Superkombat a anunţat, la Bucureşti, un acord istoric la nivel global în industria filmelor de acţiune

12 iun 2018 863 afişări Comentează şi tu Alte sporturi
Superkombat a anunţat, la Bucureşti, un acord istoric la nivel global în industria filmelor de acţiune

Românul Eduard Irimia, cunoscut drept preşedinte al promoţiei internaţionale Superkombat, a anunţat, împreună cu producătorii de filme Moshe Diamant şi Christopher Milburn, un parteneriat, la nivel global, în industria filmelor de acţiune şi promovarea luptătorilor din cadrul promoţiei în filme cu distribuţie internaţională.

În data de 11 iunie 2018, la Bucureşti, în cadrul centrului de evenimente Le Château - Castelul din Inima Capitalei, Eduard Irimia a anunţat cel mai important proiect din cariera sa antreprenorială, odată cu asocierea produsului său Superkombat cu industria filmelor de acţiune, acest lucru fiind posibil prin finanţarea şi realizarea unor filme de acţiune în care vor apărea atât sportivi sau actori din România, cât şi din alte ţări, toţi aflaţi sub managementul Superkombat. Alături de Irimia s-au aflat doi dintre cei mai cunoscuţi producători de filme de acţiune de la Hollywood - Moshe Diamant şi Christopher Milburn, cei care, împreună, au rulat bugete de peste 650 de milioane de dolari, în producţii care au fost distribuite global. În timpul carierei lor, cei doi au colaborat cu nume grele ale cinematografiei de peste ocean, printre care enumerăm Josh Harnet, Selena Gomez, Jean-Claude van Damme, Dolph Lundgren, Michael Douglas, Antonio Banderas, Scarlett Johansson, Donald Sutherland, Sissy Spacek, Jon Voight şi mulţi alţii.

Conform partenerilor, în cadrul acestui proiect se va realiza, anual, cel puţin un film, începând cu 2018, pentru o perioadă contractuală de minim cinci ani. Semnarea acestui parteneriat aduce Superkombat în atenţia presei internaţionale drept primul circuit de arte marţiale devenit acţionar într-o companie producătoare de filme de la Hollywood. Numele ales de cei implicaţi pentru noua entitate este SuperFilm, Christopher Milburn menţionând că şi-ar dori ca noua societate să fie deschisă la Bucureşti, având în
vedere că în ţara noastră există premisele unui cadru legislativ care să sprijine industria filmului şi investiţiile în acest domeniu.
În faţa publicului prezent la semnarea acordului, Eduard Irimia i-a prezentat pe primii actori propuşi pentru filmele din perioada imediat următoare, aceştia fiind George Piştereanu, cunoscut pentru interpretările din “Eu când vreau să fluier, fluier” şi “Loverboy”, precum şi Ionuţ Iftimoaie, campionul mondial Superkombat, care are deja experienţă cinematografică prin apariţii în câteva roluri secundare. Pe lângă anunţarea celor doi, Irimia a prezentat şi câţiva dintre cei mai reprezentativi sportivi din circuitul Superkombat, şi ei, la rândul lor, fiind vizaţi pentru viitoarele filme de acţiune sau de arte marţiale ale noii companii înfiinţate, printe aceştia numărându-se Alexandru Lungu, Alex Filip, Valentin Boridianu, Adelin Mihăila, Claudiu Alexe şi Alex Radnev. În zilele următoare, Eduard Irimia se va afla la Hollywood pentru a detalia paşii următori în colaborarea începută cu binecunoscuţii producători, urmând ca, din septembrie anul acesta, să înceapă pregătirile primului film în care Superkombat va avea cel puţin un actor propus.

EDUARD ‘EDI’ IRIMIA
Eduard ‘Edi’ Irimia (născut în data de 10 Iulie 1974) este un promotor român de kickboxing, producător de televiziune şi om de afaceri. Acesta este fondatorul şi CEO al Superkombat Fighting Championship (Superkombat) şi a promovat, de-a lungul anilor, unele dintre cele mai cunoscute nume din kickboxing-ul mondial.

MOSHE DIAMANT
Moshe Diamant are o lungă şi importantă carieră, fiind implicat, în calitate de producător, în peste 70 de producţii cinematografice. Cariera sa a început la finalul anilor ’70, atunci când, în calitate de inginer, a dezvoltat o metodă de subtitrare care a atras atenţia celor de la Hollywood. Ajuns acolo, a început să fie interesat de producţia filmelor, aşa ca s-a hotărât să îşi canalizeze întreaga energie în această direcţie. A devenit partener în casa de producţie Trans World Entertainment, o companie care a funcţionat în industrie mai bine de zece ani, în perioada 1983 - 1993. În toată această perioadă, s-a specializat în filme de acţiune cu buget redus, lucrând cu una dintre figurile emblematice ale producţiilor de arte marţiale din anii ’80 - Shô Kosugi, în “Pray for Death” (1985). Aproape inevitabil, Diamant şi-a legat apoi numele de cel al binecunoscutului actor Jean-Claude van Damme şi a fost producătorul unora dintre cele mai cunoscute filme ale belgianului, printre acestea numărându-se celebrul “Double Impact” (1991) şi SF-ul de acţiune “Timecop” (1994). După ce nu a mai lucrat sub umbrela Trans World Entertainment, Diamant a început să diversifice producţiile şi să crească bugetele gestionate. A produs filmul horror “Feardotcom” (2002), apoi “The Black Dahlia” (2006) şi Tristan + Isolde (2006), cu James Franco în rolul principal.
De atunci şi până în prezent, Moshe Diamant a ajuns să producă peste 27 de filme. În prezent, lucrează la lungmetrajul “The Hurricane Heist” (2018), cu un buget de peste 37 miloane dolari, regizat de Rob Cohen şi avându-i în rolurile principale pe Toby Kebbell, Maggie Grace and Ryan Kwanten.

CHRISTOPHER MILBURN
Chris Milburn este CEO, Head of Finance şi producător la Midsummer Films. De la înfiinţarea companiei şi până în prezent, acesta a produs peste 20 de producţii cinematografice prin intermediul companiei sale. În anul 1999, Chris Milburn şi-a unit forţele cu regizorul Eric Styles pentru a realiza filmul ‘Dreaming of Joseph Lees’. Rolul principal i-a revenit actriţei Samantha Morton, iar pelicula a fost distribuită de 20th Century Fox. Un an mai târziu, Chris şi Eric au colaborat din nou, pentru “Relative Values”, din distribuţie făcând parte Julie Andrews, Colin Firth, Stephen Fry, Sophie Thompson şi Jeanne Tripplehorn. În 2005, Milburn a fost co-producător pentru ‘The Lazarus Child’, care a fost distribuit, în 2005, Warner Brothers şi i-a avut în rolurile principale pe Andy Garcia şi Angela Bassett. În acelaşi an, Milburn s-a asociat cu regizorul Courtney Solomon pentru producerea binecunosctului ‘An American Haunting’, cu Donald Sutherland şi câştigătoarea premiului Oscar Sissy Spacek. De asemenea, Milburn a fost co-producător la ‘Transit’, cu Jim Caviezel, la ‘Dragon Eyes’ cu Jean-Claude van Damme şi a avut rolul de producător executiv în ‘El Gringo’ cu Scott Adkins în rolul principal şi în ‘Stash House’ cu Dolph Lundgren. De asemenea, a lucrat cu Ethan Hawke, Selena Gomez şi Jon Voight în filmul “Getaway”, distribuit de Warner Brothers în 2013. Chris Milburn a fost, de asemenea, producător şi al ‘Outcast’, unde a beneficiat de prezenţa lui Nicolas Cage, a lui Hayden Christensen şi a lui Liu Yifei.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.