Elena Panţuroiu, cel mai bun rezultat la Naţionalele indoor de atletism: 14,22 metri la triplusalt

4 feb 2018 507 afişări Comentează şi tu Atletism
Elena Panţuroiu, cel mai bun rezultat la Naţionalele indoor de atletism: 14,22 metri la triplusalt

Elena Panţuroiu (CSM Bucureşti) a fost vedeta primei zile a Campionatelor Naţionale indoor de atletism (seniori şi tineret), competiţie ce se desfăşoară în Sala de la Complexul Sportiv Naţional Lia Manoliu din Capitală. Atleta în vârstă de 22 de ani a reuşit să se impună în proba de triplusalt cu un rezultat de 14,22 metri, a treia performanţă mondială a sezonului (la egalitate cu franţuzoaica Rouguy Diallo). Primele două performanţe aparţin americancei Orji Keturah (14,53 m) şi grecoaicei Paraskevi Papachristou (14,25 m).

În proba similară masculină, veteranul Marian Oprea s-a impus cu o săritură de 16,44 metri, rezultat sub cel reuşit în luna ianuarie, la Bucureşti (16,60 m). Marian Oprea este de asemenea legitimat la CSM Bucureşti, club care a mai punctat în prima zi a naţionalelor şi prin Andrei Gag (greutate - 19,52 metri) şi prin Dan Claudiu Lăzărică (înălţime - 2,20 m).

Una dintre surprize s-a înregistrat la 400 de metri feminin, probă câştigată de tânăra Andreea Mikloşi (19 ani / CSS Viitorul Cluj Napoca). Aceasta a încheiat cursa în 54,02, înaintea favoritei Bianca Răzor (Steaua) - 54,31.

La masculin, în proba de 1500 de metri s-a impus Dorin Andrei Rusu (CSM Dorna Vatra Dornei) în 3:48,86, iar la 400 de metri, Robert Parge (CSU Cluj Napoca) a trecut primul linia de sosire, în 48,09, totuşi cu o secundă. mai puţin ca săptămâna trecută, la Meetingul indoor de la Viena, unde a stabilit un nou record naţional de tineret al României (47,04).

Competiţia continuă duminică de la ora 16:00, când este programată una dintre cele mai atractive probe, cea de lungime masculin.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.