Snooker | O'Sullivan - Hawkins, finala Masters-ului. "Racheta" a stopat la timp revenirea campionului mondial, Stuart Bingham, alimentată de o tentativă de break maxim

17 ian 2016 8453 afişări Comentează şi tu Alte sporturi
Snooker | O'Sullivan - Hawkins, finala Masters-ului. "Racheta" a stopat la timp revenirea campionului mondial, Stuart Bingham, alimentată de o tentativă de break maxim
  • Ronnie O'Sullivan a completat sâmbătă seară finala Masters-ului de snooker găzduit de Alexandra Palace din Londra, învingându-l pe Stuart Bingham, scor 6-3.
  • În prima semifinală a Masters-ului, Barry Hawkins a trecut de Judd Trump cu 6-4
  • Finala Masters-ului se va disputa după sistemul cel mai bun din 19 (primul la zece), astfel încât ultimul act are programate două sesiuni: prima - de la ora 15:00 (ora României), a doua - la ora 21:00 (ora României)

Ronnie O'Sullivan - Barry Hawkins este finala ediţiei 2016 a Masters-ului, ceea ce înseamnă că, pentru al patrulea an consecutiv, un englez va câştiga cel mai prestigios turneu invitaţional din snooker. O'Sullivan a evadat pe tabelă după un prim joc furat pe ultima sută de metri de campionul mondial în exerciţiu, dar ineficienţa în a închide partida rapid, la 5-1, l-a destabilizat pe temperamentalul englez, ameninţându-i chiar victoria. "Racheta" a revenit brusc la stilul de joc extrem de riscant, fără marjă de eroare care i-a caracterizat mereu prestaţiile, însă şansa şi o execuţie de geniu au limitat pagubele, încheind partida în favoarea sa.

"Ally Palace", favorizându-l clar pe Ronnie O'Sullivan a amuţit pentru câteva clipe: Stuart Bingham a debutat în stil de campion mondial, cu trasor precis de la distanţă, punct pe tabelă urmat de snooker, care l-a pus în dificultate pe O'Sullivan. "Racheta" a ratat de trei ori, a lăsat poziţie, dar a fost adus la masă de eroarea lui Bingham. Break-ul cvintuplului campion de la Masters nu a depăşit însă 59 de puncte, iar continuarea cu frâna de mână trasă a fost speculată de Bingham, cu joc câştigat şi desprindere la 1-0.

Fără a impresiona prin consistenţa break-urilor, meciul a curs de la repede la mai repede, în favoarea lui O'Sullivan, care, prin break-uri medii ca valoare, a urcat la conducere. Cu ratări de ambele părţi, reuşitele au luat însă ochii spectatorilor. O'Sullivan a produs din nou spectacol cu loviturile sale de distanţă parcă reinventate, dar şi cu lovituri combinate.

Primul punct al jocului trei l-a surprins până şi pe O'Sullivan, care urmărea o altă bilă roşie pentru a ajunge în buzunar, însă din nou, englezul s-a împotmolit, ratând după doar 18 puncte înscrise pe tabelă. Scorul însă a mers la 2-1 şi apoi la 3-1, înainte de pauza dintre reprize.

Vizita la cabine a schimbat ceva la nivelul concentrării lui O'Sullivan, englezul reuşind în sfârşit să producă un break de peste o sută de puncte (121), primul al semifinalei. Bingham a încercat o replică pe măsură, însă nu a dus suficient de departe break-ul, "Racheta" revenind la masă pentru un snooker şi obţinând destul de rapid punctele necesare, după un fault de două ori nefericit pentru Bingham - bila albă a ajuns în buzunarul verde şi dincolo de punctele cedate, O'Sullivan a avut şi o continuare relativ comodă. "Racheta" a concretizat, urcând scorul la 5-1.

Replică de campion mondial: tentativă de break maxim

La un joc de eliminare, campionul mondial în exerciţiu a întrezărit o mică oportunitate de a construi un break maxim. Nu fără emoţii, a repetat cu succes secvenţa  roşu-negru de 10 ori, chiar dacă preţul plătit a fost îndepărtarea bilei roz. Bila neagră a refuzat însă să intre în buzunar a 11-a oară, iar tentativa lui Bingham de a reuşi un 147 s-a oprit la 81 de puncte, după ce jocul fusese însă câştigat, iar partida - prelungită.

În loc să resimtă presiunea ratării break-ului maxim, Stuart Bingham a găsit noi resurse, câştigând un joc opt încâlcit, în care Ronnie O'Sullivan din nou nu a găsit ieşirea justă dintr-un snooker, ca şi în primul joc. O spargere mult prea îndrăzneaţă a lui O'Sullivan, care a împrăştiat din prima toate bilele roşii s-a întors împotriva englezului de 40 de ani, vizibil enervat şi nerăbdător să părăsească arena - după ce bila neagră a rămas pe masă, smulgând oftaturi din tribune. Însă doar până la un punct. Bingham i-a mai dat o şansă lui O'Sullivan, ratând lovitura poziţională cu şapte bile roşii rămase pe masă. Mizând totul pe atac, "Racheta" a ratat, dar a ratat şi campionul mondial în exerciţiu, iar o lovitură de excepţie la ultima bilă roşie a salvat situaţia pentru O'Sullivan care a închis masa şi partida, înainte ca lucrurile să devină prea încise.

 

  • Barry Hawkins joacă prima finală de Masters a carierei, în timp ce Ronnie O'Sullivan luptă duminică pentru un al şaselea trofeu.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.