VIDEO / Teroare în Lahore! Poliţişti eroi au murit pentru a zădărnici un atentat terorist împotriva naţionalei de cricket a Sri Lanka

3 mar 2009 14 afişări Alte sporturi
VIDEO / Teroare în Lahore! Poliţişti eroi au murit pentru a zădărnici un atentat terorist împotriva naţionalei de cricket a Sri Lanka VIDEO / Teroare în Lahore! Poliţişti eroi au murit pentru a zădărnici un atentat terorist împotriva naţionalei de cricket a Sri Lanka

Şase poliţişti şi doi civili au fost ucişi, marţi, în urma unui atac armat împotriva echipei naţionale de chichet din Sri Lanka, în Lahore, o localitate din estul Pakistanului, a declarat un purtător de cuvânt al forţelor de ordine.

"Şase poliţişti au fost omorâţi în acest atac. Se pare că două sau trei grupuri de terorişti, care se aflau într-un sens giratoriu, au deschis focul, omorând poliţişti, doi civili şi rănind mai mulţi jucători ai echipei din Sri Lanka", a precizat Mohammad Suhail, un ofiţer al poliţiei locale.

Organul legii a adăugat că doi sportivi din Sri Lanka au fost răniţi de gloanţe, dar se află într-o stare stabilă.

În total şase jucători de crichet au fost răniţi în acest atac, dintre care doi au fost spitalizaţi, a declarat, la Colombo, ministrul Sportului din Sri Lanka, Gamini Lokuge.

Focurile de armă au avut loc în apropierea stadionului Gaddafi din Lahore, acolo unde echipa din Sri Lanka trebuia să dispute a treia etapă a celui de al doilea meci test contra naţionalei Pakistanului.

De asemenea, serviciile de securitate din Pakistan au anunţat că au fost dezamorsate două bombe aflate în două maşini capcană şi au fost descoperite stocuri de arme în oraşul Lahore, acolo unde a avut loc atacul împotriva naţionalei de crichet din Sri Lanka. Un echipament a fost găsit în piaţa unde a avut loc atacul, iar altul într-o parcare din apropiere.

"Am dezamorsat o bombă aflată într-un Hyundai alb, iar puţin mai târziu am fost informaţi cu privire la prezenţa unei maşini suspecte în parcare. An dezamorsat de asemenea şi acea bomba", a spus inspectorul Abdul Ghafoor.

Grenade, trei kilograme de explozibil, un pistol şi un cablu de tragere de un metru lungime au fost, de asemenea, descoperite, a menţionat un responsabil al serviciilor de securitate, Fayyaz Malik.

Preşedintele statului Sri Lanka, Mahinda Rajapakse, a calificat atacul împotriva naţionalei de crichet a ţării sale de la Lahore drept un "laş atentat terorist" şi l-a delegat să se ocupe de acest caz pe ministrul afacerilor externe. "Jucătorii din Sri Lanka au mers în Pakistan ca ambasadori ai bunăvoinţei", a declarat conducătorului statului Sri Lanka, citat într-un comunicat de presă al preşedinţiei, care precizează că şeful diplomaţiei din Colombo, Rohitha Bogollegama, va merge imediat la Pakistan.

Mediafax 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.