Spadasinele campioane mondiale, premiate de CJ Dolj

19 oct 2011 260 afişări Alte sporturi
Spadasinele campioane mondiale, premiate de CJ Dolj Spadasinele campioane mondiale, premiate de CJ Dolj

Antrenorul emerit Dan Podeanu şi echipa feminină de scrimă a României medaliată recent cu aur la Campionatele Mondiale au primit, miercuri, din partea preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, o distincţie pentru "merite deosebite în promovarea şi dezvoltarea scrimei craiovene".

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o reprezintă a dorit să fie alături de echipa feminină de scrimă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Scrima ne-a adus satisfacţie de fiecare dată. Îl salutăm cu tot respectul pe profesorul şi antrenorul emerit Dan Podeanu, cel care a şlefuit talente cu care întreaga Românie se mândreşte. Indiferent cum se va face un clasament, întotdeauna Craiova, oamenii care au fost şlefuiţi aici şi profesorul Dan Podeanu se vor număra printre cei care au ţinut sus stindardul românesc. De asemenea, trebuie să scoatem în evidenţă că un grup de fete care au reprezentat cu cinste culorile patriei şi care s-au pregătit aici la Craiova şi la ultimele campionate, fie ele europene, fie ele mondiale, s-au bătut cu cele mai importante ţări ale lumii", a declarat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Spadasinele premiate sunt Loredana Dinu Iordăchiou, Ana Maria Brînză, Anca Măroiu, Simona Alexandru, antrenorul lotului naţional, Dan Podeanu, primind plachetele în numele sportivelor.

Echipa feminină de spadă a României a câştigat medalia de aur la Campionatele Mondiale de scrimă de la Catania, după ce a învins, duminică, în finală, cu scorul de 27-26, reprezentativa Chinei.

Româncele au obţinut titlul mondial pentru a doua oară consecutiv, după ce s-au impus şi în 2010, la Paris, în aceeaşi formulă, în finala cu Germania. România a mai obţinut două medalii de bronz la Campionatele Mondiale, tot la spadă, însă la individual feminin, prin Anca Măroiu şi Ana Maria Brânză.

Mediafax

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.