SNOOKER | Campionatul Mondial a început cu o surpriză de proporţii: câştigătorul ultimelor două ediţii a fost eliminat în primul tur. O'Sullivan s-a jucat cu focul, dar rămâne în competiţie, după o revenire importantă

22 apr 2018 6574 afişări Alte sporturi
SNOOKER | Campionatul Mondial a început cu o surpriză de proporţii: câştigătorul ultimelor două ediţii a fost eliminat în primul tur. O'Sullivan s-a jucat cu focul, dar rămâne în competiţie, după o revenire importantă

Doar unul dintre primii doi capi de serie a supravieţuit primului tur la ediţia 2018 a Campionatului Mondial de Snooker.

"Gentlemen"-ul Joe Perry (43 ani, Anglia) a oprit după trei ani, cu un categoric 10-4, seria de invincibilitate la Crucible a lui Mark Selby, campion al ediţiilor 2016 şi 2017. Ronnie O'Sullivan, al doilea favorit pe tablou, a trăit periculos, însă continuă cursa pentru al şaselea trofeu al carierei, revenind după ce a fost condus de Stephen Maguire cu 4-0, pentru a se impune cu 10-7.

Selby, al şaptelea campion mondial care părăseşte întrecerea în primul tur în istoria CM

Învins de două ori în primul tur în luna martie - la Romanian Snooker Masters şi la Player Tour Championship, "Bufonul din Leicester" a lăsat impresia că şi-a regăsit forma sportivă, în momentul în care s-a impus la Open-ul Chinei - ultimul test înaintea Campionatului Mondial. Englezul nu a reuşit însă să clădească un nou parcurs consistent la Crucible sprijinindu-se pe încrederea dată de victoriile cu 6-2 în faţa lui Mark Williams, 10-8 cu Kyren Wilson şi 11-3 cu Barry Hawkins - din China.


Lista jucătorilor care, din postura de deţinători ai trofeului, au fost învinşi în primul tur la Campionatul Mondial de Snooker. Sursa: World Snooker

Joe Perry a profitat din plin de avantajul luat în prima sesiune, câştigată cu 7-2. Singurul break de peste 100 de puncte al meciului a fost reuşit de Perry în frame-ul cu numărul 9 - 109 puncte.

  • Mark Selby va păstra şefia în clasamentul mondial indiferent de rezultatele înregistrate la Campionatul Mondial

Maguire a fost "rachetă" în startul meciului cu Ronnie

Dominat net în confruntările directe de O'Sullivan (18-4 pentru 'Ronnie'), Maguire a deschis de manieră impresionantă meciul de la Crucible, cu un 'century' în valoare de 101 puncte. Scoţianul a evadat la 4-0 pe tabelă, însă. O'Sullivan a redus diferenţa la un singur joc, cu break-uri de 54, 118 şi 110 puncte. Maguire a condus cu 6-3 la capătul primei sesiuni, apoi cu 7-6, însă O'Sullivam a taxat mai departe fiecare greşeală a adversarului şi a închis partida, cu patru frame-uri consecutive.

Tabloul complet al ediţiei 2018 a Campioantului Mondial: AICI.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.