Un chiştoc! Tolea Ciumac nu se linişteşte. Fostul campion la lupte a fost reţinut de procurorii DIICOT. De ce este acuzat

27 oct 2017 8131 afişări Alte sporturi
Un chiştoc! Tolea Ciumac nu se linişteşte. Fostul campion la lupte a fost reţinut de procurorii DIICOT. De ce este acuzat

Procurorii DIICOT din Bacău l-au reţinut pe luptătorul Anatolie (Tolea) Ciumac, acuzat că face parte dintr-o grupare de contrabandişti cu ţigări.

Alături de Tomac, au mai fost reţinuţi Niculae Iordache, Dan Miron, Vasile Plăcintă, Ionel Pavel, Tudorel Păun Petre şi Valentin Stan pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă. Alte 12 persoane au fost puse sub control judiciar în acest caz.

Procuroriii DIICOT spun că, începând cu anul 2016 şi până în prezent, au fost constituite trei grupuri infracţional organizate. Membrii acestor grupuri, printre care se numără Anatolie Ciumac, Niculae Iordache, Dan Miron, Vasile Plăcintă, Ionel Pavel, Tudorel Păun Petre şi Valentin Stan, au acţionat pe razele judeţelor Bacău, Ilfov, Covasna, Vrancea, Călăraşi, Teleorman, Dâmboviţa şi în Capitală. Ei au colectat, preluat, deţinut, predat, depozitat şi comercializat ţigarete introduse ilegal în România.

"S-a reţinut că membrii grupărilor infracţionale au creat o veritabilă reţea de distribuţie a ţigaretelor provenind din contrabandă, structurată pe 3 paliere, în funcţie de rolurile pe care aceştia le-au avut în cadrul grupării", arată DIICOT.

Joi, procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăziilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, Braşov, Galaţi, Bucureşti şi a Structurilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi şi Teleorman au făcut 56 de percheziţii domiciliare, în judeţele Bacău, Ilfov, Covasna, Vrancea, Călăraşi, Teleorman, Dâmboviţa şi în Capitală. Cu această ocazie, au ridicat aproximativ 600.000 pachete ţigări, 280 kilograme ţigarete vrac, aproape 250.000 lei, aproape 50.000 de euro şi 100 lire.

Inculpaţii vor fi prezentaţi Tribunalului Bacău ca u propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

MEDIAFAX

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.