Un nou recital românesc la haltere: 20 de medalii la Campionatele Europene pentru juniori şi tineret din Polonia. Tripla campioană europeană Sorina Hulpan, cea mai valoroasă sportivă a competiţiei

28 oct 2018 474 afişări Alte sporturi
Un nou recital românesc la haltere: 20 de medalii la Campionatele Europene pentru juniori şi tineret din Polonia. Tripla campioană europeană Sorina Hulpan, cea mai valoroasă sportivă a competiţiei

Halterele româneşti au strălucit şi la Campionatele Europene pentru juniori şi tineret de la Zamosc (Polonia). Tricolorii au încheiat competiţia cu un total de 20 de medalii: 15 la juniori (5 aur – 4 argint – 6 bronz) şi 5 la tineret (3 aur – 2 bronz). Dintre acestea, şase au fost obţinute la totalul olimpic: 3 aur – 1 argint – 2 bronz.

În urma clasamentelor finale, sportiva tricoloră Sorina Hulpan (21 de ani), triplă campioană europeană de tineret la Zamosc, în limitele categoriei 63 kg, a fost declarată cea mai valoroasă halterofilă a competiţiei la categoria ei de vârstă, în timp ce junioarele s-au situat pe locul 4 pe echipe.

REZULTATE

Juniori, masculin

56 kg: Cristian Marian Luca - bronz la smuls şi aruncat

56 kg: Valentin Ionadi Iancu - argint la aruncat

69 kg: Paul Dumitraşcu - aur la aruncat şi total 

Juniori, feminin

58 kg: Raluca Andreea Olaru - aur la smuls, argint la aruncat şi total

58 kg: Andreea Penciu - argint la smuls, bronz la aruncat şi la total

63 kg: Maria Grigoriu - bronz la aruncat

69 kg: Alexandra Alexe (69 kg) - aur la smuls şi la total, bronz la aruncat

Tineret (Under 23), masculin

56 kg: Ilie Constantin Ciotoiu - bronz la aruncat

85 kg: Doru Ilie Stoian - bronz la smuls

Tineret, feminin

63 kg: Sorina Hulpan – trei medalii de aur (smuls, aruncat, total)

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.