Un polisportiv uriaş! Daniel Natea – medalie de aur la Europenele de sambo din Spania. În 2019 a mai cucerit medalii la europenele de grappling şi la europenele de judo ale poliţiştilor

19 mai 2019 584 afişări Alte sporturi
Un polisportiv uriaş! Daniel Natea – medalie de aur la Europenele de sambo din Spania. În 2019 a mai cucerit medalii la europenele de grappling şi la europenele de judo ale poliţiştilor

Daniel Natea a cucerit duminică medalia de aur la Campionatele Europene de sambo la categoria +100 kg (sambo sportiv). Tot în chimonou şi tot sport de luptă, sambo este a treia pasiune ”medaliată” a uriaşului sportiv legitimat la CS Dinamo.

Daniel Natea a participat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016, la turneul de judo, an în care a cucerit şi bronzul la Europenele de la Kazan (Rusia).

Din 2018, Natea a început să ducă o luptă dublă, cu adversarii şi cu kilogramele proprii. Uriaşul de 180 de kilograme a ajuns la concluzia că o tranformare l-ar ajuta şi pe plan sportiv, şi pe plan personal. ”Mi-am propus să dau jos vreo 35-40 de kilograme, să ajung în jurul a 140 de kilograme. Acum am 155 kilograme”, spunea Natea în urmă cu două luni.

Daniel Natea  (27 de ani) nu şi-a subţiat însă dorinţa de a face performanţă, iar anul acesta a reuşit că cucerească medalii la trei sporturi diferite. Toate sunt luptă, toate au chimonou, dar se desfăşoare cu reguli diferite şi sub umbrela altor federaţii.

Astfel, în aprilie a cucerit medalia de bronz la Campionatele Europene de grappling de la Bucureşti. Grapplingul este un sport de contact nou, care îmbină luptele, judo, sambo, jiu jitsu brazilian şi alte stiluri. Competiţia continentală a fost organizate de Federaţia Română de Lupte în colaborare cu Federaţia Română de Kempo.

Săptămâna trecută, pe 11 mai, Natea a participat la Campionatele Europene de judo ale poliţiştilor, competiţie desfăşurată la Gyor. Natea a făcut parte din delegaţia deplasată de Ministerul Afacerilor Interne din România şi a cucerit argintul la individual şi bronzul la echipe. De specificat faptul că Natea este angajat al MAI.

În fine, ultima performanţă a venit de la sambo, un sport în care a intrat de curând. El a cucerit aurul la sambo sportiv, varianta pe care federaţia internaţională a acestei discipline o doreşte inclusă în programul olimpic. Sambo va fi prezent la Jocurile Europene de la Minsk, din luna iunie. În finala de la Gijon, Daniel Natea l-a învins pe Beka Berdzenishvili (Georgia).

România a mai obţinut o medalie de argint la Europenele de sambo prin Cristian Bodîrlău (categoria 90 kg). Evoluţii bune au avut Gabriel Rîmă (cat. 52 kg), Loredana Podelenszki (cat. 72 kg) şi Daniela Poroineanu (cat. 56 kg), care au reuşit clasarea pe locul 5.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.