiderea magazinului Mobra Shop, care va comercializa echipamente şi accesorii de profil. Pe termen mediu, fondatorii vizează repornirea producţiei motocicletelor emblematice Mobra.  

Dragoş Paise, Andrei Postelnicu şi Radu Gherasim au inaugurat vineri, 4 decembrie, Mobra Shop, un magazin care îşi propune să devină principala sursă de îmbracăminte şi accesorii pentru motociclişti. Magazinul din Bucureşti are o suprafaţă de peste 100 mp şi pune la dispoziţia clienţilor peste 1.000 de articole.

„Ne-am propus ca, prin gama largă de articole comercializate, să transformăm această pasiune într-un stil de viaţă modern, în care costumul de motociclist nu este un simplu „echipament”, ci o demonstraţie de stil a celui care îl poartă”, a declarat Dragoş Paise, unul dintre fondatorii Mobra Shop. Potrivit acestuia, în cadrul Mobra Shop se vor găsi articole premium, provenite de la branduri cu renume în industria de profil, acestea fiind adresate, în egală măsură, atât celor pentru care motocicleta reprezintă un stil de viaţă, cât şi pasionaţilor de modă care se regăsesc în stilul vestimentar promovat de cluburile de bikeri.Mobra Shop vine în întâmpinarea entuziaştilor moto din România cu un spaţiu creat special pentru ei şi îşi propune să ofere îmbrăcăminte sigură, modernă, şi, în acelaşi timp, confortabilă. Printre brandurile ce se vor regăsi în oferta magazinului se numără John Doe, Roland Sands, The Rokker Company, Gas Monkey Garage şi Warm&Safe, articolele fiind adresate, în mod special, celor care doresc să îmbine cu succes confortul, siguranţa şi tendinţele în materie de design vestimentar.

Fabrica din România va produce o gamă largă de produse, de la motorete, la scutere şi motociclete

Potrivit celor trei antreprenori, Mobra Shop reprezintă prima etapă din planul acestora, care are ca obiectiv final relansarea motocicletelor Mobra în România. Astfel, pasionaţii de motorete, scutere şi motociclete, amatori sau profesionişti, se vor putea bucura de un brand 100% românesc, cu istorie. Fabrica din România va produce o gamă largă de produse, de la motorete, la scutere şi motociclete, cu motoare începând de la 50 cc până la capacităţi mari. Investiţia în designul şi asamblarea în România a noilor modele este estimată la peste 500.000 euro, în acest moment existând discuţii cu companii de tehnologie şi design consacrate pentru proiectarea acestora.

Mobra a fost produsă la întreprinderea Metrom din Braşov

Mobra este unul dintre cele mai populare branduri născute în perioada comunismului, Mobra, este recunoscut printre pasionaţii de motociclism pentru modelele 50, 50 Super, Hoinar, Mini, precum şi pentru emblematica „Mobra”. Cunoscută în instorie drept prima motocicletă românească, timp de 23 ani,  Mobra a fost produsă la întreprinderea Metrom din Braşov, în timp ce amplasarea era realizată la Uzina Mecanică Tohan. 20 de ani mai târziu, cei trei tineri îşi propun să relanseze acest brand, cu scopul de a oferi tuturor celor pasionaţi de motociclete din România o alternativă 100% românească, care să îmbine tradiţia cu trendurile actuale.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.