VIDEO EXCLUSIV | Echipajul de bob dublu atacă Mondialul de la Winterberg cu un bob închiriat. Nemţii au făcut o excepţie pentru tricolore şi le-au dat un bob construit exclusiv pentru Germania

25 feb 2015 4630 afişări Comentează şi tu Alte sporturi
VIDEO EXCLUSIV | Echipajul de bob dublu atacă Mondialul de la Winterberg cu un bob închiriat. Nemţii au făcut o excepţie pentru tricolore şi le-au dat un bob construit exclusiv pentru Germania

Editor video: Costin Grigoraş


Revelaţia acestui sezon competiţional, echipajul feminin de bob două persoane format din Maria Constantin (23 ani) şi Andreea Grecu (20 ani) se pregăteşte pentru cel mai important concurs al anului, Campionatul Mondial de seniori, ce va avea loc la Winterberg (Germania), între 26 februarie şi 8 martie.

Şansele celor două fete de a termina în primele zece au devenit mult mai mari pentru că vor concura pe un bob închiriat de la Federaţia Germană, după ce bătrânul lor bob, marca Dresden s-a stricat. Proba de bob feminin se va desfăşura în patru manşe, două fiind programate joi, 26 februarie şi două, sâmbătă, 28 februarie. Cele două manşe de joi pot fi urmărite de la ora 15:45, ora României pe youtube, pe bobskeltv.

Se dau cu un bob olimpic
Maria Constantin şi Andreea Grecu îşi continuă sezonul de poveste în bobul mondial. După ce au câştigat Cupa Europei şi au fost la 29 de sutimi de secundă de podiumul Mondial la junori, cele două sportive au planuri mari pentru Mondialul de seniori ce va debuta mâine.

Speranţele lor sunt legate de faptul că pentru prima dată vor concura cu un bob performant, FES, o marcă destinată exclusiv sportivilor din Germania.  "La Altenberg, la antrenament ne-am răsturnat de două ori şi Dresdenul s-a stricat. A fost reparat provizoriu, însă la Winterberg am avut şansa să închiriem un bob de la Federaţia Germană şi am zis să facem comparaţie. Este un bob FES, produs în 2006, care a câştigat aurul olimpic la Torino şi cred că suntem singura naţiune care are voie să se dea cu un FES. Suntem conştiente că nu ne vom mai întâlni cu o asemenea şansă, de aceea dorim să facem un rezultat cât mai bun la Mondiale" ne-a declarat Andreea Grecu, care este "frânarul" echipei.

Ţintesc Top 10
 Fetele au făcut deja primele antrenamente cu noul bob şi sunt impresionate de calităţile acestuia. "Am rămas şocate prima dată când ne-am dat cu el. FES-ul este mult mai fix şi mai mic decât Dresden-ul, nu zdrăngăne, nu se simte nicio gropiţă din pârtie, nici dâmburile micuţe, absolut nimic. Intră mai uşor în viraje pentru că e mai mic, este foarte sigur, nu se rupe de la răsturnări. În cursă totul va depinde de startul pe care îl dăm şi de cum va pilota Maria", a continuat Andreea. Motivate de performantul bob, cele două tricolore îşi propun un loc cât mai aproape de TOP 10.  "Anul trecut la Jourile Olimpice de la Soci am ocupat locul 17, acum, la aceste Campionatele Mondiale îmi doresc să îmi depăşesc această clasare şi să obţinem un loc în primele 12", spune şi Maria Constantin, pilotul bobului.

Maria Constantin şi Andreea Grecu au reuşit cel mai bun sezon competiţional din istoria bobului autohton. Deşi concurează cu un bob vechi, ieşit de mulţi ani din garanţie, elevele lui Paul Neagu au cucerit Cupa Europei, ediţia 2014-2015 şi au fost la 29 de sutimi de secundă de podiumul Mondialul de juniori, de la Altenberg, terminând la final pe locul 5.

  • Cele două sportive sunt legitimate la Clubul Sportiv Orăşenesc Sinaia
     
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.