SNOOKER | Surpriză de proporţii la Campionatul Regatului Unit. Numărul unu mondial a fost învins de un sportiv amator

30 nov 2018 3652 afişări Alte sporturi
SNOOKER | Surpriză de proporţii la Campionatul Regatului Unit. Numărul unu mondial a fost învins de un sportiv amator

Campionatul Regatului Unit, primul turneu al sezonului de snooker din cadrul Triplei Coroane, a debutat cu o surpriză de proporţii în primul tur. Mark Selby, numărul unu mondial, a fost învins, joi, în primul tur, de englezul James Cahill, un jucător amator intrat pe tabloul cu 128 de poziţii cu şansa 126 la trofeu.

Cahill a reuşit un singur break consistent, de 70 de puncte, dar de partea cealaltă, Selby nu a produs obişnuitele vizite decisive la masă. Jucătorul în vârstă de 22 de ani a câştigat primele patru frame-uri ale partidei, s-a desprins rapid pe tabelă, 5-1, însă chiar dacă Selby a ameninţat cu revenirea, semnând singurul "century" al meciului, în jocul 8 (103 puncte), Cahill a închis meciul, 6-3.

De două ori învingător în competiţia din York, Selby a întrerupt abrupt o serie de 43 de victorii în primul tur al turneelor la care a luat startul, începută în 2014, la International Championship. Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât Cahill a intrat pe tabloul principal doar datorită unor retrageri de ultim moment, el neavând clasament în acest moment.

Deşi nu are decât 22 de ani, James Cahill a fost la un pas să se retragă din sport, după o serie de contraperformanţe la masa de snooker, dar acum se declară fericit. "Am simţit un pic de presiune, dar mi-am spus că trebuie să atac loviturile, pentru că dacă nu o faci în faţa lui Selby, nu ai nicio şansă. Am trecut prin momente grele, dar sunt convins că mă pot bate cu cei mai buni", a declarat James Cahill, citat de Daily Mail.

De partea cealaltă, Mark Selby şi-a rezumat prestaţia printr-un singur cuvânt, în stil O'Sullivan - "de c%&%*".

  • Printre învinşii primului tur se numără Shaun Murphy (3-6 cu Chen Feilong), Ryan Day (2-6 cu Joe O'Connor), Ricky Walden (5-6 cu Jak Jones), Michael White (5-6 cu Joe Swail), Liang Wenbo (5-6 cu San Baird).
  • Judd Trump şi Stuart Bingham au obţinut victorii la zero în primul tur, 6-0 cu David Lilley şi, respectiv, James Wattana, Ronnie O'Sullivan a trecut cu 6-1 de Luke Simmonds, iar John Higgins a avut nevoie de joc decisiv pentru a trece de Dechawat Poomjaeng, 6-5.
  •  
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.