Stăpânii Europei! România s-a clasat pe locul I pe naţiuni la Campionatele Europene de Karate Tradiţional de la Belgrad. Karateka de la cluburile ieşene au obţinut 19 medalii

26 sep 2018 720 afişări Alte sporturi
Stăpânii Europei! România s-a clasat pe locul I pe naţiuni la Campionatele Europene de Karate Tradiţional de la Belgrad. Karateka de la cluburile ieşene au obţinut 19 medalii
GALERIE (8 de imagini) VEZI GALERIA

România a dominat cu autoritate Campionatele Europene de Karate Tradiţional ce au avut loc în Serbia, la Belgrad, sportivii tricolori ocupând primul loc în clasamentul pe naţiuni, înaintea Serbiei şi Sloveniei. Sportivii ieşeni au fost şi de această dată la înălţime şi au adus puncte importante în economia luptei pentru supremaţie între statele participante prin cele 19 medalii obţinute.

Clubul ENPI (preşedinte Constantin Adăscăliţei 5 Dan) a obţinut 11 medalii, dintre care două de aur, sportivii de la CS Olympic (preşedinte Petronel Luca 3 Dan) şi-au trecut în cont patru medalii, iar grupările Dojo-Master (Răzvan Popa 4 Dan) şi Risei (Marian Bejenaru 4 Dan) au obţinut câte două medalii.

Sportivii şi oficialii cluburilor participante la Europene au prezentat aceste performanţe în cadrul unei coferinţe de presă ce a avut loc în Sala Polivalentă din comuna Tomeşti. Cu acest prilej au fost anunţate două competiţii importante ce vor avea loc în această toamnă la Iaşi. La sfârşitul acestei săptămâni, ”Polivalenta” din Tomeşti va găzdui, în organizarea clubului Dojo Zanshin Tomeşti, finala Campionatului Naţional de Karate Do Tradiţional pentru cadeţi, juniori, tineret şi seniori, urmând ca în perioda 19-21 octombrie clubul CS Olympic să organizeze la Sala Polivalentă din Iaşi finala CN de karate tradiţional pentru copii.

Constantin Adăscăliţei, preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Karate Tradiţional Iaşi şi manager al CS ENPI, a declarat că Iaşiul continuă să fie capitala acestei discipline în România nu doar din punctul de vedere al rezultatelor, ci şi al organizării de competiţii.

”România a obţinut la Campionatele Europene rezultate foarte bune, clasându-se în final pe locul I pe naţiuni. În ceea ce ne priveşte, Iaşiul a obţinut 19 medalii prin cluburile ENPI, Olympic, Dojo-Master şi Risei, semn că am rămas un pol important în karate-ul tradiţional românesc. Sportivii medaliaţi sunt repere şi valori pentru toţi copiii care vin la antrenamente. Cât priveşte competiţiile ce vor avea loc în această toamnă la Iaşi, Campionatul Naţional pentru cadeţi, juniori, tineret şi seniori de la Tomeşti şi finala Campionatului Naţional pentru copii de la Iaşi, din luna octombrie, sunt convins că organizarea va fi la înălţime. Eforturile noastre, ale preşedinţilor de cluburi, reprezintă motorul principal al chemării copiilor către karate, către sport”, a declarat Constantin Adăscăliţei.

Ştefan Timofte: ”Vom organiza Campionatul Naţional la standarde europene”

Primarul comunei Tomeşti, Ştefan Timofte, a promis că organizarea Campionatului Naţional din acest week-end va fi la cel mai înalt nivel, la standarde europene. ”Mă bucur că am putut aduce la Tomeşti finala Cammpionatului Naţional. Este o competiţie importantă din calendarul Federaţiei Române de Karate Tradiţional, iar pentru tomeşteni va fi un eveniment foarte important. Vor fi peste 300 de sportivi din toată ţara la Tomeşti, practic vor concura cei mai buni karateka din ţară. Recent am organizat în comuna noastră Cupa României la box, iar participanţii au apreciat organizarea ca fiind foarte bună. Ne dorim ca şi finala CN de karate tradiţional să se ridice la standarde europene. Îi invităm pe copiii din Tomeşti şi nu numai la un eveniment notabil şi îi asigur că vor vedea o competiţie spectaculoasă”, a declarat primarul comunei Tomeşti, Ştefan Timofte, organizatorul evenimentului din week-end-ul viitor.

CS Olympic va organiza la Iaşi finala CN pentru copii

Luna viitoare, crema karate-ului din România la nivel de copii va fi prezentă la Iaşi, la finala CN ce va fi organizată de CS Olympic, club condus de Petronel Luca. ”În perioada 19-21 octombrie vom organiza în Sala Polivalentă din Iaşi finala Campionatului Naţional de karate tradiţional pentru copii, competiţie la care vor participa aproximativ 400 de copii din întreaga ţară. Astfel, se poate spune că Iaşiul este capitala karateului tradiţional, în condiţiile în care vom avea în această toamnă două competiţii importante, cea de la Tomeşti, la sfârşitul săptămânii, apoi cea din Sala Polivalentă, organizată de CS Olympic, în luna octombrie”, a spus Petronel Luca 3 Dan.

La rândul său, Răzvan Popa, unul dintre campionii ieşeni la Belgrad, sportiv, preşedinte şi antrenor, a declarat: ”Mă bucur că vom organiza aceste două competiţii importante la Iaşi şi le doresc mult succes colgilor mei în organizare. La Campionatul European de la Belgrad am avut evoluţii foarte bune, iar medaliile obţinute demonstrează că am rămas o forţă în karate-ul tradiţional românesc”.

Rezultatele înregistrae de sportivii ieşeni la Campionatul European de Karate Tradiţional din Serbia:

CS ENPI IAŞI: 2 medalii de aur, 6 de argint, 3 de bronz
Dragoş Bălăiaşa: aur fukugo individual - seniori, argint kumite individual - seniori, argint kumite echipe - seniori;
Octavian Postolache: aur kumite echipe - old seniori;
Aurel Ciubotariu: argint kumite echipe - seniori;
Bianca Balaur: argint kata individual - juniori, argint kumite individual - juniori, bronz kogo kumite individual - juniori;
Cristian Bistriceanu: bronz kata individual - juniori, bronz kogo kumite individual - juniori, argint kumite individual - juniori.
Antrenori: Răzvan Popa 4 Dan şi Constantin Adăscăliţei 5 Dan
Arbitru: Elena Bedreag 3 Dan.

CS OLYMPIC IAŞI: 2 medalii de argint, 2 de bronz
Alexandru Luca: argint kumite echipe - seniori, bronz kogo kumite individual - seniori;
Bogdan Mihăilescu: argint kumite individual - tineret, bronz kogo kumite individual - tineret.
Antrenor: Petronel Luca 3 Dan.

CS DOJO-MASTER IAŞI: 1 medalie de aur, 1 de argint
Răzvan Popa: aur kumite echipe - old seniori, argint kumite individual - old seniori.
Antrenor: Răzvan Popa 4 Dan.

CS RISEI IAŞI: 1 medalie de aur, 1 de argint
Ioan Posteucă: aur kumite echipe - old seniori, argint fukugo - old seniori.
Antrenor: Marian Bejenaru 4 Dan.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.