Atleta Alina Rotaru, la capătul primei competiţii majore de seniori: "Am învăţat mult"

27 aug 2015 828 afişări Atletism
Atleta Alina Rotaru, la capătul primei competiţii majore de seniori: "Am învăţat mult"

Debutantă la o ediţie de Campionat Mondial de seniori, Alina Rotaru a tras linie la capătul evoluţiei sale din concursul de lungime, din cadrul Campionatului Mondial de atletism, şi a ieşit pe plus. "A 15-a în lume la prima mea competiţie majoră. Sunt mulţumită cu rezultatul meu (6,58 m), chiar am dat tot ce am avut în această dimineaţă. Am învăţat mult din această competiţie. Dat viitoare sigur va fi mai bine!", este mesajul optimist postat de sportiva de 22 de ani pe profilul său, pe Facebook.

Ranked 15th in the world at my first major competition 󾔗I'm happy with my performance (6.58m) , but I really did all I...

Posted by Alina Rotaru on Thursday, August 27, 2015

Stelista pregătită de Mihai Corucle a reuşit toate cele trei sărituri în concursul de calificare şi a izbutit să întindă ruleta, din a doua încercare, la 6,58 m, rezultat care a plasat-o pe poziţia a 15-a, la finalul evoluţiilor din cele două grupe. Prima sa încercare a măsurat 6,45 m, iar cea de-a treia, 6,43 m - săritură cu prag olimpic, 0 mm.

6,68 m a fost ultimul rezultat de accedere în finala mondială de la Beijing, lider după prima fază a concursului fiind Ivana Spanovic, cea care a întins ruleta la 6,91 m - nou record naţional al Serbiei.

6,75 m este recordul personal al Alinei Rotaru la lungime - rezultat stabilit la finalul lunii iulie, la Naţionalele României

  • Alina Rotaru este deja calificată la Rio, după ce şi-a îndeplinit baremul la finalul lunii mai, prin victoria în concursul IAAF de la Innsbruck, cu un rezultat de 6,72 m.

 

 

 

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.